Erik Turlejski napisał(a):
Maciej Mrozek napisał(a):
Michał Zieliński napisał(a):
Silnik. Byłbym za zmianą na dowolny albo chpociaz do 5.5 cm3. Ten zapis pozwala większej ilości ludzi startować
I tak dużo zawodników startuje w klasie MT Standart. Po co jeszcze więcej?
Jak jest dużo to może być więcej więcej=większa rywalizacja
= więcej problemów z kwarcami, przedłużanie zawodów (czas techniczny) i wiele innych, która można zaobserwować na "masówkach" robionych przez HPI.
Takie podejście jest szczerze bez sensu - to organizator ma zadbać o to, żeby przy danej ilości zawodników, byłą odpowiednai organizacja !
twoja wypowiedź brzmi mniewięcej " Mi jest dobrze, po co mi nowi, Ci co są niech zostaną, ale nowych nie chcem.."
Z organizacją zawodów różnie bywa. Nowi niech startują, ale niech dostosują model do przepisów. Niech startuje ich nawet cała 100, ale wszystkie modele dostosowane pod przepisy. Wiem że jest to dyskusja nad zmianą przepisów, ale klasa MT Standard nie powinna dużo różnić się od standardowych modeli. Czy któryś standardowy model ma od razu wsadzony silnik o pojemości większej niż 4.6 ccm?
Piotr Krzyżanowski napisał(a):
Silnik. Byłbym za zmianą na dowolny albo chpociaz do 5.5 cm3. Ten zapis pozwala większej ilości ludzi startować
I tak dużo zawodników startuje w klasie MT Standart. Po co jeszcze więcej?
tak wyglada podejscie nie wykraczajace poza wlasny czubek nosa-typowy egoista
ciekawe jakbys mowil, gdybys nie mial kasy na dobry silnik .28 i musial kupic .32 za 500zl
To zróbmy klasę Full Open tak jak napisał Michał Tronowski. Wtedy wszyscy maniacy większych silników mogliby tam sobie jeździć.
Co bym mówił? Mówiłbym, że muszę jeszcze poczekać i że niebędę kupował większego silnika po to, aby jeździć. Czasami warto poczekać, żeby potem było lepiej i nierobić problemów tylko dlatego, że ja mam większy silnik i róbcie zmianę, bo ja chcę startować w zawodach!