donat napisał(a):
Rzecz jest prosta.
Z tego co wiem to faktycznie - z Revo można zrobić podobny model do truggy i to w dość prosty sposób.
ALE
Jeśli to ma być model na zawody to nie ma się co oszukiwać - nie masz najmniejszych szans na dobre miejsca w MP jeżdżąc z tragusami (pomijam temat przepisów, bo nie wiem czy taki model może jechać w truggy - pewnie tak, ale musiałbyś się dowiedzieć).
W tym temacie każdy będzie Ci polecał swój model (to naturalne), chyba, że miał jakieś niesamowite przeboje z nim. Ja z moim nie miałem więc polecam Ci Losi 8T. Prawda jest taka, że czego byś z górnej półki nie wybrał, będziesz na 90% zadowolony.
Jeśli myślisz poważnie o zawodach to weź coś typu:
- Losi 8T 1.0 albo 2.0 (zajrzyj do mojej galerii z podpisu - tam masz dokładną budowę 1.0T)
- Mugen MBX6T
- XRay XT8
- Asso RC8T
Te modele wygrywają większość imprez zarówno za granicą jak i w Polsce. Nie napisałeś jakie ma być przeznaczenie tego modelu - warto się nad tym zastanowić przed wyborem podwozia i osprzętu...
P.S. Jeśli myślisz o zawodach to zapomnij o wstecznym.

uwielbiam konkrety i takie wypowiedzi

faktycznie zapomniałem napisać o przeznaczeniu...
jak sam dział sugeruje jestem początkującym w temacie modeli sterowanych ze spalinami, elektrykami już jeździłem ale nadal amatorsko.
o zawodach to nawet mi się nie śni (jak na razie) model miałby raczej przeznaczenie treningowo-relaksujące.
zawody to może kiedyś... w dalekiej przyszłości jak syn podrośnie i się wciągnie w ten sport.
teraz to chciałbym właśnie połączyć nowoczesne rozwiązania traxxasa i możliwość poszalenia na torze i łące, stąd pomysł przeróbki Revo 3,3