Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 3:53 am

Autor
PostNapisane: Pn maja 23, 2011 10:58 am 

Tematu oceny zawodów od strony ścigania się nie będę podejmował ale jako obserwator mogę ocenić imprezę ogólnie.
Fajnie, że był kompresor, woda do mycia rąk (prosta rzecz, a jak cieszy) i katering na miejscu.
Miałem okazję zrobić parę kółek modelem kolegi więc kilka słów o torze... a wg mnie mocno się poprawił. W niedzielę była już widoczna ścieżka, na której przyczepność była na prawdę fajna. Wydaje mi się, że większej przyczepności nam do szczęścia nie potrzeba, bo jeśli na zawodach będzie się zajeżdżało 2 komplety kół to grono startujących może się drastycznie zmniejszyć...
Skocznie dobrze wyprofilowane i poprawiane w trakcie zawodów. Ogólnie tor bardzo ciekawy, fragment z gumoleum do końca zawodów był przejeżdżany na różne sposoby i właściwie ciężko powiedzieć, który z nich był najszybszy. To samo dotyczy fragmentu z serią czterech skoczni w lewej części toru.

Trochę zdjęć ode mnie. Nie ma tego dużo bo byłem bardzo zajęty i nie miałem siły nawet na robienie zdjęć.
ZDJĘCIA

Pozdrawiam,
Donat

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn maja 23, 2011 2:55 pm 

Zawody udane w miarę pomijając 4 połamane wahacze... Tor dobrze oznaczony wszystko widoczne tak jak trzeba, lecz serwis był nieprzemyślany chodzi mi o miejsca gdzie widoczne były martwe pola pozostawione bez serwisu. Nawierzchnie sypka i kurząca jak rok temu ale ładnie się wyjeździła, hopki dobrze wyprofilowane, poprawiane w finałach, ciekawe rozwiązanie z gumoleum deskami tarkami, grill na miejscu, dobre nagłośnienie. Fajne nagrody dla pierwszej 3 i losowanie nagród.

A teraz NAJGORSZE MUSZKI KRWIOPIJCY to była tragedia żaden OFF nie działał i inne cuda. Tyle z mojej strony Pozdrawiam

PostNapisane: Pn maja 23, 2011 7:38 pm 

Krótka ocena z mojej strony.
Plusy:
1. Dobra pogoda (bez deszczu), choć czasem cień był najlepszym kompanem
2. Bardzo dobra organizacja zawodów i zapewnienie warunków przez Maćka Wróblika, Łukasza i resztę Team'u:
a) Tor przygotowany możliwie najlepiej jak się dało.
b) Zapewniony dostęp do 230V (nie odnotowałem żadnych problemów),
c) woda do mycia,
d) ToiToi szt. 2.
e) kompresor
f) w razie potrzeby na bieżąco dokonywane korekty toru.
g) Nagłośnienie, które było słychać :lol:

Rozgrywki bez większych opóźnień (na przyszłość warto się zastanowić, czy treningi kontrolowane zamiast jedej eliminacji mają sens).
Moim zdaniem organizacja znacznie lepsza niż I EMP w tym roku w Gdańsku (Grzesiu widać było brak Twojego zaangażowania).

Minusy:
1. Sędziowanie i pilnowanie serwisu przez zawodników - nie będę pisał, bo to i tak nic nie zmieni.... :oops: (ignorowanie serwisu przez zawodników i ciągły brak konsekwencji za olewanie tego obowiązku) ale to już nie zależy od organizatora.
2. puszczanie biegów dla jednego lub dwóch modeli :shock:

A... i przed kolejnymi zawodami proszę o wyłapanie komarów i meszki :mrgreen: :mrgreen:

Tradycyjnie kilka naszych fotek:
http://picasaweb.google.com/rc.matek/RC ... _Warszawa# - niestety nie miałem czasu na selekcję ;(

Zdjęcia z zawodów

PostNapisane: Pn maja 23, 2011 8:48 pm 

Mi zawody też się podobały :)
Organizacja spoko, tor poprawialiśmy na każdą Waszą sugestię (czasami niedomagał, np. duża hopa pod płotem wybijająca modele pionowo), nie było chyba większych obsuw czasowych.
Pogoda dopisała, niestety chyba w niedzielę Team RcWróblik dopadła bliżej nieokreślona choroba :( Do tego meszki, które mnie tak pogryzły, że jak wstaję rano to nie mogę chodzić :mrgreen:
Dla mnie zawody udane, ponieważ po zmianie klasy, udało mi się wejść do finału.

W imieniu całego teamu dziękuję za liczne przybycie i do zobaczenia na Muro-Buggy :)

PostNapisane: Wt maja 24, 2011 11:55 am 

zastanawiam co jeszcze mozna dopisać i jest jedna sprawa:

jest to jeden z lepszych torów tzn odp. długosć (czas okrążenia w granicach 40 s) oraz to że jest jednym z płynnejszych torów a takie my z Patrykiem lubimy
nie jest za trudny dla początkujących i nareszcie jest porządna nawierzchnia brava dla ekipy rc wróblik

minusy
upał w sobotę niemiosierny:)

pozdrawiam

PostNapisane: Śr maja 25, 2011 10:13 am 

Porcja zdjęć od mojego kolegi:
ZDJĘCIA

PostNapisane: Śr maja 25, 2011 8:39 pm 

zapodziała mi sie grzałka , niebieska alu , dół i góra obklejona czraną izolacyją taśmą , naklejka proline , z miernikiem w srodku cela bez opakowania.

Znalazce proszę o kontakt :wink:

Czerwony Samuraj