Witam wszystkich!
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie kupno zdalnie sterowanego modelu z prawdziwego zdarzenia. Niestety jestem kompletnym amatorem jeśli chodzi o "profesjonalne rc". Ale do rzeczy:
Myślę, że najlepszym wyjściem (najtańszym

) będzie sprowadzić autko zza granicy... Na przykład ze Stanów (w związku z rekordowo niskim kursem dolara) lub z niemiec idąc w ślady niektórych rodaków sprowadzających stamtąd swoje "nowe" bmw i golfy II

Przeglądając Ebay.pl (szukając po całym świecie) trafiłem na austriacką firmę Seben Racing. Nie byłoby w jej modelach chyba nic nadzwyczajnego (nie wiem, bo się nie znam), gdyby nie jakość wykonania i oryginalność pojazdów. (Muszę przyznać, że się zauroczyłem). Firma z tego co widzę specjalizuje się w nitro on - road i wydaje mi się, że produkuje niezły sprzęt po przystępnej cenie.. Oto przykłady ich aukcji:
Chrysler 300c - mój ulubieniec (oryginalna buda

)
350Z
Mustang "Tokyo Drifter"
Mustang GTR - Ciekawy design...
Co prawda ja osobiście poluję na nitro off - road, ale tak mnie zachwyciło wykonanie, że aż musiałem wkleić to na forum... Nie obrazicie się, prawda? Może komuś mój post pomoże. ^^
A do bardziej doświadczonych użytkowników.. Czy tymi modelami dało by radę ścigać się na zawodach ? (tak z ciekawości, moje podłoże nie nadaje się na on-road

).
Pozdrawiam, Pass.