Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 4:00 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor
 Tytuł: Re: E-Maxx
PostNapisane: Pt gru 09, 2011 8:23 pm 

Witam żeby nie zakładać nowego wątku dopiszę kilka słów ponizej;),

studiuje Wasze forum już kilkanaście wieczorów i mam kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi. Przymierzam się do zakupu modelu E-Maxx ale..., wersja szczotkowa kosztuje około 1500 PLN natomiast wersja z Mambą 2300 PLN - mówię o zakupach w kraju. Z tego co widzę to większość z posiadaczy E-Maxx-a wymienia napęd na Mambę lub montuje inne alternatywne rozwiązania, często zaraz po zakupie modelu. Pytanie brzmi jaki jest sens kupować pozornie tańszą wersje szczotkową po czym inwestować w silnik za prawie 1000 PLN-ów plus kilka innych up-gradów żeby w efekcie dostać to co jest w pakiecie za 2300 PLN? Może o czymś nie wiem ale rachunek jest w tym wypadku dosyć prosty. Mam jeszcze pytanie..., czym dokładnie poza napędem, kolami i hexami kół różnią się te dwa modele, nie chodzi oczywiście o kolor nadwozia tylko o bebechy? I jeszcze pytanie zasadnicze czy warto inwestować w Mambę? Jak sprawują się szczotkowe silniczki i czy przepaść jest faktycznie taka duża? Zależy mi głównie na pomykaniu po kamieniach, górkach i pagórkach a nie na śmiganiu po asfalcie i bicie rekordów prędkości.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: E-Maxx
PostNapisane: Pt gru 09, 2011 9:33 pm 

Tuco Benedico napisał(a):
Pytanie brzmi jaki jest sens kupować pozornie tańszą wersje szczotkową po czym inwestować w silnik za prawie 1000 PLN-ów plus kilka innych up-gradów żeby w efekcie dostać to co jest w pakiecie za 2300 PLN?

Nie ma sensu, jesli ma się w kieszeni te 2300.
Jesli nie zależy Ci na prędkości modelu, to teoretycznie możesz używać zestawu szczotkowego. Jak pewnie wyczytałeś przez tych kilkanaście wieczorów, zestawy szczotkowe, trochę bardziej nadają się do brodzenia po kałużach, czy jeżdzenia po sniegu. Zakup kolejnego takiego silnika, jest również tańszy.
W praktyce jednak silniki bezszczotkowe, są duzo bardziej bezawaryjne i bezobsługowe. Oczywiście warto go czasem rozebrać, wyczyścić i wymienić łożyska profilaktycznie, bo ich koszt to 10zł.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8