Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 3:02 am

Autor
PostNapisane: N gru 23, 2007 5:31 pm 

Tak jak w temacie. Częśćmi się nie przejmuję bo mam dobry sklep (IKAR) który części do kyosho posiada. Czy opłaca się kupić Fazera za 500zł? Wiem że ma on płytę podwozia plastikową, którą i tak bym na alu bym wymienił.
Proszę o wypowiedzenie się.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N gru 23, 2007 11:49 pm 

Mam Fazera na sprzedaz ale poprzez braku zainteresowania sam zaczalem powaznie na myslec o tym modelu.
Modelik bardzo fajny, w skali 1:10. Na najwyzszym ustawieniu jestesmy w stanie uzyskac 25mm przeswitu (dzisiaj sprawdzalem), co czyni go fajna rajdowka.
Model w standardzie jest na lozyskach, posiada szpere z przodu, 2 serwa po 6 kg kazde..
Nie wiem jak pracuje silnik, poniewaz nie mialem stycznosci z nim (gdy byl odpalony).
Troszke w nim poszperalem, bo doszedlem do wniosku, ze jak mam sie nim zajac to zobacze jak od srodka to wyglada i jezeli: chcemy wykrecic serwo skretu to musimy rozkrecic cala gorna polke plastikowa. Jest troche zabawy ale wszystko schodzi ladnie i bez problemow. Narazie modelik ogladam i jestem pelen uznania dla Panow z Kyosho poniewaz zrobili wspanialego nastepne nie do konca udanej wersji Pureten GP 3 (panewki w stanradzie i podobno osiagi byly kiepskie). Model mialem w rekach.
Poprawnioni w nim bledy poprzednika, a od strony dolnego podwozia przypomina troche Tamiye TGS ale mysle, ze Kyosho zrobilo cos ciekawszego.

W standardzie otrzymujemy klucz do kol, grzalke kyosho, butelke do tankowania, mini katalog, bodaj 3 instrukcje i podkladki pod amory.

Na razie modelu nie uruchamialem i nie planuje az do wiosny (chyba, ze znajdzie wczesniej kupca)
Podwozie jest kompatybilne z nadowaziamy 200mm 1:10, wiec do wyboru mamy cala game nadwozi, jezeli oryginalne nam sie znudzi. Oczywiscie wszystkie kola pasuja od 1:10. Tak samo jak rury, silniki itp.

Fajna zabawka za przystepna kase. Mysle, ze dla kazdych fanow prawdziwych aut wrc albo wyscigowych bedzie to wielka gratka posiadajac taki fajny modelik. Ma swoj urok :)

Tytuł:
PostNapisane: N gru 23, 2007 11:57 pm 

Też tak myśle. Mam okazję kupic go z nadwoziem Ferrari FXX. Będzie to rally. :P Jak będę miał ten model dam wam troche filmików na forum. :D