Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
Tylko pamietaj, że mocowanie musi być na tyle solidne, żeby nie uginało sie po cięzarem silnika np przy skokach.
2050 kv to prawie ideał do buggy przy 4S, 80A też w zupełności wystarczy.
Co do zębatki, to mysle, że mógłbyś wystartować od 15T-16T. Wszystko później zależy od jakości samego silnika i czy ma tendencje do łapania temperatury, jeśli tak, to będziesz wtedy wrzucał mniejszy atak.
Dzieki za rady:)
Jeśli uda mi się znaleźć taką zębatke 15-16T to kupię jeśli nie to pozostane przy tej którą znalazłem 14T. (ewentualnie propozycje miejsc gdzie można takie dostać - bo na allegro nie ma w ogole z modułem 1

)
Co do mocowania to rzeczywiście nie pomyślałem o skokach a rzeczywiście ma to spore znaczenie, bo przecież ten silnik trochę już waży więc postaram się to zrobić możliwie bardzo solidne - widziałem że w tych fabrycznych mocowaniach w niektórych autach jest jeszcze podpora w koncowej części silnika, postaram się może coś takiego wykonać tylko muszę znaleźć kogoś kto wytnie mi dziurę 36mm w takim kątowniku, bo to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie.
jak tu:
http://www.karambol.pl/truggy-vrx-1-ska ... kowy.html#Co do grzania się to od razu z silnikiem kupiłem profilaktycznie radiator z wiatrakiem całkiem spory więc mam nadzieje ze nie będzie problemów z tym