Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 1:27 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 17, 2008 9:04 pm 

Grzegorz Nóżka napisał(a):
ranking powinien obowiązywać. Finały startowałem z 6 poz. bo nie mogłem pojechać wszystkich eliminacji. Gdybym jechał w innej grupie prawdopodobnie tez bym wszedł do finału. Przepisy powinny być przestrzegane, a podest nie stał minimum 1.5m od toru, tu zaważyły inne okoliczności, tak jak u mnie. Potraktujmy tem cykl micro jako kolejna naukę. Na następny rok wprowadźmy zmiany. Np. Open na 5 celach tylko szczotkowe 300 i min. 8min czas wyscigu. Finały tylko dla finałów A, przy dużej frekfencji zawodników standard podział na młodzik do 18 lat i powyżej senior, no i to o nie przestawianiu silników, co zawsze można sprawdzić po wyjęciu silnika i sprawdzenia jego parametrów, w porównaniu do innych silników. Pozdrawiam Grzegorz.

5 cel- jak najbardziej, ale w sprawie silników nic bym nie zmienial, zbyt wielu zawodników ma już bezszczotki a dodatkowo te silniki już zchodzą z ceny

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lut 17, 2008 9:15 pm 

barankiewicz grzegorz napisał(a):
Wszyscy poniekąt macie racje, według sztywnych reguł przepisów, to mamy same niezgodności. Ale Grześ, broni tytułu Mistrza Polski, wiec sędzia musi brać pod uwagę rozstawienia tego zawodnika, raczej jazda z najlepszymi nikomu nie zaszkodzi.

Grzesiu na razie startował tylko na 2 zawodach(razem jakies 160pkt.). Zostały jeszcze tylko 2 eliminacje,wiec i tak i tak nie da rady obronić tytułu Mistrza Polski

Tytuł:
PostNapisane: N lut 17, 2008 9:20 pm 

Na razie to mam propozycje, aby nie ruszać klasy open, klasa żyje własnym życiem. Ani do przodu, ani się nie cofa. Koszta w tej klasie są duże, ale do końca sezonu postaramy się coś przetestować w celu obniżenia kosztów startów.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N lut 17, 2008 9:44 pm 

Obojętnie czy ma szanse czy nie, warto tak traktować zawodników startujących w poprzednim sezonie. Tu chodzi o zdrowe podejście nie każdy może pojechać na wszystkie imprezy w sezonie.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N lut 17, 2008 9:56 pm 

Grzesiu był na wszystkich imprezach,ale startował tylko w OPEN

Tytuł:
PostNapisane: N lut 17, 2008 10:34 pm 

barankiewicz grzegorz napisał(a):
Obojętnie czy ma szanse czy nie, warto tak traktować zawodników startujących w poprzednim sezonie. Tu chodzi o zdrowe podejście nie każdy może pojechać na wszystkie imprezy w sezonie.
Pozdrawiam

Ok ale niech ta zasada będzie stosowana do wszystkich zawodników. Mikromanię w E18T/MT ukończyłem na drugim miejscu a na pierwszych zawodach w tym sezonie (i niestety jak na razie jedynych) w Kobierzycach startowałem w grupie B trucków.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 18, 2008 8:44 am 

Przemku, można by przyjąć ze trzech najlepszych z poprzedniego sezonu, powinno być rozstawianych. Na pewno nie pogorszą oni jazdy, innym zawodnikom, a uszanujemy ich dokonania.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 18, 2008 10:16 am 
Administrator forum

Panowie,

Po co toczycie niepotrzebne dyskusje. Co to za stwierdzenie - przywilej dla broniącego tytułu?

Napisałem wyraźnie - ale powtórzę raz jeszcze: MÓJ BŁAD! PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZAITERESOWANYCH.

Nie będzie traktowania nikogo ulgowo.
Proszę skończyc niepotrzebna dyskusję.

Dlaczego? Dlatego że na STARCIE nowego sezonu w rozstawieniu zawodników uzywany jest ranking z zeszłego sezonu. Jak czołowy zawodnik zeszłego sezonu nie przyjedzie na pierwszą eliminację - będzie sie przebijał w najniższej grupie w kolejnej eliminacji.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5