Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 1:27 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 5:21 pm 

Szanowny kolego Z.Ciećwierz . Który to Prezydent podpisał ? Miasta stolecznego W-wy , czy Polski ? :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 7:46 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
..W dn.06.12.2007 odbędzie się posiedzenie CKM LOK i tam zostanie przekazanie więcej informacji.

A czy można wiedzieć kto bedzie na CKM-ie z braci modelarskiej,bo wiem o paru członkach komisji,którzy nawet nie zostali powiadomieni...Czy będą dilerzy?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 8:14 pm 

Lesław słowami ,czy beda dilerzy sciagniesz jakies słuzby :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 8:35 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam Arturze D.nie potrafisz czytać tego co napisałem to Twój problem.Jak zwykle starasz się mnie pouczać widocznie inaczej nie potrafisz a ja nie mam czasu na dyskusję na forum.

To prawda przeczytac i zrozumiec Arturze.
NIEMOZLIWE :!:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 9:00 pm 

10 minut z google i taki oto wynik.

http://www.infor.pl/dziennik-ustaw?szukaj=sporcie+kwalifikowanym&rok=&numer=&pozycja=&zaawansowana=-1 napisał(a):
Dz.U. z 2007 r. nr 171; poz. 1208 str. 3
* Data ogłoszenia:2007-09-20
* Data wejścia w życie:2007-10-05
* Data obowiązywania: 2007-10-05

8 ) art. 26 otrzymuje brzmienie:

"Art. 26. 1. Status polskiego związku sportowego posiada ogólnokrajowe stowarzyszenie działające w zakresie wędkarstwa sportowego, ogólnokrajowe stowarzyszenie działające w zakresie sportów lotniczych oraz ogólnokrajowe stowarzyszenie działające w zakresie modelarstwa kołowego i pływającego.

2. Do stowarzyszeń, o których mowa w ust. 1, stosuje się odpowiednio przepisy ustawy dotyczące polskich związków sportowych, z wyłączeniem art. 7 ust. 1, art. 8 i art. 9.";

Uzasadnienie można znaleźć pod adresem: http://www.google.pl/url?sa=t&ct=res&cd ... rTNLN3Vb7A

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 10:04 pm 

Witam,

No cóż, wypada podziękować Panu Massalskiemu za rzetelne potraktowanie tematu. Informacje, które uzyskałem dzisiaj telefonicznie z Ministerstwa Sportu własnie z Departamentu Prawnego dotyczyły tego, że nie istnieje Polski Związek Sportowy Modelarstwa, co jest faktem. W drodze wyjątku jednak przyznano "Status" związku Stowarzyszeniu, które w tym zakresie działa i to jest w Dzienniku Ustaw. Takie wydają się być fakty i należy to przyjąć.

Osobiście przyjmuję to z pewną dozą optymizmu, a optymizm ten wynika z tego linku:

http://www.msport.gov.pl/content.php?id=854

... teraz musi być po prostu jawnie !

Z poważaniem
Adam Różycki

ps. Jakby Pan Ciećwierz rzetelnie informował o wszelkich działaniach dotyczących samych modelarzy to tej dyskusji, jak i wielu innych by nie było, a teraz pozostaje BIP :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 30, 2007 8:18 am 

Panie Adamie rozmowy w sejmie na komisji kultury i sportu trwały 1,5 roku sam osobiście byłem dwa razy i referowałem zakres działnia stowarzyszenia LOK w sporcie modelarstwa pływającego i kołowego w kraju i na arenie międzynarodowej ,osobiście w sprawe sportu zangażował się Prezes LOK płk (r) mgr Grzegorz Jarząbek oraz dyr. ppłk Włodzimierz Melion będąc kilkakrotnie zapraszanym na w/w komisje.Liga Obrony Kraju od lat prowadzi działalność sportową mając duże osiągnięcia które przedkłada się w zdobytch medalach na Mistrzostwach Europy i Świata (np modelarze jachtów zdalnie sterowanych zdobyli 11 medali w Senec na Słowacji w dn.11-25.09. 2007r).Ja osobiście spędziłem 3 godziny w M S. w departamencie prawno kontrolnym oraz szkoleniowym omawiając działalność 5 Sekcji.Wszstko jest nna dobrej drodze należy wypełnić tylko 14 załączników i przedstawić regulaminy Sekcji oraz listę kadry (ponad 100 zaw ) oraz program przygotowania reprezentacji kraju do udziału w Mistrzostwach Europy i Świata do 07.12.2007r.Może nie powinien ten temat znajdować się w tym poście za co przepraszam .

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 06, 2007 5:17 pm 

Relacja z imprezy na HPI Europe.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5