Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 10:15 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 9:21 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Tekst chyba sponsorowany w charakterze przemówienia ku czci wiecznie żywego Włodzimierza Lenina.
Mam nadzieję,że nadchodzące zmiany spowodują to,że J.M.ograniczy Swoją pracę sędziowską do Piaseczna...no może jeszcze do Szczecina.

No tak zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony i nie trzeba pojawiać się na zawodach ;-)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 9:32 am 

skrzypiec patryk napisał(a):
...
ale na duże GRATULACJE zasługuje obsada sędziego p.Jana Matukina styl, jakosć, szybkosć, konsekwencje w działaniu dały obraz najwyższego uznania dla tego sędziego w jego pracy oby tak do końca sezonu i następne lata ( i tutaj myslę że naraziłem się kilku osobom ale niestety panowie tak było w piasecznie)

pozdrawiam
krzysztof skrzypiec

Tekst chyba sponsorowany w charakterze przemówienia ku czci wiecznie żywego Włodzimierza Lenina.
Mam nadzieję,że nadchodzące zmiany spowodują to,że J.M.ograniczy Swoją pracę sędziowską do Piaseczna...no może jeszcze do Szczecina.

obym ich tylko dożył p.Zaremba bo tylko słysze obietnice z pana strony i tak od 2 lat jak nie dłużej
pokazał tez pan to "iż myslisz inaczej jak ja (Zaremba) to zostaniesz opluty" niestety poznałem pana z tej drugiej strony niestety gorszej

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 9:42 am 

Zdjęcia z niedzieli, bieg 1/5th i 1/8 :-)

http://abram.eu.org/files/01EMP_off_26.04.2009/

m.

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 11:45 am 

Cytuj:

Panie Lesławie ma Pan jakiś duży problem z którym nie może sobie Pan poradzić. Najwyższa pora poprosić o pomoc lekarza. Ja osobiście nie śmiałbym zabierać głosu w ocenie zawodów na których mnie nie było. Proponuje Panu podobną postawę. Będzie to zawsze jakiś krok naprzód z pozycji krytykanta do pozycji krytyka.

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 12:01 pm 

Wojciech Taperek napisał(a):
jedyne moje duze zastrzezenie to brak kontroli nad czystascia czestotliwosci czyli zbieraniem aparatur kwarcowych, to nie do pomyslenia aby organizator/sedziowie nie mieli nad tym kontroli :!: :!:
nie wszytkich stac na zmiane aparatuty w 2.4G -po za tym to nie jest obowiazek ustawowy :!:

Nie widzę problemu. Dogadaliśmy się w baggusach z sędzią, że osoby z aparaturami kwarcowymi nie muszą ich zdawać, a ewentualne wszelkie zakłócenia bierzemy na siebie i nie rościmy żadnych pretensji. Poza tym żaden z nas nie miał konfliktu kwarców wg tabeli, a w trakcie biegów również takie się nie pokazywały. Czego nie można powiedzieć o aparaturach 2,4 GHz, z którymi były problemy.
Swoją drogą czołówka światowa ciągle jeździ na kwarcach lub syntezie.

Argumentacja że zwracamy tylko aparatury kwarcowe jest niesłuszna, ponieważ nawet nie tak duża liczba włączonych nadajników 2,4Ghz również powoduje zakłócenia. Jak wszyscy to wszyscy.

Aha, panie Wojciechu, następnym razem jak się wpada do nie swojego namiotu i zaczyna ludziom rozkazywać to wypada się chociaż przedstawić.

Co do zawodów, tor przygotowany bardzo dobrze, organizacja również okej, ale jak zwykle minusy w postaci opóźnień i niekonsekwencji.
Na zachodzie przy takiej liczbie zawodników da sie rozegrac w sobotę 5-6 biegów eliminacyjnych, a niektórych przypadkach nawet 7 ( i z nich 4 liczone do klasyfikacji). 8 minut z nadwyżką starczy na rozegranie każdego biegu eliminacyjnego, kto nie zdąży- trudno, jego sprawa. Warto pomyśleć nad czymś takim, i rozpoczynać zawody w soboty wcześniej, lub kończyć je później. Niedziela byłą okej.
Fajnie by było gdyby sędzia widząc luki na serwisie wstrzymał chwilowo start, kazał zgasić silniki, przeczytał serwis, i odjął najlepszą eliminacje tym którzy się na nim nie pojawili. Proste, skuteczne, wychowawcze, gwarantuje że po czymś takim frekwencja na serwisie sięgnie 90%.

Poza tym było super (no może jeszcze poza wynikiem).

Pozdrawiam
Mateusz

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 1:08 pm 

Mateuszu - po pierwsze nie jestem Pan tylko Wojtek :lol:
po drugie to rozmawialismy w namiocie
po trzecie w niedziele Artur oglaszal to ze bede lazil i to sprawdzal i oglaszal to z imienia i nazwiska.
po czwarte nawiazujac do tego co mowiles -
"dogadalismy sie z sedzia"-- no oki ale czy ktos zwolal "kwarcowiczow" i wspolnie to ustalil?? oficjalnie?? nie!!

i jak najbardziej na przyszlosc sie zgadzam ze wszyscy powinni zdawac apki i bylo by po problemie!!
mozna by bylo miec pretensje do garbatego ...
a tak niesmak pozostal..

