Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 12:08 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł: Re: pytanie
PostNapisane: Wt gru 15, 2009 4:54 pm 

moze mam ine rozumowanie ale z toba sie nie zgodze.jesli eliminujesz luzy, wstawiasz tej samej klasy silnik, regiel to czym moj model rozni sie od twego?? zawieszenie ustawiam jak chcę. Ja przystaje na swoim pozatym nie uwazam ze HSP czy HIMOTO to G..... porządne modele które można przystosaować do każdej nawierzchni

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 4:57 pm 

Na sam koniec ile miales juz modeli i ile z nich byly produktami firmowymi ?? Chodzi mi o firmy z kilkunastoletnim stazem w RC ?? Bo mowisz tak jak by to byl twoj pierwszy drugi model i WYDAJE ci sie ze niczym sie nie rozni od tych 2-3 razy drozszych.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 5:25 pm 

Tamiya CC-01,HSP, HiMoto truggy,tamiya subaru brat, taxxas t-maxx dobrze pisze? spalinak

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 5:35 pm 

Chłopie , jeżeli mówisz że jak wstawisz bezszczotkę do hsp to będziesz jeździł tak samo jak np b44 asso to jesteś w dużym błędzie.

Po pierwsze , prowadzenie , po drugie nawet jeżeli włożysz bezszczotkę to ciekawe ile taki hsp wytrzyma ?
20 minut ? 30?
Wszystko jest z plastiku , i zapewne wanienka pęknie po pierwszym lepszym skoku.
Wsadź mu tą bezszczotkę rozpędź go do 80km/h i powiedz nam co pierwsze odpadło.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 5:41 pm 

własnie zplastiku, moze i jest ale ja nie pisalem ze wymiana silnika na bezszczote duzo mi da, pierwsze co to alu wachacz eitp i teraz nie powiesz ze cos odpadnie. dostalem ciekawą oferte komplet wachaczy 4szt+mocowania wieżyczek allu+ hmm jak to sie zwie.....przez to poloska przechodzi to na tyl i na przod praktycznie cale kompletne zawiezenie allu kosztuje jak dla mnie 290zł to duzo?? mysle ze nie, alu plyta kosztuje w granicach 120zl. Mysle ze po takim zabiegu model 450zł+300 czesci napewno nei jest duzo za emaxxa trzeba dac sporo wiecej, mowcie co chcecie ale jakies pojecie mam. I wiem ze zlikwidowac luzy ile si eda odpowiednie ustawienie zawieszenia i mozna sie scigac.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 5:48 pm 

mietek300D napisał(a):
moze mam ine rozumowanie ale z toba sie nie zgodze.jesli eliminujesz luzy, wstawiasz tej samej klasy silnik, regiel to czym moj model rozni sie od twego?? zawieszenie ustawiam jak chcę. Ja przystaje na swoim pozatym nie uwazam ze HSP czy HIMOTO to G..... porządne modele które można przystosaować do każdej nawierzchni

No , naprawdę tak nie powiedziałeś.
Widać twoje pro doświadczenie , ciekawe kto rozsądny kupuje alu wahacze.
One się wykrzywiają lub gdy są mocne to wyrywają pół wanienki i odlatują od podwozia.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 5:50 pm 

Wyso52 napisał(a):
mietek300D napisał(a):

No , naprawdę tak nie powiedziałeś.
Widać twoje pro doświadczenie , ciekawe kto rozsądny kupuje alu wahacze.
One się wykrzywiają lub gdy są mocne to wyrywają pół wanienki i odlatują od podwozia.

no widzisz, czyliw org tez mozesz wyrwac polowe wanienki:)

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 5:57 pm 

W org ? chodzi ci o markowe modele ?
Pokaż mi markowy seryjny model który ma alu wahacze.
Ja też nie chce tworzyć sprzeczki a ostrzec innych użytkowników.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 5:58 pm 

A co do przyczepność w terenie , to sądzę że na pewno lepiej prowadził by się markowy model który niema luzów.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 6:05 pm 

ja cie nie rozumiem, lepiej prowadzilby si emarkowy model bez luzów, a nie markowy model bez luzów to nie model??? wiesz oco w trialu chodzi?? czy nie?? ja siedze w tym nie mam super sprzeu ale wlasnie zwykle HSP przerobione na triala i nie jedna CC objeżdza dzięki szerokiemu rozstawowi+ duzy przeswit

