Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:49 am

Autor
PostNapisane: N lis 28, 2010 10:17 pm 
Administrator forum

Witam,

Zapraszam do poczytania relacji z zawodów TUTAJ

Jak dla mnie - sędziego oraz zawodnika, zawody zorganizowane na dobrym, wysokim poziomie, do którego przyzwyczaił zawodników klan Działkowskich.

Darmowa kawa, ciasteczka oraz miła atmosfera samych zawodów stały sie już standardem w Ludwikowicach Kłodzkich.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lis 29, 2010 11:53 am 

Impreza raczej kameralna, tor niezbyt duży ale za to kręty, moim zdaniem można było zrobić kilka typowych szykan zamiast prostej ale to już takie moje gdybanie. Wykładzina pierwsza klasa, modelu nawet nie musiałem pędzlować. Szkoda że droga dojazdowa taka słaba i te górki tuż przed Ludwikowicami, niektórzy nie dojechali wcale :? Mógł ktoś napisać że trzeba zabrać łańcuchy na koła, my również mieliśmy chwilę zwątpienia - proponuję wytyczyć jakąś sensowną trasę na zimę jesli ktoś wybiera się na kolejne elminacje. Ja jechałem z automapą 6.0 i musieliśmy sobie dać z nią spokój :wink: Pogubiła się dziewczyna przy próbie ominięcia górek.
Wracając do zawodów jechaliśmy wszyscy w trzech z marszu co też pewnie miało wpływ na końcowe wyniki, widziałem że co kolejny wyścig poprawiałem swój wynik, kolega Przemek podobnie. Reasumując udane dobrze przygotowane zawody, cieszy mnie że po przesiadce z modeli off-road 1:8 na mikrusa goniłem Macieja Nowaka, rozumiem miał awarie ale to zdarza się na wszystkich zawodach nie tylko mikro :D
Wiecej tu: http://rcauto.feen.pl/viewtopic.php?p=4059#4059

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Pn lis 29, 2010 2:39 pm 
Administrator forum

Pomimo małego opóźnienia w rozpoczęciu zawodów impreza zakończyła się zgodnie z planem, dzięki czemu już o 23:30 byliśmy w domu. Droga dojazdowa rzeczywiście była wymagająca (przynajmniej ta automapowa prowadziła przez Dzierżoniów, Bielawę a potem serpentyną przez wzgórza). Na całe szczęście (mimo braku łańcuchów) nowe zimówki dobrze wgryzały się w świeży śnieg i przejechaliśmy ten niemalże rajdowy etap :). Drogę powrotną wybraliśmy przez Kłodzko, bo trasa ta była odśnieżona i posolona, a śnieg przestał pruszyć.

Bardzo dużo radość dały mi przeszkody porozstawiane na torze w czasie biegów klasy Truck. Odpowiedni kąt natarcia hopek zapewnął dobre wybicie i (zazwyczaj :lol: ) płaskie lądowanie. Skakanie dużej hopy (która co bieg była rozstawiana przez rządnych spektakularnych niedolotów coraz dalej :P ) dawało mnóstwo frajdy i nowych doświadczeń (jak np: poznanie wpływu przekrzywionej anteny, czy uszkodzenia spojlera na trajektorię lotu).

Co do śliskości wykładziny, to akurat zawodnicy Trucka mają najmniej do narzekania- niezależnie, czy ktoś śmigał na oponach gumowych, czy piankach, to powierzchnia styku takiego kółka z wykładziną jest nawet większa niż w modelach 1:10, co pozwalało na kontrolowanie wszystkich uślizgów tylnej osi, dając po kilku okrążeniach jeszcze więcej radości z panowania nad inaczej niż zwykle zachowującym się modelem :).
Gorzej z tymi z 2WD, którzy każdy bieg eliminacyjny wykorzystywali na zmiany w ustawieniach by nie kręcić bączków przy dodawaniu gazu i skręcaniu :).

Co do wytrzymałości modeli, to rzeczywiście jak pisze Pan Tomek zaliczyłem awarię, ale tylko jedną, więc nie jest źle (biorąc pod uwagę to co przeżywały te wozy po nieudanych skokach :D ), o ile się nie mylę dwie inne osoby, które początkowo miały jechać zostały wyeliminowane już w czasie treningów?? Bo widziałem jeszcze modele dwóch zawodników, które posępnie zalegały w skrzyniach.

Wspomniana wcześniej atmosfera była naprawdę wspaniała- szczególnie w pomieszczeniu na lewo od sceny cały czas dopisywał humor serwisowy :D, co dodatkowo świadczy o zadowoleniu uczestników.

Chciałem jeszcze raz podziękować wszystkim z którymi miałem przyjemność się ścigać, oraz organizatorom- to był naprawdę miło spędzony czas.

PostNapisane: Pt gru 03, 2010 12:10 pm 

Ja też jestem zadowolony z zawodów, wykładzina mogłaby być bardziej przyczepna, ale za dobrze też nie może być. :)
Również dziękuję wszystkim za organizację tych zawodów, bo to oznacza że MICRO jeszcze do końca nie zostało wyeliminowane.

Pozdrawiam