Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 04, 2026 2:33 pm

Autor
PostNapisane: N mar 03, 2013 11:15 am 

Witam ostatnio na allegro zainteresował mnie model team losi xxx http://allegro.pl/show_item.php?item=3068308163&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 czy ten model jest mocno stary w sensie konstrukcji i rozwiązań w nim zastosowanych ? czy jest porównywalny z team asso b4 ? może orientuje się ktośczy do tego modelu losi są jeszcze dostępne gdzieś części ?? i czy tym modelem można wystartować w zawodach buggy 2 wd ?

Losi LST XXL full alu brushless

HPI FIRESTORM

hpi sprint 2 full alu

Hpi Savage Flux i SS

losi xxx-s

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N mar 03, 2013 9:59 pm 
Administrator forum

Nie ma do niego części bo losi robi teraz do 2WD modele z serii 22. Jak chcesz tańsze 2WD do ścigania latem na torach otwartych to TC02 EVO http://www.rcaskopl.shoper.pl/pl/p/Team-C-TC02Evo/171 i jedzie jak trzeba. W pozku jest tego sporo, wózek nie ma nic do zarzucenia klasyczna konstrukcja. Jest jeszcze T2 on ma wszystkie współczesne bajery, ale już kosztuje ponad tysiaka.

PostNapisane: Cz mar 07, 2013 11:25 pm 

na zawody chcesz?
ja sie akurat nie rientuje jakie tam sa klasy ale jesli taka istnieje to polecam e-firestorm mmodel bardzo dobry jak trafisz nie zajechany, w nim tylko wymieniasz opony, kubki dyfra, i łozyska w tylnych kołach i latasz do woli tam nic wiecej nie siada, no chyba ze skaczesz to jak sie zapomnisz na poczatku to jeszcze satelity w dyfrze sie rozsypią a tak to nic miałekm kiedyś i wspominam dobrze, bo to dobry model był.

PostNapisane: Pt mar 08, 2013 1:30 am 

RaspiL napisał(a):
czy ten model jest mocno stary w sensie konstrukcji i rozwiązań w nim zastosowanych ?

Konstrukcja jest wręcz wiekowa, ale nie oznacza to, ze zła. Dla przykładu - Dustin Evans nadal wygrywa zawody podwoziami Losi XXX-4 i XX-4, konstrukcja tego pierwszego ma chyba...12 lat? A XX-4 to i już może przeżyło pierwszą inicjację seksualną ;) a mimo to nadal wygrywa.
RaspiL napisał(a):
czy jest porównywalny z team asso b4 ?

Tak, owszem, chociaż najnowsze wersje b4 mają możliwości wielu ustawień, pewnie też sprzęgło zmienili, amorki big bore itp. Ale podwozie z aukcji może nadal z powodzeniem konkurować z TA (oczywiście zawodniczy regiel serwo i silnik to podstawa). Poza tym - w 2WD konstrukcja napędu jest tak oklepana, że nie ma co poprawiać, można odelżyć, ale poprawić?
RaspiL napisał(a):
czy tym modelem można wystartować w zawodach buggy 2 wd ?

Oczywiście, z odpowiednią elektroniką.
Maciej Nowak napisał(a):
Nie ma do niego części

Są, ale niestety już się wyczerpują, pozostaje Ebay. Części : http://www.losipartshouse.com/servlet/t ... Categories
Maciej Nowak napisał(a):
(...)Jest jeszcze T2 on ma wszystkie współczesne bajery, ale już kosztuje ponad tysiaka.

Jako fan Losi i TLR nie mogę nie polecić http://www.ebay.pl/itm/Team-Losi-TLR-22 ... 27cfc8838b
Ma wszystkie "bajery" i kosztuje mniej niż tysiak.
IgorCh napisał(a):
ja sie akurat nie rientuje jakie tam sa klasy ale jesli taka istnieje to polecam e-firestorm

Jest to temat o buggy, ale akurat miałem proponowany przez Ciebie model i poniższy od TLR i wiesz co?
http://www.ebay.pl/itm/Losi-Twenty-Two- ... 53f597b14c
Cena i jakość wykonania sprawia, że e-firestorm wstydzi się wyjść z domu bo nabawił się kompleksów. A różnice miedzy TLR a RTR od Losi są minimalne (nie uwzględniajac MID-Motor - ale ten to tylko teren przyczepny typu dywan)
IgorCh napisał(a):
polecam e-firestorm mmodel bardzo dobry jak trafisz nie zajechany, w nim tylko wymieniasz opony, kubki dyfra, i łozyska w tylnych kołach i latasz do woli tam nic wiecej nie siada, no chyba ze skaczesz to jak sie zapomnisz na poczatku to jeszcze satelity w dyfrze sie rozsypią a tak to nic miałekm kiedyś i wspominam dobrze, bo to dobry model był.

No bo co tu jeszcze by wymieniać jeszcze w tylnonapędówce? Półosie? Satelity w dyfrze sypią się od skakania?! No to fakt, klasa sama w sobie.
IgorCh napisał(a):
(...)wspominam dobrze, bo to dobry model był.

Ja natomiast wspominam go źle, z jego powodu nie kupowałem nic wiecej z HPI, a do takiego traxxasa to już w ogóle nie podchodziłem :) IgorCh - z podpisu wnioskuję, że masz Losi Ten-t. Gratuluję wyboru i myślę, że jak go dobrze dotrzesz, to tak samo jak ja już nigdy nie sięgniesz po nic z HPI i Traxxas :)

PostNapisane: Pt mar 08, 2013 8:42 am 

no tak napisałem o efirestormie bo to był pierwszy jaki miałem i mi sie nim dobrze jakoś jeździło z tego co pamietam, satelity rozwaliłem bo skoczyłem sobie prawie w pion i gaz na max trzymalem, spadł, koła zablokowało i satelity poszły - ale podejrzewam ze mało w którym modelu by w tej sytuacji wytrzymało(no jeszcze w tedy nie byłem tego swiadom).

traxxas tez miałem, ale wybrałbym hpi w traxxas strasznie luzy łapie na plastikach i podatny na odkształcenia

losiego fakt jeszcze nawet nie odpalałem/docierałem, bo nie ma pogody i miejscal, ale hmm jest nowy a luzy jednak sa w układzie kierowniczym i to ze 3-4mm mozna poruszyć kołem prawo-lewo

PostNapisane: Pt mar 08, 2013 9:04 am 

Nie ma modelu bez luzów.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pt mar 08, 2013 9:47 am 

Ralf2107 napisał(a):
Nie ma modelu bez luzów.

Właśnie, bo jak by zrobili bez luzów to też model ciezko by nabierał ich przy normalnej jeździe a jak sa to już tylko sie pogłebiają i tylko zacierają rece ze czesci nowe kupować trzeba

PostNapisane: Pt mar 08, 2013 12:30 pm 

he he no powiem tak mam już ten model losiego u siebie ;) fakt konstrukcja leciwa ale ostatnio porównywałem Ta z przed prawie hmm 17-20 lat z tym nowym b4 bo koledzy właśnie takie podwozia sobie kupili ;) i istotne różnice to wg. mnie zmiana materiałów ;) tego losiego bym może i nie kupił ale dostałem naprawdę bardzo dużo części zapasowych ;) a sądząc po wykonaniu tego modelu nie zanosi się żeby zaraz się rozpad ;) firestorma miałem i nie wspominam go źle a katowałem go niemiłosiernie ;) ale zmieniłem miejsce zamieszkania z Olsztyna pozdrawiam Fsong ;) na Ciechanów i tu raczej chłopaki nie nastawiają się na freestyle tylko na zawody a właśnie skończyliśmy remont naszej Ciechanowskiej modelarni w Lok i będziemy chcieli przywrócić zawody jakie kiedyś były u nas organizowane ;) aha w tym losim elektronika była typowo zawodnicza np lekki szok jak zobaczyłem silnik szczotkowy reedy ti 10x3 ;) jestem ciekawy jaki regulator 2kierunkowy musiał bym kupić aby go obsłużył ? ;) mam też truggy ansmnna i nie wiem czemu po kilku jazdach na ezrunie poszła mi zębatka środkowa w dyferencjale :/ nie wiem czemu plastik :/ mam też dużego hpi trophy truggy ale jak polatałem tym losim to przekonałem się do nie zabawkowych marek (typu traxxas i hpi ;) ) a losi i Ta ;)

Losi LST XXL full alu brushless

HPI FIRESTORM

hpi sprint 2 full alu

Hpi Savage Flux i SS

losi xxx-s

PostNapisane: Pt mar 08, 2013 12:46 pm 

RaspiL napisał(a):
mam też dużego hpi trophy truggy ale jak polatałem tym losim to przekonałem się do nie zabawkowych marek (typu traxxas i hpi ;) ) a losi i Ta ;)

takie zdanie mam i jak, bo traxxas 1/16 miałem i jestem rozczarowany ta marką, kidyś ktoś tu napisał że traxxas to dobry model na niedzielę dzieciom dać do zabawy i potwierdzam, hpi wydaje się mi nawet lepszy.

firestorm dobry sprzęt opony szły jak oszalałe, można było je z bezszczotka 9T i 2s 5000mah zajeździć prawie do konca w jedną jazdę. hehe mnie też ten model przypadł, bo fajny poprostu był, ciezko chyba w nim cokolwiek złamać, pancerny był i dobrze sie trzymał ogólnie nawierzchni

PostNapisane: Pt mar 08, 2013 1:29 pm 
Administrator forum

Gabber napisał(a):
Maciej Nowak napisał(a):
(...)Jest jeszcze T2 on ma wszystkie współczesne bajery, ale już kosztuje ponad tysiaka.

Jako fan Losi i TLR nie mogę nie polecić http://www.ebay.pl/itm/Team-Losi-TLR-22 ... 27cfc8838b
Ma wszystkie "bajery" i kosztuje mniej niż tysiak.

Poza zębatym dyfrem w standardzie.

PostNapisane: Pt mar 08, 2013 8:33 pm 

Może i Traxxas nie jest cudowną marką, większość, jesli nie wszystkie jego modeli w skali 1/16 są do kitu. Ale jednak dzieła Traxxas'a takie jak Summit 1/8 i E-Revo 1/10 są dobrymi modelami i nie żałuje zakupu E-Revo. Wiadomo że modele zawodnicze są mocniejsze, bo wkońcu są na zawody czyli wyciskanie z nich ostatnich potów. Ale wytrzymałość E-Revo jest zadowalająca, niektóre części mogły by być mocniejsze, ale jest jaki jest, a tuning jest od wzmacniania modelu. Argumenty, hmmm... skok 4m w górę i lądowanie na prowizorycznym lądowaniu, nic sie nie stało. Skok 2,5m w górę i upadek na dach (Li-Po mi odcięło) strzeliła tylko mocowania karoserii, nie całe tylko te plastikowe dyski, na ktorych opiera sie karocha. Upadek z 2m na jedno tylne koło (na oko pod kątem 50 stopni) nic zupełnie nic, aż sie zdziwiłem.