Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:06 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 21, 2007 7:21 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
Szanowni Panowie...
Kłodzko nie dostało w tym roku FMP eletryków płaskich i trzeba się z tym pogodzić.
I już rozpocząć starania o to aby Finały odbyły się tam w przyszłym roku.

Za faktem tego,że w Kłodzku w tym roku nie będzie FMP stoi jedna jedyna osoba,której zresztą intencją było również zdeklasowanie odbytej niedawno eliminacji.Sam Tadeusz byłeś świadkiem odpowiedniej rozmowy w Rudzie,a póżniejsze zachowanie tej osoby w Kłodzku świadczy dobitnie o jej zamiarze.
Ps.Jeśli mamy być tacy zasadniczy, dlaczego odpadła Ruda Śląska i odebrano jej organizację FMP(bo takie były pierwotne założenia)?
Jeszcze raz stanowczo zaznaczam,proszę faktu zbierania podpisów nie łączyć z Klubem z Kłodzka,tylko z 38 osobami podpisanymi na petycji.Tym bardziej,że Filip jest jedynym zawodnikiem z UKS startującym w tej edycji MP,a przyjazd do Tarnowa nie stanowi dla nas problemu.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 21, 2007 8:52 am 
Administrator forum

Co do FMP.

Staramy się o finały elektryków od 2 lat.
Pierwszy raz zrezygnowaliśmy na rzecz Nowego Sacza ponieważ było ich 30-lecie.

W tym roku obiecano nam albo FMP elektryków albo Puchar Polski elektryków. Jak wiemy pucharu polski nie ma :) i znów zostaliśmy na lodzie. FMP spalinek to rozsadna decyzja zawodników jeżdżących tymi modelami.

W pewnej chwili pojawiła się sugestia że klub nie udźwignie dwóch imprez finalowych. Jednak jakby ktos zerknął w kalendarz - w Rudzie Śląskiej zaplanowano na samym poczatku oba finały.

To koniec z naszej strony z wypowiedziami na temat FMP elektryków w Kłodzku.
Będzie co będzie.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 21, 2007 11:48 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Rafał Pajor napisał(a):
Panie Lesławie,
...

Chciałem zaznaczyć ze moja wypowiedz wynika wyłącznie z moich prywatnych poglądów, do których mam prawo i ktore moge publicznie przedstawic - niema nic wspólnego z moim członkostwem w Team Tamiya (i zapewniam, że postawa Artura Tokarza tez).

Mógłbym śmiało powiedziec, ze "za" jest wyłącznie team HB (w/w osoby należą do tej drużyny), ale byłoby to z mojej strony zupełnie nie ma miejscu, bo są to prywatne zdania poszczególnych osób, ktore poważam i szanuje.

Rafał ,a dlaczego nie miałeś własnych poglądów kiedy zamieniono Rudę na Tarnów.Czy Tarnów czymś sobie zasłużył,że 3 razy odbywa się tam impreza rangi MP.Może nie o wszystkim wiem.
A co do Artura to rozgłasza nieprawdę,która już gdzieś zaistniała głoszona zupełnie przez inną osobę.J chodzi mi tylko o to ,że Aurel nie był,a się wypowiada w dziale ocen ,a Artur pisze nieprawdę.A czy zawody będą w Kłodzku czy nie to nie moja brocha...
Ps.na liście osób podpisanych są nie tylko posiadacze HB Cyklone.

Aż Tak ?? OK może pan Zareba następnym razem się zastanowi pisząc coś w kolejnym temacie o którym nie ma zielonego pojęcia .To się nazywa jałowa lub bezsensowna dyskusja którą lubi prowadzić pan Zareba
Dodam jeszcze że rozmowa jest o zawodach w Kłodzku.I nie widzę żadnych negatywnych stwierdzeń w wykonaniu Pana Zareby