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 7:55 pm 

Kurde, nie wiedziałem mietek, że z Ciebie taki mistrz modelarstwa... Oczywiście nie piszę, że ja nim jestem, bo ja nim nie jestem:) ale to co ty wypisujesz, czasami jest straszne...
Widzę, że sądzisz, że jeżeli do swojego HSP brocośtam, już nie pamiętam wsadzisz alu wahacze to żaden inny samochód go nie pobije, będzie się najlepiej prowadził, będzie najszybszy, najładniejszy i wogle najlepszy. Czy miałeś jakiś inny samochód poza tym HSP? Nie chodzi mi oczywiście o "model" z nitroteka, tylko o jakiś porządny samochód, np. Losi, Team Asso, HPI.
Moim pierwszym modelem był bonzer, którego tak zachwalasz, chociaż wcele go nie miałeś. Uważasz, że po tuningu dorówna prawdziwym modelom. Ja też tak myślałem, ale tylko do czasu kiedy auto do mnie doszło i minął mój zachwyt pierwszym samochodem RC i mogę napisać, że Bonzer to nic innego jak chińskie badziewie.
Potem kupiłem E-Firestorma, który też idealny nie jest, dostrzegam jego wady, ale go można już nazwać modelem, mimo że jest z tej najniższej półki modeli, a nie "modeli"
Widzę, że już wiele osób chciało uświadomić, czym różni się HSP od dobrego modelu, ale do Ciebie wraz to nie dociera. Miejmy nadzieję, że kolega który stoi przed wyborem pierwszego auta, podejmie właściwą decyzję:)
Jeszcze raz zaznaczam, że nie uważam siebie za jakiegoś utalentowanego modelarza, bo nim nie jestem. Piszę to co wiem z własnego doświadczenia z modelem z nitroteka.

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 10:13 pm 

czy e firestorm to dobry wybor dla poczatkujacego?

PostNapisane: Wt gru 15, 2009 10:24 pm 

Myślę że tak , ale jeżeli już masz hsp to jednak nie warto skakać po kolei z modelami.
Ja osobiście dozbierał bym już do takiego modelu z prawdziwego zdarzenia bo gdy nauczysz się dobrze jeździć to jednak e-firestorm może być za słaby.
Poza tym Ty w końcu jeździsz w carwelu czy w czym ? bo e-firek do carwela to jak pudzian do skoków narciarskich.

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 7:13 am 

Gensior napisał(a):
Kurde, nie wiedziałem mietek, że z Ciebie taki mistrz modelarstwa... Oczywiście nie piszę, że ja nim jestem, bo ja nim nie jestem:) ale to co ty wypisujesz, czasami jest straszne...
Widzę, że sądzisz, że jeżeli do swojego HSP brocośtam, już nie pamiętam wsadzisz alu wahacze to żaden inny samochód go nie pobije, będzie się najlepiej prowadził, będzie najszybszy, najładniejszy i wogle najlepszy. Czy miałeś jakiś inny samochód poza tym HSP? Nie chodzi mi oczywiście o "model" z nitroteka, tylko o jakiś porządny samochód, np. Losi, Team Asso, HPI.
Moim pierwszym modelem był bonzer, którego tak zachwalasz, chociaż wcele go nie miałeś. Uważasz, że po tuningu dorówna prawdziwym modelom. Ja też tak myślałem, ale tylko do czasu kiedy auto do mnie doszło i minął mój zachwyt pierwszym samochodem RC i mogę napisać, że Bonzer to nic innego jak chińskie badziewie.
Potem kupiłem E-Firestorma, który też idealny nie jest, dostrzegam jego wady, ale go można już nazwać modelem, mimo że jest z tej najniższej półki modeli, a nie "modeli"
Widzę, że już wiele osób chciało uświadomić, czym różni się HSP od dobrego modelu, ale do Ciebie wraz to nie dociera. Miejmy nadzieję, że kolega który stoi przed wyborem pierwszego auta, podejmie właściwą decyzję:)
Jeszcze raz zaznaczam, że nie uważam siebie za jakiegoś utalentowanego modelarza, bo nim nie jestem. Piszę to co wiem z własnego doświadczenia z modelem z nitroteka.

Czytaj uwaznie, nie zachwalam bonzera poprostu wiem ze sie nadaje do trialu bo widzialem co chlopaki zniego robia. Co do hsp pisalem ze mialem ale tak czytasz. to raz, dwa to to ze nie wuazam ze hsp jest naj. tylko dziwie sie czemu tak najskakujecie bo co nie firmowka??na logiczne myslenie to jesli wzmocnisz konstrukcje poprzez alu czesci+dobrej klasy silnik i regiel to nadal bedzie gprszy od jakiegos emaxxa sraxa?? wcale nie, prowadzenie zalezy głónie od ustawien kół zawieszenia i nie wcisniesz mi najki ze seryjny emax bedzie lepszy niz dobrze ustawiony inny samochod. przykladem jest hsp bo jezdzilem kilkoma i wiem ze mozna porownywac modele tego producenta. pozatym panie drogi wachacze nie sa montowane to plyty tylko do 2 aluminiowych plaskownikow i do mechanizmu a mechanizm na 8srub skrecony do plyty i nie wierze w cuda na kiju ze cos ***** bo ja swoim zaliczylem dzwona prosto w sciane(nadajnik stracil zasieg) jedynie co sie stalo to wyskoczylo zabezpieczenie+ poeknieta felga ale zaraz powicie ze w tych gownach to norma bo zly plastik. nie jestem doswiadczonym modelarzem ael mowie to co zaobserwowalem, zapewne jestes jednym ztych co tatus kupil z wysokiej polki model i teraz zacieszasz sie i uwazasz ze masz super wypas model a ci co maja nie markowy bo tak porownujesz sa nikim. otóz sie mylisz......

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 7:48 am 

siema.chce jezdzic po lasach i na gladkim asfalcie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona