Panowie nie tu i nie takiej formie temat założony aby ocenić zawody a nie napisać co komu leży na sercu .Leszek daj spokój zawodnicy niech napiszą swoje wrażenia nie musza tutaj czytac o innych sprawach jest juz kilka tematów pozakładanych na Rc auto
Moja ocena
Plusy
Tor fajny fragmenty szybkie i fragmenty techniczne dziur po zawodach dużo nie było wiec dobrze utwardzony
Catering ciepły, napoje zimne , stoły do odsapnięcia ,prąd 230 v ,start z boksów do eliminacji
Minusy
TOI TOI co to k... bylo na zawodach około 200 osób (...) resztę odpuszczę bo musiałbym użyć dużo nie cenzuralnych slow
Tablica z wynikami za mała i bałagan na niej brak wszystkich wyników jesli robimy liczone 2 eliminacje po każdej kolejce powinny byc wszyscy zawodnicy a nie tylko pierwsza 10 ,Po ćwiartkach i półfinałach musiałem chodzić do sędziego i prosić o wydrukowanie.
Prowadzenie biegów finałowych
Czasy kiedy czytało się tylko liczbę okrążeń powinny minąć bezpowrotnie teraz walczymy o sekundy i te sekundy powinny być podawane miedzy zawodnikami na tym samym okrążeniu
Naklejki na modele duze okrągłe z przodu i z boku czytelne aby sędzia mógł podać numer zawodnika który jest dublowany( zapraszam do lektury
http://www.rcmag.com .) powinny być zmieniane nie tylko w eliminacji i finale ale również na półfinały i ćwiartki .
Zabraklo tego i stąd sytuacja pod koniec finału miedzy Mackiem i Marcinem i mną nie miala by miejsca gdyby sędzia obserwował tor i podawał info a nie czytał suche fakty z monitora .
Miałbyć monitor w boksach nie wyszło rozumiem –ok.(nie od razu Kraków zbudowano ) nie jest to minus ale w takiej sytuacji mechanik widzi ilość okrążeń i pozycje podaje kierowcy z kim ma walczy a kogo musi lub może przepuścić ,jeśli go nie ma odpowiedzialność za informowanie zawodników spada na ekipę prowadząca wyścig tego brakowało mi najbardziej .
Wojtek nie było oficjalnego info ale też pomysl żeby zdawac kwarcowe aparatury byl nie
nie powazny dlatego wkurzyłem się poszedlem z pozostałymi zawodnikami posiadającymi aparatury kwarcowe 27 mhz (słownie 5 osób ) i ustaliliśmy ze jeśli ktorys z Nas będzie miał zakłócenia to nie mamy pretensji . Ale z tego ci napisałeś sędzia co innego organizator co innego (to kto prowadzi zawody sędzia czy organizator ? )
Mam nadziej ze na kolejnej imprezie rangi MP wszyscy będziemy oddawać aparatury tak jak jest to czynione poza Naszymi granicami na każdych zawodach
P.S. Czyżbym dobrze zrobił zostając przy kwarcach ? nie miałem żadnych zakłóceń a moja apka ma tyle lat co kilka spektrum razem wziętych .
Pozdrawiam i do zobaczenia w Dywitach