Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 7:08 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 5:58 pm 

Zdecydowałem się już na off-roada. Zakupiłem za namową i pomocą jednego z userów Team Associated B4. Teraz kompletuje resztę zestawy i gotowe :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 6:02 pm 

Karlos, super to wykombinowałeś.
Kupić Stradę RTR, do tego prawie całą elektronikę (w tym używany silnik szczotkowy...) tak, że ze strady zostaje podwozie z karoserią serwem i reglem za cenę dobrego, zawodniczego auta jak np. właśnie Schumacher...

Cichy, bardzo dobrze:) Podobno B4 to bardzo dobre podwozie.

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 6:18 pm 

Też tak słyszałem. Obym nie żałował. Teraz potrzebuję jeszcze regulatora i ładowarki do pakietu. Jeśli chodzi o ładowarkę to zdecyduję się na TA 6. Natomiast regla poszukuję :)

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 6:32 pm 

Gensior napisał(a):
Kupić Stradę RTR, do tego prawie całą elektronikę (w tym używany silnik szczotkowy...) tak, że ze strady zostaje podwozie z karoserią serwem i reglem za cenę dobrego, zawodniczego auta jak np. właśnie Schumacher...

Wiesz, napisałem na końcu postu, że lepszym wyjściem byłoby kupno używanego podwozia, chyba że ktoś chce nowy model. A wymiana całej elektroniki? Silnik tylko, chyba nikt nie chce jeździć na tym badziewiu, który jest dodawany seryjnie. I chyba lepiej kupić porządny pakiet i ładowarkę zamiast katowania tego pakietu starczającego na parę cykli i 10 minut jazdy. Kupno ładowarki i pakietu i tak nikogo nie ominie jeśli chce na poważnie się tym zajmować, nie ważne czy w zawodniczym podwoziu, czy np. w Stradzie. A co do Shumachera nie jestem przekonany, IMO za mały dostęp do części w Polsce.

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 6:40 pm 

Karlos napisał(a):
Gensior napisał(a):

Wiesz, napisałem na końcu postu, że lepszym wyjściem byłoby kupno używanego podwozia, chyba że ktoś chce nowy model. A wymiana całej elektroniki? Silnik tylko, chyba nikt nie chce jeździć na tym badziewiu, który jest dodawany seryjnie. I chyba lepiej kupić porządny pakiet i ładowarkę zamiast katowania tego pakietu starczającego na parę cykli i 10 minut jazdy. Kupno ładowarki i pakietu i tak nikogo nie ominie jeśli chce na poważnie się tym zajmować, nie ważne czy w zawodniczym podwoziu, czy np. w Stradzie. A co do Shumachera nie jestem przekonany, IMO za mały dostęp do części w Polsce.

Chłopaki zamiast się spierać o coś co nie ma sensu, bo sprawę wyboru i zakupu modelu można już zamknąć, pomogliście by mi poszukać regulatora. Mógłby być nawet używany. Jeśli potrzebujecie jakichś danych, które wam pomogą, to piszcie, podam.

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 6:43 pm 

Jaki masz silnik i kwota jaką dysponujesz ; )
Edit:
I czy musi być nowy, czy używany.

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 6:49 pm 

silnik: Reedy Radon 17 turns (#9626)
Napisałem wyżej, że mógłby być używany :)
Kwota, hmm. Jak najniższa możliwie. Ale wiadomo, jak będę miał do czegoś troszkę dołożyć to dołożę, ale też w granicach rozsądku.

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 6:57 pm 

Jeżeli masz zamiar śmigać na szczotkach, to podobno Novak GTX bardzo dobry regiel.

Jeżeli za jakiś czas masz zamiar przejść na bezszczotkę to jakaś używka z ograniczeniem minimum do 17T, np. HPI SC-15 - miałem w E-Firestomie, szału nie ma ale za małe pieniądze można wyrwać i żadnych problemów z nim nie miałem. Nawet po małej jeździe po kałużach kiedy lekko zamókł, po tygodniu znowu śmigał jak nowy;)

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 6:59 pm 

Na allegro nie ma, a w sklepie HPI, kosztuje 140 zł, czyli dość sporo. Przydałoby się w miarę możliwości coś tańszego.

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 7:06 pm 

Można by się zastanowić nad zestawem bezszczotkowym, ale to już dużo droższa opcja.

http://pdmrc.pl/viewtopic.php?t=4050

Regulator LRP IPC v8.1 Generation+, stan idealny.
Dokładnie taki:
http://www.lrp.pl/sklep_4x4/product_inf ... anguage=pl
Fotki:
http://img692.imageshack.us/img692/1425/44102879.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/9159/31813119.jpg
Cena - 190zł.

Na tym reglu nie powinieneś się zawieść, z tego co się orientuje to jest bez ograniczeń zwoi, więc będziesz mógł założyć dowolny silnik szczotkowy. Jednak cena już trochę większa. Ewentualnie w tym samym linku masz regulator Duratrax do 12 zwoi za 90zł oraz drugi regiel LRP, ale z ograniczeniem do 18 zwoi.

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 7:09 pm 

Nowego SC-15 nigdy nie kupuj! :lol:
Używane chodzą po 70zł, ale widzę, że w tej chwili na allegro nie ma.
Regiel Tamiyi może być, tutaj też masz dwie oferty:
http://allegro.pl/item986270347_regulat ... 01_bk.html
http://allegro.pl/item980110790_elektro ... 101bk.html

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 7:14 pm 

Ta Tamiya ma ograniczenie do 23zwoi, czyli za słaby i o ile mi wiadomo nie ma BEC.

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 7:19 pm 

Na razie nie chcę się bawić w silnik bezszczotkowy. To mój pierwszy model, nie wiem czy modelarstwo mi się spodoba, dlatego nie chcę pompować w to aż tak dużo pieniędzy. Póki co czytam i zbieram informacje, żeby nie być zielonym aż tak.

Ten regiel Tamiyi za 45 zł byłby dobrym wyborem jeśli chodzi o cenę, ale skoro ma ograniczenie i jest za słaby, to odpada.

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 7:20 pm 

Użytkownik Syncro ma chyba jeszcze dwa regle LRP ( do 15zwoi i CHYBA bez limitu) oraz regiel duratraxxa do 120zł(najtańszy LRP 100zł).

PostNapisane: Pt kwi 09, 2010 7:24 pm 

Sorry, Tamiya rzeczywiście odpada, byłem przekonany, że więcej uciągnie:)

To ten Duratrax za 90zł powinien być ok, chociaż gdybyś poczekał to pewnie pojaiwły by się na allegro teńsze regle które również obsłużą ten silnik.
Jeżeli Ci się nie spieszy bardzo, a chciałbyś zaoszczędzić to napisz w dziale "Kupię", na pewno znajdą się osoby z reglem na zbyciu:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona