Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 04, 2026 7:17 am

Autor
PostNapisane: So kwi 03, 2010 2:56 pm 

Witam wszystkich ...
Chciałbym zakupić model na początek nie do zadnych zawodów ,tylko na weekendy sie pobawić ze znajomymi i nie wiem co kupić bo jest tego naprawde dużo ... chodzi mi żeby cześci były dostępne ...
Znalazłem takie coś
http://cgi.ebay.com/RC-GAS-Car-King-Mot ... 414e5de4fa

Dodam ze mam możliwośc kupna na ebay w usa bo wysylke bym miał za free do pl .
Dodam z jestem z białegostoku i może ktoś sie orientuje czy jest tu jakiś sklep ? czy tylko cześci poprzez internet?
może ktoś mi napisać coś o tym modelu ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So kwi 03, 2010 3:57 pm 

Według mnie za drogi jak na taki model.Na allegro poszukaj sobie modele.Można znaleźć dużo lepszego a w tańszej cenie. :wink: Będziesz mieć jakieś pytania napisz prywatną wiadomość.

Trophy Truggy 4.6

PostNapisane: So kwi 03, 2010 4:12 pm 

Ostatnio był temat o tym modelu gdzieś na forum. Poszukaj. Wygląda jak wygląda, części są, ale jak z wytrzymałością tego nie wiadomo.

@adi14 Skoro uważasz, że 350 dolarów to dużo jak na taki model to widać, że nie orientujesz się - czyli po co piszesz? Poszukaj odpowiednika od HPI i porównaj ceny. Jeżeli chciałeś zaproponować nitro to można tańszy znaleźć, ale koszty utrzymania nitro są wyższe niż benzyny, a skoro dał link z benzyną to pewnie przemyślał to (mam nadzieję) i chce benzynę.

PostNapisane: So kwi 03, 2010 5:48 pm 

Czytałem ten temat jak o ten Ci chodzi ?
viewtopic.php?f=63&t=43782

Co do benzyniaka to troche poczytalem i myśle ze ma więcej + niz nitro .
Kumpel od ktorego tym sie zarazilem ma nitro Kyosho Inferno MP7.5 Sports3 4WD i z tym miałem doczynienia ...
bo benzyniaka znam tylko z tego co przeczytałem na internecie i widziałem na filmikach na youtube.
Ale po opiniach myśle ze benzyna bedzie bardziej mi pasowała.

Dodam jeszcze ze to moj 1 model i najbardziej mi chodzi zeby nie był awaryjny co akurat nie można powiedziec o tym kyosho co kumpel miał.

Co do tego modelu co wyslalem to mogłbym go mieć za lekko +.- 1000 zł nówke i nie znalazlem nic ciekawszego ,może ktoś podpowie co można kupić lepszego w tej kasie jezeli można ?

Chciałbym uzyskac jakies info na temat silnika 23 tego czy jest to wystarczajace do zabawy czy szybko sie nie znudzi ? bo jak nie patrzec to ten model chyba sporo wazy (może ktoś mi moze porównać szybkośc tego modelu np z tym kyosho z ktorym miałem do czynienia).

Ostatnio edytowano So kwi 03, 2010 6:02 pm przez rado87, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So kwi 03, 2010 6:00 pm 

Za 1000zł nie dostaniesz benzyniaka dobrego chyba,że wylicytujesz coś.Jeżeli uda ci się kupić tego z ebaya, to będzie dobrze, aczkolwiek nie ukrywam, ze nie wiem jak on się sprawuje w porównaniu do HPI, ale w najgorszym wypadku wymienisz pół modelu na HPI i będzie ok :P Silnik 23 wystarczy ci na początek, potem wsadzisz lepszy wydech i znowu będziesz miał chwile zabawy. Słyszałem od znajomych różne opinie jaka jest najlepsza pojemność i z jakim wydechem.

PostNapisane: So kwi 03, 2010 6:19 pm 

Ja zamierzam kupić KM Baję w wersji 29cc . Słyszałem o nim tak jak koledzy różne opinie , lecz mam kolegę z którym dość często piszę i on wypowiada o nim bardzo dobrze i jest z niego w 100% zadowolony . Czytałem również opinie na Amerykańskich forach i tam też modele są dość dobrze oceniane . Polecam Ci stronę www.uaebaja.com . :wink:

PostNapisane: N kwi 04, 2010 1:02 pm 

Jakub Żebrowski napisał(a):
Za 1000zł nie dostaniesz benzyniaka dobrego chyba,że wylicytujesz coś.Jeżeli uda ci się kupić tego z ebaya, to będzie dobrze, aczkolwiek nie ukrywam, ze nie wiem jak on się sprawuje w porównaniu do HPI, ale w najgorszym wypadku wymienisz pół modelu na HPI i będzie ok :P Silnik 23 wystarczy ci na początek, potem wsadzisz lepszy wydech i znowu będziesz miał chwile zabawy. Słyszałem od znajomych różne opinie jaka jest najlepsza pojemność i z jakim wydechem.

ta aukcj to przykladowa znalazlem gościa który mi sprzeda za lekko ponad 1000 zł mi wyjdzie na czysto ...i tak patrze ze chyba bede musial sie zdecydować bo tak jak napisales w tej kasie nic lepszego nie kupie.