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 21, 2007 12:17 pm 

Dodam dwa słowa zupelnie nie na temat związny z oceną zawodów, bo tak sie składa że w Kłodzku akurat nie byłem. Panowie jestem w miarę nowy w tym sporcie i może dzieki temu mam inne spojrzenie na pewne sprawy, a mianowicie chodzi o sposób i formę komunikacji i współżycia w tym środowisku. Nie potrafie zrozumieć skąd w Was tyle niechęci i zwady w stosunku do siebie (nie chcę użyć tu mocniejszych określeń). Przecież tak naprawdę łączy Was/Nas jedna pasja. Sztucznie tworzone podziały z góry dla jednych drudzy są źli i na odwrót. Knucie, dopowiadanie, przekrecanie faktów lub ich nadinterpretacja - po co - aby zaspokoić swoje chore ambicje? czy też aby urozmaicić nudny przebieg sezonu? Wielu ludzi wklada w oragnizacje zawodów/imprez/treningów/spotkań wiele wysiłku i wydaje mi sie że Ci którzy ciągle negują (dla zasady chyba) to co inni robią nie maja pojęcia ile tak naprawde wymaga to poświeceń począwszy od czasu skończywszy na środkach. Można by rzec gdzie pieniądze tam problemy, ale tak naprawde wszyscy tylko poświecamy swoje środki i czas w realizacje sowjej pasji - wiec kasa raczej nie jest tu przyczynkiem do tej niezdrowej atmosfery jaka panuje wsród on-roadowców. Jestem byłym zawodnikiem startującym trochę innej dyscyplinie sportów motorowych (za sporty motorowe uważam również modelarstwo samochodowe), gdzie w grę wchodziły znacząco wieksze środki - i przyznam że zdarzały sie tam niezdrowe sytuacje, awantury o wyniki, protesty dotyczące walki na torze czy związane z uzyciem niedopuszczoengo sprzetu, ale nie było tam takich jazd jakie obserwuje tutaj. Walka trwała głównie na torze, a nie poza nim. Przyznam, że tutaj emocje na torze są takie same jak tam ale poza torem to już jakaś choroba która toczy modelarstwo. Wydaje mi sie że gdyby skonsolidować wszystkie siły można by stworzyć w Polsce super dziedzine sportu w której nie tylko chętnych do zabawy ale i do zdrowej sportowej walki byłoby wiecej. Tak naprawde tymi kłótniami sami sobie strzelamy w kolano - ale to pewnie i tak nikogo nie obchodzi.
PS: A może chodzi o to żeby nie było nas wiecej ? Wtedy wszystko jasne.

No team!

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 21, 2007 12:59 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Szanowni Panowie.
Ponieważ LOK "adoptował" mnie jako przedstawiciela organizatorów czuję się w obowiązku zabrać głos.
Reprezentuję zasadę i staram się ją stosować w życiu że ustalony porządek ( czytaj kalendarz ) jest rzeczą świętą. Jeżeli Komisja podjęła decyzję że FMP odbędzie się w Tarnowie - to tak ma być. Chyba żeby nastąpił jakiś kataklizm.
Kłodzko nie dostało w tym roku FMP eletryków płaskich i trzeba się z tym pogodzić.
I już rozpocząć starania o to aby Finały odbyły się tam w przyszłym roku.

Też chciałbym aby wszyscy zawodnicy jeździli po równym torze. Aby jazda sprawiała przyjemność a nie była walką o "przeżycie". Tyle tylko że skoro zapadła decyzja to przyjmijmy ją do wiadomości i stosowania. Czy będzie przyjemnie "Ludziom z Kłodzka " gdy dostaną Finał w przyszłym roku a ktoś będzie organizował akcję aby te zawody przenieść.
Pozostaje jeszcze subtelna sprawa wyczucia sytuacji. Jeżeli inicjatywa przeniesienia FMP wyszła od konkretnych osób ( nie związanych z UKS Sudety ), to one powinny zorganizować i przeprowadzić akcję zbierania podpisów pod petycją. Jest to niby to samo ale w elegantszym opakowaniu.

Muszę podzielić się też bardzo smutną refleksją. Coraz mniej dyskusji merytorycznej a coraz więcej "osobistych wycieczek". Na każdego można znaleźć "haka". Na mnie np to że do Tarnowa mam o połowę bliżej niż do Kłodzka.
Tak się składa że prawie każdy z liczących się zawodników związany jest z którymś z dystrybutorów. Ale ponieważ są to ludzie inteligentni - nie zakładajmy z góry że reprezentują "modele na uwięzi".
Tadeusz Żelazo
PS. Mam nadzieję że w Kłodzku i najbliższych okolicach (np. we Wrocławiu " będziemy dalej mile widziani. I już szykujemy się na sierpniowe GP Kłodzka

Zgadzam sie w każdym calu z Panem Tadeuszem i podpisuje sie pod tym obiema rękoma.

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 21, 2007 1:53 pm 

Adam Smuk napisał(a):
Adam Smuk napisał(a):
Dodam dwa słowa zupelnie nie na temat związny z oceną zawodów, bo tak sie składa że w Kłodzku akurat nie byłem. Panowie jestem w miarę nowy w tym sporcie i może dzieki temu mam inne spojrzenie na pewne sprawy, a mianowicie chodzi o sposób i formę komunikacji i współżycia w tym środowisku. Nie potrafie zrozumieć skąd w Was tyle niechęci i zwady w stosunku do siebie (nie chcę użyć tu mocniejszych określeń). Przecież tak naprawdę łączy Was/Nas jedna pasja. Sztucznie tworzone podziały z góry dla jednych drudzy są źli i na odwrót. Knucie, dopowiadanie, przekrecanie faktów lub ich nadinterpretacja - po co - aby zaspokoić swoje chore ambicje? czy też aby urozmaicić nudny przebieg sezonu? Wielu ludzi wklada w oragnizacje zawodów/imprez/treningów/spotkań wiele wysiłku i wydaje mi sie że Ci którzy ciągle negują (dla zasady chyba) to co inni robią nie maja pojęcia ile tak naprawde wymaga to poświeceń począwszy od czasu skończywszy na środkach. Można by rzec gdzie pieniądze tam problemy, ale tak naprawde wszyscy tylko poświecamy swoje środki i czas w realizacje sowjej pasji - wiec kasa raczej nie jest tu przyczynkiem do tej niezdrowej atmosfery jaka panuje wsród on-roadowców. Jestem byłym zawodnikiem startującym trochę innej dyscyplinie sportów motorowych (za sporty motorowe uważam również modelarstwo samochodowe), gdzie w grę wchodziły znacząco wieksze środki - i przyznam że zdarzały sie tam niezdrowe sytuacje, awantury o wyniki, protesty dotyczące walki na torze czy związane z uzyciem niedopuszczoengo sprzetu, ale nie było tam takich jazd jakie obserwuje tutaj. Walka trwała głównie na torze, a nie poza nim. Przyznam, że tutaj emocje na torze są takie same jak tam ale poza torem to już jakaś choroba która toczy modelarstwo. Wydaje mi sie że gdyby skonsolidować wszystkie siły można by stworzyć w Polsce super dziedzine sportu w której nie tylko chętnych do zabawy ale i do zdrowej sportowej walki byłoby wiecej. Tak naprawde tymi kłótniami sami sobie strzelamy w kolano - ale to pewnie i tak nikogo nie obchodzi.

Zgadzam się z przedmówcą w 100%, a gdyby to było możliwe nawet więcej. I jeszcze jedno Panie Adamie - proszę pamiętać, że wśród osób zajmujących się tym sportem wielu jest takich jak Pan ale niewielu wypowiada się na forum.

Pozdrawiam
Adam Różycki

Ostatnio edytowano Cz cze 21, 2007 2:31 pm przez Adam Różycki, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 21, 2007 1:55 pm 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
... pan Zareba .... pan Zareba...Pana Zareby

Aureliusz,ZAREMBY,ZAREMBA,ZAREMBIE...postoktoć ZAREMBA.
Jeśli masz problem z napisaniem ZAREMBA to pisz Leszek,chyba,że to nie do mnie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 21, 2007 2:05 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Aureliusz Ciechalski napisał(a):
... pan Zareba .... pan Zareba...Pana Zareby

Aureliusz,ZAREMBY,ZAREMBA,ZAREMBIE...postoktoć ZAREMBA.
Jeśli masz problem z napisaniem ZAREMBA to pisz Leszek,chyba,że to nie do mnie.

Moja Pomyłka . To od ZARĘBY

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 21, 2007 3:24 pm 

Adam Różycki napisał(a):
Adam Smuk napisał(a):
Adam Smuk napisał(a):

Zgadzam się z przedmówcą w 100%, a gdyby to było możliwe nawet więcej. I jeszcze jedno Panie Adamie - proszę pamiętać, że wśród osób zajmujących się tym sportem wielu jest takich jak Pan ale niewielu wypowiada się na forum.

Pozdrawiam
Adam Różycki

Popieram i milcze :!:

tel 791 339 669

Tytuł:
PostNapisane: So cze 23, 2007 9:31 pm 

Masz swieże podejście - chwała Ci za to,
całkiem niegłupio napisałeś.

Ale niestety oto Polska właśnie...

MODELCARS

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4