Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 2:40 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Wt gru 15, 2009 8:28 pm 

Jeśli chodzi o klasę E-12 na LIPO jechał tylko Piotrek Błazucki.Moje lipo dotarło do mnie dopiero wczoraj.Piotrek całą sobotę walczył z modelem i zasilaniem tak aby to zaczęło jechać.Niestety limit wagowy wynikajacy z naszych przepisów(800g) nie pozwolił Piotrkowi na kontynuowanie zawodów na LIPO i musiał na finały przeprosić NIMH.Potwierdziła się opinia że LIPo w E-12 to nie takie proste i trzeba dużo popracować nad modelem tak aby osiągnąc parametry porównywalne do NIMH jeśli chodzi o moc max.Potwierdziło sie również że model na LIPO dużo ładniej i spokojniej się prowadzi z racji mniejszej bezwładności.To Tyle odnośnie E-12 ,a na temat innych klas mogę jedynie powiedzieć co zaobserwowałem,to że wielkich różnic nie zauważyłem,jedynie parę Speców mi się w oczy rzuciło że kopa mają prawie jak Modi i co dziwne to nie były modele zawodników z finału A.
Zawody bardzo udane,teraz Ludziska zbierzmy się do kupy i zróbmy kolejny krok do przodu w postaci budowania podstaw organizacyjnych w naszej modelarskiej polityce.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 10:27 am 

Marcin Jeżak napisał(a):
Usłyszałem też niezadowolenie niektórych zawodników i rodziców z 540-tki że zostali pominięci przy zmianach. Może pora już dziś podjąć dyskusję na temat zmian w HMP 2010/2011, bo potem mają argumenty(rację) Ci którzy są przeciwni zmianom w trakcie sezonu.

Aby nie zaśmiecać oceny zawodów w Lubawie założyłem na ten temat nowy wątek w dziale "MODELE ELEKTRYCZNE"

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 8:09 pm 

Witam,
zawody jak zwylke w Lubawie można zaliczyć do udanych. Bardzo dobra organizacja i tu duże podziękowania dla Dominika i ekipy z Lubawy.
Sędzia główny - miał kilka niekonwencjinalnych, nowatorskich pomysłów, ale wierzę, że miał dobre intencje. Jego decyzje były podyktowane wcześniejszym zachowaniem zawodników (kombinowanie) więć nie ma się co bardzo dziwić.

LiFe - bardzo dobre rowiązanie. Wygodne, tanie i bezproblemowe. Jeden pakiet wystarcza na cale zawody. Lżejszy model, stałe napięcie, nic dodać nic ująć.

PostNapisane: Pt gru 18, 2009 2:41 pm 

Moim zdaniem zawody były bardzo fajne, tor dobrze zaprojektowany, ogólnie wszystko ładnie zorganizowane.
Nawet mi się te asfaltówy podobają :D

Pozdrawiam Maciek

setup na sand http://imageshack.us/photo/my-images/641/img0026wx.jpg/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2