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 1:34 pm 

obym ich tylko dożył p.Zaremba bo tylko słysze obietnice z pana strony i tak od 2 lat jak nie dłużej
pokazał tez pan to "iż myslisz inaczej jak ja (Zaremba) to zostaniesz opluty" niestety poznałem pana z tej drugiej strony niestety gorszej

Pańskiego sędziego znam troszke dłużej i wiem ile złego zrobił.łącznie z kombinacjami wyników kiedy to jeszcze Dos królował w komputerach LOK.Mam na to świadków,którzy są w stanie to potwierdzić.Moje zdanie jest takie,że pewnych osób nie da się zweryfikować...

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 1:40 pm 

Jarosław Affelt napisał(a):

Panie Lesławie ma Pan jakiś duży problem z którym nie może sobie Pan poradzić. Najwyższa pora poprosić o pomoc lekarza. Ja osobiście nie śmiałbym zabierać głosu w ocenie zawodów na których mnie nie było. Proponuje Panu podobną postawę. Będzie to zawsze jakiś krok naprzód z pozycji krytykanta do pozycji krytyka.

Panie Jarosławie wykazał się Pan ogromną inteligencją ,doszukując się u mnie dolegliwości patologicznych.Ale gdzież ta inteligencja była kiedy czytał Pan mojego posta.Tam nie było ani słowa na temat oceny zawodów w Piasecznie tylko ocena hołdu oddanego przez P.Skrzypiec w treści podobnej do czci oddawanej byłym przywódcą totalitarnym.
JM jest na tylu zawodach skompromitowany że pomoc Pana Skrzypca wydała mi się bardzo żenująca ,jeszcze te zaznaczenia na czerwono....ale jeden lubi pomarańcze,drugi jak mu...
Ps.cieszę się również,że ożywiłem trochę kolegę i napisał drugiego posta w życiu na tym forum...

Ostatnio edytowano Wt kwi 28, 2009 5:01 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 1:52 pm 

Tak samo jak Panu Pietrzakowi zakłócenia spaprały mi całe zawody. W 1/2 niestety model w jednym dosłownie miejscu koło "budy" sędziów zaczynał wariować. Kosztów naprawy modelu przez te wyczyny nie będę podawał .. Również używam M8 z modułem Spektrum ale zakłócenia były odczuwalne również na normalnych kwarcach.

Proponuję na następne zawody po włączać jeszcze więcej sieci wifi, i rożnego typu urządzeń 2.4ghz. Zawody będą na pewno jeszcze milsze i w jeszcze czystszej rywalizacji ..
Ogólnie zawody mi się nie podobały, nie przestrzeganie świętych 3 minut rozgrzewki przed biegiem! Oraz tenw spaniały gumolit :)

Wyliczając na zawodach około 12 osobą zakłócenia spaprały całe zawody. Tak bardzo chcemy chwalić się wynikami w świecie i co nam to daje ( w postaci myrcm.ch), najpierw postarajmy zorganizować porządne zawody którymi będziemy mogli reprezentować ten wspaniały kraj.

(poprzednie konto uleglo awarii)

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 2:03 pm 

Panowie nie tu i nie takiej formie temat założony aby ocenić zawody a nie napisać co komu leży na sercu .Leszek daj spokój zawodnicy niech napiszą swoje wrażenia nie musza tutaj czytac o innych sprawach jest juz kilka tematów pozakładanych na Rc auto

Moja ocena

Plusy

Tor fajny fragmenty szybkie i fragmenty techniczne dziur po zawodach dużo nie było wiec dobrze utwardzony
Catering ciepły, napoje zimne , stoły do odsapnięcia ,prąd 230 v ,start z boksów do eliminacji

Minusy
TOI TOI co to k... bylo na zawodach około 200 osób (...) resztę odpuszczę bo musiałbym użyć dużo nie cenzuralnych slow

Tablica z wynikami za mała i bałagan na niej brak wszystkich wyników jesli robimy liczone 2 eliminacje po każdej kolejce powinny byc wszyscy zawodnicy a nie tylko pierwsza 10 ,Po ćwiartkach i półfinałach musiałem chodzić do sędziego i prosić o wydrukowanie.

Prowadzenie biegów finałowych
Czasy kiedy czytało się tylko liczbę okrążeń powinny minąć bezpowrotnie teraz walczymy o sekundy i te sekundy powinny być podawane miedzy zawodnikami na tym samym okrążeniu

Naklejki na modele duze okrągłe z przodu i z boku czytelne aby sędzia mógł podać numer zawodnika który jest dublowany( zapraszam do lektury http://www.rcmag.com .) powinny być zmieniane nie tylko w eliminacji i finale ale również na półfinały i ćwiartki .

Zabraklo tego i stąd sytuacja pod koniec finału miedzy Mackiem i Marcinem i mną nie miala by miejsca gdyby sędzia obserwował tor i podawał info a nie czytał suche fakty z monitora .

