tmielcarz napisał(a):
morelo napisał(a):
tmielcarz napisał(a):
Raczej żadnej mocniejszej części nie dostaniesz do tego modelu, więc ogranicz co się da w ESC i kup hurtowo (bo pewnie będziesz często wymieniał) części od przeniesienia napędu

.
bzdury opowiadasz mam XSTR i inne chinczyki
temat poruszany tu
viewtopic.php?f=3&t=58692i w układzie napędowym zmieiłem to co jest wymienione w poscie Smigam na 3S jakta lala napewno kup łożyska do kół bo pewno tulejki będą no i jak ci urwie wał to sie odezwij to ci stalowy zrobie. Jakie combo do niego wsadzasz?
Ty wymieniłeś większość części plastikowych na aluminiowe. Tylko, że to nie ma nic wspólnego z przeniesieniem napędu. Główny problem przy zbyt dużej mocy to ukręcające się dogbone'y i kubki napędowe oraz zębatki. Jedyny element mocniejszy niż w RTR, który można kupić w sklepie to metalowy odbiór.
EDIT: no może jeszcze kardany można kupić
No własnie nic wspólnego z przeniesieniem napędu czyli mam seryjny napęd? poczytaj dokładnie mi nic nie rozwaliło przy masie 2300g 1 KG mam cięższy model czli powinno coś pizdnąc a nic nie urwało ostatnio w sobote z nudów hartowałem kubki od strony dyfra i wał. Jak skręcałem mojego XSTR to luzy w dyfrach redukowałem podkłatkami czyli wszystko pasownie.
Ale mam też rally monster to jest to samo co XSTR i w nim tez 3S mam co siadało atak odbiór wymieniłem na stalowe i łozyska w koła i 0 problemów węc napewno 3S wytrzyma wszystko jeszcze zależy jakie combo.
co wymieniłem u mnie
atak odbiór stal
wał centralny stal
dyfry na pasownie
kardany krzyżakowe
hexy alu
standardowe zostały tylko kubki napedowe od strony dyfra ale je hartowałem
i dalej twierdisz ze nic nie wymieniłem?
I tak o de mnie wszstkie elementy (stalowe) przeniesienia napędu można zahartować w domowych warunkach