Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 3:22 am

Autor
PostNapisane: Pt wrz 09, 2011 12:47 pm 

Witam!
Jakiś czas temu chcąc niedrogo kupić coś w teren zakupiłem model Ansmann Macnum w wersji kit.
Początkowo model jeździł na firebolcie 15t i nie było zadnych problemów. Do czasu az kupiłem bezszczotke :D
Mianowicie po przejechaniu jakiś 2-3 pakietów model zaczął nagle się dziwnie zachowywać - tzn. silnik sie krecił a auto prawie nie jechało.
Po dogłębnej analizie wykryłem problem - dyfer kulkowy(zebatka na dyfrze się kreciła razem z silnikiem a kulki w srodku dyfra nic sobie z tego nie robiły kręciły się jak chciały i w efekcie model nie jechał :lol:) . Mocne skręcenie dyferencjału było rozwiązaniem ale na 5 min.

Spotkał się ktoś z czymś takim, co robić?

Dodam jeszcze, że sprobowałem za pomocą poxipolu :mrgreen: całkowicie zablokować dyfer i skrecic go na maxa ale nie wiele to dało bo silnik po 3 min parzył a i tak za jakiś czas wszystko się rozblokowało.

Drugi problem jest dużo prostszy ;)
Chodzi o to, że z tylnych amorków wycieka cały olej - i pytanie czy to przez to, że zalewam je olejem silnikowym :mrgreen: czy przez to, że po prostu amorki są do niczego?

Z góry dzięki za pomoc :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość