Więc tak:
Cytuj:
1. model ma być napędzany silnikiem elektrycznym czy spalinowym ?
Pisałem w temacie, ale podam, że szukam czegoś spalinowego

Cytuj:
2. w jakim terenie chcesz jeździć (doradzimy co będzie lepsze: truggy czy buggy)
Teren to własne podwórko (ziemia, piasek trawa...), może jakiś większy parking (asfalt)
Cytuj:
Kilka informacji do twojej wypowiedzi.
1. modele w wersji kit nie posiadają potrzebnej elektroniki oraz silników
Jeżeli 'laik' poradzi sobie ze złożeniem pojazdu + elektronika, silnik itd - nie ma problemu. Będzie nas cieszyło jak uda się nam poskładać samemu od zera pojazd. I tu mam pytanie - czy silnik, i elektronika jest jakoś ujednolicona (czy można kupić 'dowolny' silnik przeznaczony do buggy czy truggy i wielkością będzie pasował)?
Cytuj:
2. duża ilość aluminium nie jest dobra. Jak w coś walniesz z alu zawieszeniem co wyrwiesz pół autka, a z plastikowym pęknie wahacz lub jeszcze inna część (plastiki są duużo tańsze)
No w sumie masz rację. Z tego co widziałem w sklepach modelarskich do np modelu Savage można chyba dużo elementów sobie dokupić.
Kod:
3. model baja jest drogi ponieważ: napędzany jest mieszanką paliwa ze stacji benzynowej i oleju, jest ogromny (ma ponad 80cm dł. i waży ok. 10kg) i najważniejsze: autko praktycznie bezobsługowe
No to już wszytko jasne

Czy taki silnik spalinowy można zamontować do przeciętnego modelu zamiast nitro?
Kod:
4. kupując za granicą można trochę zaoszczędzić
Oczywiście - kupowałem tak elektronikę.