Przede wszystkim witam - to mój pierwszy post na Forum

Posiadam stosunkowo prosty model - HSP Troian Buggy. To mój początek przygody z modelarstwem, dlatego wybrałem niedrogi model w niskiej skali. Model jest fabrycznie nowy. Mimo to model nie trzyma kierunku jazdy podczas cofania. Do przodu jedzie prosto jak strzała. Usterkę wykryłem podczas pierwszego uruchomienia. Test oczywiście wykonałem na w pełni naładowanym pakiecie. Próbowałem szukać pomocy na Forum, ale nie udało mi się znaleźć opisu podobnego problemu. Będę wdzięczny za podanie potencjalnych przyczyn problemu i sposobów ich naprawy. Być może po prostu "ten typ tak ma"?
Tak jak pisałem model jest nowy i jest na gwarancji. Nie chciałbym go jednak odsyłać, ponieważ jest to już drugi egzemplarz, który otrzymałem w wyniku reklamacji pierwszego zakupu. Pierwszy egzemplarz wyjęty prosto z pudełka posiadał aż trzy usterki:
a) drobne uszkodzenie aparatury (brak sprężynki trzymającej baterie w jednym gnieździe),
b) nieodbijające serwo,
c) uszkodzony tylny dyferencjał (blokowanie się lewego koła).
Trochę mnie to zraziło do HSP, ale tak jak pisałem szukałem taniego modelu. Miałem też do czynienia z innym egzemplarzem i tam nie było żadnych problemów. Dlatego wolę sam dokonać naprawy niż znów odsyłać model. Nie jestem też pewien, czy kolejny egzemplarz nie będzie posiadał jeszcze innych wad. Sprawę załatwiałem z bezpośrednim importerem HSP na terenie Polski.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
EDIT: Czy mogę liczyć na czyjąś pomoc? Może powinienem zrobić film z jazdy? Teraz zauważyłem też, że chyba źle umiejscowiłem temat. Czy mogę prosić o przeniesienie do
tego działu?