Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 10:41 am

Autor
PostNapisane: Śr maja 04, 2011 7:20 pm 

Witam was drodzy Forumowicze.

Ostatnimi czasy postanowiłem przerzucić się na model z napędem 4wd. Z racji tego że jestem fanem SC wyszukanie upragnionego modelu nie zabrało mi dużo czasu - wybór padł na model OFNA Jammin SCRT-10. Chciałbym się was zapytać co sądzicie o tym modelu - czy wart jest swojej ceny (270$ w USA), jak wypada na tle konkurencji (głównie SLASH Traxxas'a - różnica 100$ czy warto dopłacać?, Mini-Trophy HPI). Z tego co czytałem ciężko jest w Polsce dorwać części do modeli OFNA.
Tak więc podsumowując czy warto jest inwestować w ten model swoje pieniądze czy lepiej poszukać czegoś innego? Z początku model byłby wykorzystywany do typowego bash'u w przyszłości być może wystartuje w jakiś zawodach (stąd pytanie czy ta konstrukcja bardziej nadaje się do codziennej jazdy czy na tor, oraz czy może bezproblemowo konkurować z pojazdami tej klasy - Blitz, SC10, Slash etc.)

Pozdrawiam :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr maja 04, 2011 7:39 pm 

Modelu praktycznie w ogóle nie znam, ale z tego co widziałem jest dość popularny za oceanem.
Mogę natomiast wypowiedzieć się coś na temat części. Może w Polsce faktycznie lipa jest, ale sklep Ofnawarehouse, obsługuje na najwyższym poziomie. Taki przykład, ostatnio potrzebowałem wałków do mojego modelu i paru jakiś mało "popularnych" części. Zacząłem szukać w internecie, oczywiście z niepowodzeniem... Po wejściu na stronę Ofny, ku mojemu zdziwieniu również ich tam nie było. Napisałem maila (bez nadziei, że ktokolwiek odpisze ;P ) z prośbą o wyjaśnienie. Czy zostały może z produkcji wycofane (z racji tego, że wszedł X2), czy może ich nie mają. Po niecałej godzinie, dostałem odpowiedź z przeprosinami i powiadomieniem, że dane części zostały dodane na stronę. W ramach zarejestrowania się w ich sklepie, dostałem 25% rabat ;)

TO NIE JEST REKLAMA, po prostu chciałem się tym podzielić. Może to wpłynie na twój wybór.

Pozdrawiam

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: Śr maja 04, 2011 8:12 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=kGrqERaCOLE - wypakowanie modelu
http://www.youtube.com/watch?v=MtmH-aY5 ... ure=relmfu - jazda modelem
http://www.youtube.com/watch?v=QxrycNCy ... ure=relmfu - wrażenia po jeździe

Powiem tylko tyle, że ja też się strasznie napaliłem na ten model. Obecnie mam Associated Sc10 (fajny model ale trzeba troche zainwestować żeby było bardzo OK).

Ja biorę jeszcze pod uwagę.

ofne Hyper 10 SC
losi 4wd ten-scte

i jest jeszcze Hong Nor SCRT10 - bliźniaczy model jammina

PostNapisane: Cz maja 05, 2011 1:13 pm 

Jeżeli jest możliwość łatwego zaopatrzenia się w części, mysle że SCRT10 to dobra opcja, sam o nim myślałem, tym bardziej że to chyba jedyny short course z napedem 4x4 w cenie modeli 2wd ;) OFNA to dobra marka, wiec pewnie o jakość nie ma co się martwić.
Pozdrawiam

Były:
HotBodies Lightning Stadium Sport RR
HPI FIRESTORM FLUX+SIDEWINDER SV2 4600KV+2S LiPo 5000mAh
Jest:
GS Storm CL-1 Pro+Xerun150A 2000kV+4S 5000mAh 30C LiPo+Savox SC0251MG+Sanwa M11

Moje galerie: http://picasaweb.google.com/105732534019667433035