Miałbyć monitor w boksach nie wyszło rozumiem –ok.(nie od razu Kraków zbudowano ) nie jest to minus ale w takiej sytuacji mechanik widzi ilość okrążeń i pozycje podaje kierowcy z kim ma walczy a kogo musi lub może przepuścić ,jeśli go nie ma odpowiedzialność za informowanie zawodników spada na ekipę prowadząca wyścig tego brakowało mi najbardziej .

Wojtek nie było oficjalnego info ale też pomysl żeby zdawac kwarcowe aparatury byl nie
nie powazny dlatego wkurzyłem się poszedlem z pozostałymi zawodnikami posiadającymi aparatury kwarcowe 27 mhz (słownie 5 osób ) i ustaliliśmy ze jeśli ktorys z Nas będzie miał zakłócenia to nie mamy pretensji . Ale z tego ci napisałeś sędzia co innego organizator co innego (to kto prowadzi zawody sędzia czy organizator ? )

Mam nadziej ze na kolejnej imprezie rangi MP wszyscy będziemy oddawać aparatury tak jak jest to czynione poza Naszymi granicami na każdych zawodach

P.S. Czyżbym dobrze zrobił zostając przy kwarcach ? nie miałem żadnych zakłóceń a moja apka ma tyle lat co kilka spektrum razem wziętych .

Pozdrawiam i do zobaczenia w Dywitach

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 2:03 pm 

...
ale na duże GRATULACJE zasługuje obsada sędziego p.Jana Matukina styl, jakosć, szybkosć, konsekwencje w działaniu dały obraz najwyższego uznania dla tego sędziego w jego pracy oby tak do końca sezonu i następne lata ( i tutaj myslę że naraziłem się kilku osobom ale niestety panowie tak było w piasecznie)

pozdrawiam
krzysztof skrzypiec

Uwaga Panowie i Panie off-road'owcy, Piaseczno i Szczecin na czarnej liście :lol:. A poważanie, uważam, że sugerowanie, że ktoś tęskni za komuną bo pochwalił pracę sędziów z LOK jest czymś obrzydliwym. Też uważam, że sędziowanie było na wysokim poziomie a z Leninem wiele wspólnego nie mam. Jeśli chce się komuś wytknąć jego niekompetencję to wypada być na zawodach; inaczej to błazenada. W ten sposób przychylności zawodników się nie zdobędzie.

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 2:09 pm 

Wojciech Taperek napisał(a):
Mateuszu - po pierwsze nie jestem Pan tylko Wojtek :lol:
po drugie to rozmawialismy w namiocie
po trzecie w niedziele Artur oglaszal to ze bede lazil i to sprawdzal i oglaszal to z imienia i nazwiska.
po czwarte nawiazujac do tego co mowiles -
"dogadalismy sie z sedzia"-- no oki ale czy ktos zwolal "kwarcowiczow" i wspolnie to ustalil?? oficjalnie?? nie!!

i jak najbardziej na przyszlosc sie zgadzam ze wszyscy powinni zdawac apki i bylo by po problemie!!
mozna by bylo miec pretensje do garbatego ...
a tak niesmak pozostal..

Tak, zebraliśmy z Pawłem wszystkich baggusowców jeżdżących na 27 Mhz, i oficjalnie uzgodniliśmy to z sędzią, a wcześniej z Darkiem Dobrzyńskim. Myślę że to wystarczająco kompetentne osoby.

Pozdrawiam

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 2:22 pm 

Artur Krizar napisał(a):
Uwaga Panowie i Panie off-road'owcy, Piaseczno i Szczecin na czarnej liście :lol:.

Wręcz przeciwnie to daje gwarancję wysokiego poziomu sędziowskiego...

Prawda jest zawsze subiektywna.Patrz post Pawła Lipińskiego...

Ps.nawiasem to zastanawiam się Panowie czym ja Was tak nakręcam.Mam zdanie wyrobione na temat sędziów i śmieszy mnie taka przerysowana forma hołdu...Przecież nigdzie nie napisałem,że było żle,ale moje odczucia choćby po zawodach w Pabianicach są inne....

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 3:25 pm 

Ja nie mam co narzekać ogólnie, bo nie jechałem.

Toi Toi - tego nigdy nie widziałem :)
Tor - uważam, że bardzo dobrze wytrzymał zawody
Pchełki - tu był problem, bo gdyby były 2 zestawy, to zawody byłyby dużo sprawniejsze. Widać to było idealnie z mojej perspektywy (wydawałem pchełki). Nie podobała mi się też zła numeracja pchełek (zamiana 6 i 9, mimo iż pytałem się która to która)

Ogólnie sędziowanie uważam, że ruszyło się do przodu. Pan Jan wychodził z mikrofonem (szczególnie drugiego dnia) i wlepiał ostrzeżenia.

Atmosfera tego nie oceniam, bo przesiedziałem 18 godzin w sklepie wydając pchełki.

PostNapisane: Wt kwi 28, 2009 3:59 pm 

Kuba nic smiesznego szcegolnie jak Panie musialy skorzystac
I przez te 18 godzin nie korzystales z toalety to chyba musiales miec pieluche

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona