Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 5:48 am

Autor
PostNapisane: Pn mar 05, 2012 3:58 pm 

Witam . Czytam o RC dośc dużo i od dosyc dawna i postanowiłem kupic sobie jakieś małe coś do pośmigania po domu. Co polecacie małego ? Coś taniego naj lepiej . Czy używany Xmods się nada? Zależy mi głównie na tym żeby sprawiło dużo frajdy i było dośc tanie. Wiem ,że tanie nie może byc dobre ,bo siedze w innym hobby w którym często czytam prośby nowych ludzi zainteresowanych tym ,ale mam nadzieje ,że mi doradzicie . Dzięki wielkie i pozdrawiam!

Ps: Przepraszam za błędy ,ale nie posiadam literki ć :)

Ps2 : Czy jest aktualnie możliwość kupna zestawu do przerobienia Xmodsa na 4WD ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 4:08 pm 

Jak ma być małe do domu i w miarę tanie to lepiej kupić używane Micro T firmy Losi ;) To jeździ bez przerubek ze 30km/h więc do domu starczy ;) Jak chcesz coś w ciężki teren do wspinania się po książkach i takie tam kup Loci micro crawler'a 1:24. (jak coś sprzedaję takiego :) ) Xmod to na wpół model na wpół zabawka.

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 4:44 pm 

Micro-T jest świetne z tego co widzę ,ale obawiam się ,że kupno nowego wykracza poza mój budżet. Co do budżetu to jest on mocno napięty ,gdyż zbieram na Prawo jazdy ,a na mały model zdecydowałem się ze względu na małą cenę (Xmods = allegro = ok. 70zł). Czy ten Xmods pojedzie z podobną prędkością co Micro-T Losi Team?

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 6:55 pm 

Witam

Z tego co napisałeś domniemam, że frajdę ma Ci przynieść sama jazda, a nie "tuningowanie". Xmody, to raczej modeliki, w ręcz rzekłbym redukcyjne, z możliwością jazdy. Są one na tyle małe, że nie wiem, czy będziesz usatysfakcjonowany z jazdy nimi ;)
Rozumiem Twoją sytuację, ale jakbyś tak wyciągnął te 150zł to jakiegoś 1:16 trojana RTR możesz kupić. I tym to i na dworze i w domu pojeździsz.

Pozdrawiam

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 7:19 pm 

Widziałem tu na forum ktoś sprzedawał micro t za 200zł, wg mnie to dobra cena i sam bym kupił gdyby nie to, że mam zbyt dużo modeli. Za 70zł to nic lepszego oprócz xmoda nie znajdziesz :/

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 7:34 pm 

Kiedyś się zastanawiałem nad kupnem TT-01 ,bądź TL-01 ,lecz zrezygnowałem z zakupu ze względu na brak jakichkolwiek osób z którymi mógłbym się "pobawic".
Czyli według was kupno Xmods'a to strata pieniędzy? Myślę ,że tuning byłby możliwy np, zmiana na 4WD (jeżeli jest możliwośc kupna do tego częsci jeszcze). Ew. zmiana poszczególnych części na Alu. Ponowie pytanie. Jakie prędkości osiąga taki "stockowy" Xmods? Czy do jazdy po domu , driftowania się nada?
Mieszkam w takiej lokalizacji i mam dobre warunki na kupno Buggy w skali 1:10 ,lecz niestety to by wykluczyło mnie z kupna prawa jazdy w przeciągu 2/3 lat i sprzedaży większości rzeczy związanych z Airsoftem ,a to w gre nie wchodzi. Więc niestety myślę ,że nawet te 150zł jest dla mnie nieosiągalne :(

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 8:34 pm 

No to faktycznie nietęgo... W takim razie pozostaje chyba tylko ten xmods o którym mówiłeś. Nie wiem czy da się przerobić je na 4x4, chyba tak bo są różne xmodsy, ja widziałem terenowe 4x4 na yt. Wiem też, że da się kupić im koła do driftów ale nie będą śmigać nigdy tak jak modele w skali 1:10. Sprawdź sobie najpierw w google ile kosztują części tuningowe do tych modeli.