Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 10:49 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt gru 11, 2009 5:52 pm 

witam
znajomy poprosil mnie abym zapytal sie was o pewna rzecz;p
"czy im wiecej obrotow ma silnik tym szybszy jest model?"
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: pytanie
PostNapisane: Pt gru 11, 2009 6:03 pm 

no to zależy, bo logiczne jest, że tak, ale mniej obrotów mają silnika o większej mocy, które nadrabiają przełożeniem, więc nie umiem odpowiedzieć na pytanie które postawił twój kolega.
może jakieś konkrety?

PostNapisane: Pt gru 11, 2009 6:28 pm 

Bo mu nagadalem ze rc to wogole super sprawa. Opowiadalem mu ze najpierw chcialem kupic mini z , xmodsa albo radline.
Ale zmienilem zdanie i chce kupic tamiye albo jakiegos buggy do 1000zl.
i dzisiaj w szkole mi mowil ze ogladal te samochodziki mini z (oczywiscie podroba kyosho) x modsa i radline . I nie wie ktory wybrac. Podobno wyczytal ze xmods ma silnik 27.000 obrotow a radline 21.000 czy jakos tak i nie wie czy ten xmods wkoncu szybszy. Chyba ze wy wiecie ktore jest szybsze ?

Podobno chce jutro zamawiac i mam mu powiedziec . Mowilem mu zeby poczekal i kupil cos lepszego . To on mowi ze chce kupic te malenstwa. Pozdro

PostNapisane: Pt gru 11, 2009 7:01 pm 

ja bym brał mini-z

PostNapisane: So gru 12, 2009 1:33 pm 

Witam
Dzownil teraz do mnie i mowil mi o Citroenie Xsarze WRC z gimmika . Mowi ze 199 zl wiec mu powiedzial ze shit ladny musi byc.Wyslal mi linka do tego i do filmiku do tego auta i szczerze wam powiem jestem zawskoczony . Zobaczcie i skomentujcie ! Czy to naprawde to ? !
http://www.gimmik.pl/citroen-xsara-wrc-2004-p-24.html
W Multimediach jest filmik niby to tego auta:
http://www.youtube.com/watch?v=bOd6jpFEagM&feature=player_embedded
Na poczatku to tak wolno jezdzi a zobaczcie pozniej.

PostNapisane: So gru 12, 2009 2:06 pm 

Ale to nadal jest zabawka..

PostNapisane: So gru 12, 2009 2:29 pm 

lepiej do 200pln dolozyc 150 i kupic hsp flyshing fisha, konstrukcja mocna, tanie czesci wszystko przemawia za tym by kupic,

PostNapisane: So gru 12, 2009 2:46 pm 

Dokładnie jak powiedział kolega wyżej , jeżeli dołożysz te 150 zł to już będziesz miał model , co prawda najniższej półki ale do klasy 540 ff starczy.
A ta xara to zwykła zabawka , nie wymienisz w niej silnika , opon , przełożenia , a gdy coś ci się połamie to możesz wywalić to do śmieci bo części zamiennych do tego niema.

Poza tym nie wiem czy jest sens pakować się w coś jeżeli się niema na to kasy , pamiętaj że jeżeli kupisz flying fisha za około 350 zł gotowego do jazdy to dobrze by było kupić jakiś fajny pakiet ( około 120 zł) i ładowarkę (około 200 zł)
No i na pewno jakieś części się regularnie zużywają a serwis do fisha nie jest tani.
Najtańszą wersją będzie model tl-01 , cena podwozia nie przekracza 100 zł a regiel serwo i aparatue kupisz za około 200 zł
Części są tanie jak barszcz i jest to model dosyć pancerny , dużo osób jeździ nim w rajdach.

PostNapisane: So gru 12, 2009 3:49 pm 

Kolego ta TL-01 to bonzer?? tz podwozie?? czy mi sie zdaje??, co do fisha nie pwoiem dokladnych cen ale myszle ze sa zblizone, ja kupowalem teraz do brpntosaurusa 2 wachacze przednie prawy i lewy i za oba zaplacilem 15zl+wysylka wiadomo wiec mysle ze to nie duzo, fakt jesli szukasz alu to sa bardzo drogie okolo 120zl za komplet ale mozna kupic taniej jak sie poszuka

PostNapisane: So gru 12, 2009 4:39 pm 

ok powiedzialem koledze.i zrezygnowal z tych tanich modeli.co powiecie o hb ligtingu bo chce kupic.

PostNapisane: So gru 12, 2009 4:43 pm 

nie rozumiem takich ludzi... najpierw maks 200pln jak teraz to taki lightin, on jest o wiele wiele drozszy wiec nie rozumiem nagle przyplyw gotówki?? czy poprsto nowy temat tak o sobie ktos zalozyl???

PostNapisane: So gru 12, 2009 4:45 pm 

HB Lightning to spalinówka więc dla początkującego może być złym wyborem. Jeśli chodzi o model to jest super, dobrze śmiga po torze i nie brakuje mu mocy ;) Mówię tu o HB Lightning Stadium Sport-tragusie ;)

PostNapisane: So gru 12, 2009 5:01 pm 

na sam poczatek uwazam ze FF jest dobrym wyborem lub pospolity bonzer, jednak zależy kto co lubi, osobiscie przypadl mi do gustu Tamiya subaru brat konstrukcja archaiczna ale zarazem prosta i mocna, naped 2wd troche ciezko sie smigalo niz 4x4 ale kwestia trreningu i teraz lepiej smigam 2wd

PostNapisane: So gru 12, 2009 5:09 pm 

Nie rozumiem czemu ludzie mówią, ze spalina jest zła na początek(chyba, że użytkownik jest bardzo młody). Jeżeli chce to nie ma problemu. Zasada jest jedna: trzeba myśleć.

PostNapisane: So gru 12, 2009 6:19 pm 

Mietek, Kubie chodziło o inne myślenie ;] . Chodzi o to, żeby znać zasady ostrożności w ustawianiu modelu, nie przegrzewać go itp.
Według mnie na początek lepsze są jednak modele elektryczne- chłopak nauczy się ustawiania zawieszenia(o ile model ma taką opcję) oraz samej jazdy ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona