Evolter napisał(a):
duke14 napisał(a):
To łożysko z allegro - to jakaś chińszczyzna, rozklekocze się zaraz, zresztą nie sądzę, żeby w ogóle nadawało się do silnika. Poszukaj lepiej jakiś markowych zamienników, a jeśli nie znajdziesz nic, to zostaje tylko zakup oryginału, ale uważam że na pewno będzie coś odpowiedniego (zamiennik)

Co jest złego w chińskich produktach? Nawet Castle Creations mają na opakowaniu: "Motor Made in China, ESC Made in USA of US and Imported Parts" i jakoś nikt nie narzeka np. na Mamby itp. Nie wiem czy to łożysko będzie nadawać się do silnika, a tym bardziej jakiej jest jakości bo go nie miałem w rękach, ale sądze że je miałeś skoro tak piszesz? Bo domyślać się to każdy potrafi sam... Po za tym, może pod względem cena/jakość będą b.dobrym zmienikiem? Fajnie jakby wypowiadały się osoby z doświadczeniem, bo również zastanawiam się nad łożyskami z Allegro.
Wiesz co, sądzę, że w miejsce gdzie nie będą narażone na jakieś trudne warunki, obciążenia i obroty mogą się sprawdzić, nie sądzę jednak, żeby łożysko za 2,50 wytrzymało kilkadziesiąt tysięcy obrotów wewnątrz silnika. Może lepiej dopłacić 10 zł do lepszego łożyska niż potem wyjmować kulki z rozbełkotanego silnika? Powiem jeszcze, miałem kilka łożysk od tej firmy i hmm... dla mnie były jakie były. Żaden cud. Łożyska z proximy o tym samym wymiarze wytrzymały o wiele więcej, w jednym w tamtych rozsypał się koszyczek, a łożysko po prostu stanęło. I nie dlatego, że pracowało w bardzo trudnych warunkach. Jak jego odpowiednie elementy nie są prawidłowo wykonane i utwardzone to czegoż można oczekiwać? Chyba nie tego że spokojnie będzie się kręcić przez kilkanaście litrów w naszym silniku. To tyle
Co do Chin to nic nie mam, przecież nie od dziś wiadomo, że większość sprzętu który nas otacza zostało stworzone przez tamtejsze zakłady lub są tam składane.