Gensior napisał(a):
Kurde, nie wiedziałem mietek, że z Ciebie taki mistrz modelarstwa... Oczywiście nie piszę, że ja nim jestem, bo ja nim nie jestem:) ale to co ty wypisujesz, czasami jest straszne...
Widzę, że sądzisz, że jeżeli do swojego HSP brocośtam, już nie pamiętam wsadzisz alu wahacze to żaden inny samochód go nie pobije, będzie się najlepiej prowadził, będzie najszybszy, najładniejszy i wogle najlepszy. Czy miałeś jakiś inny samochód poza tym HSP? Nie chodzi mi oczywiście o "model" z nitroteka, tylko o jakiś porządny samochód, np. Losi, Team Asso, HPI.
Moim pierwszym modelem był bonzer, którego tak zachwalasz, chociaż wcele go nie miałeś. Uważasz, że po tuningu dorówna prawdziwym modelom. Ja też tak myślałem, ale tylko do czasu kiedy auto do mnie doszło i minął mój zachwyt pierwszym samochodem RC i mogę napisać, że Bonzer to nic innego jak chińskie badziewie.
Potem kupiłem E-Firestorma, który też idealny nie jest, dostrzegam jego wady, ale go można już nazwać modelem, mimo że jest z tej najniższej półki modeli, a nie "modeli"
Widzę, że już wiele osób chciało uświadomić, czym różni się HSP od dobrego modelu, ale do Ciebie wraz to nie dociera. Miejmy nadzieję, że kolega który stoi przed wyborem pierwszego auta, podejmie właściwą decyzję:)
Jeszcze raz zaznaczam, że nie uważam siebie za jakiegoś utalentowanego modelarza, bo nim nie jestem. Piszę to co wiem z własnego doświadczenia z modelem z nitroteka.
Czytaj uwaznie, nie zachwalam bonzera poprostu wiem ze sie nadaje do trialu bo widzialem co chlopaki zniego robia. Co do hsp pisalem ze mialem ale tak czytasz. to raz, dwa to to ze nie wuazam ze hsp jest naj. tylko dziwie sie czemu tak najskakujecie bo co nie firmowka??na logiczne myslenie to jesli wzmocnisz konstrukcje poprzez alu czesci+dobrej klasy silnik i regiel to nadal bedzie gprszy od jakiegos emaxxa sraxa?? wcale nie, prowadzenie zalezy głónie od ustawien kół zawieszenia i nie wcisniesz mi najki ze seryjny emax bedzie lepszy niz dobrze ustawiony inny samochod. przykladem jest hsp bo jezdzilem kilkoma i wiem ze mozna porownywac modele tego producenta. pozatym panie drogi wachacze nie sa montowane to plyty tylko do 2 aluminiowych plaskownikow i do mechanizmu a mechanizm na 8srub skrecony do plyty i nie wierze w cuda na kiju ze cos ***** bo ja swoim zaliczylem dzwona prosto w sciane(nadajnik stracil zasieg) jedynie co sie stalo to wyskoczylo zabezpieczenie+ poeknieta felga ale zaraz powicie ze w tych gownach to norma bo zly plastik. nie jestem doswiadczonym modelarzem ael mowie to co zaobserwowalem, zapewne jestes jednym ztych co tatus kupil z wysokiej polki model i teraz zacieszasz sie i uwazasz ze masz super wypas model a ci co maja nie markowy bo tak porownujesz sa nikim. otóz sie mylisz......