Flinston napisał(a):
W sklepie RCWorld mi tak mówili . Mają promocje z 2600zł na nawet 1400zl!
Nie ma to jak zachęcić klienta do zakupu. Jak sklep może zrobić promocję, a sprzedawca powiedzieć, że dlatego ta promocja, bo nikt tego dziadostwa nie kupuje? Nie wiem gdzie uczyli się chłopaki marketingu. Tym bardziej, że chyba nie mają w ofercie elektrycznych Off-roadów 1/8. Poza tym nie ma się, co dziwić, jeśli model kupuje ktoś, kto w życiu nie miał śrubokręta w rękach. Że niby, co, w elektryku nie będzie musiał nic rozkręcać?
Druga sprawa, to myślę, że ludzie nie przesiadają się na elektryki, a kupują je, jako drugi model.
Flinston napisał(a):
wszyscy przechodzą teraz na elektryki
Odważne stwierdzenie, biorąc pod uwagę, że chyba jeszcze nie ma w kraju klasy truggy elektrycznych, zresztą nie ma się co dziwić bo dystrybutorzy nie rozpieszczają nas jeżeli chodzi o sprzedaż właśnie tych modeli.
Caster Racing ma truggusa elektro, ale cóż, w Polsce mamy tylko do kupienia buggy. Nitrotek na razie nie sprowadza VRX-1E i nie wiem czy jest do kupienia gdzieś truggy Ansmana
Flinston napisał(a):
Jaka jest różnica między paliwami?
Taka, że albo kupisz minimalnie droższe paliwo, albo nowy silnik.
Oczywiście nigdy tego nie udowodnię, ale bardzo możliwe, że mój pierwszy silnik umarł po 2 litrach właśnie przez paliwo. Mimo prawidłowego dotarcia i regulacji silnik z każdym bakiem łapał coraz to większe temperatury. Jakiekolwiek wzbogacenie mieszanki kończyło się zalaniem.
Aktualnie przesiadłem się z Jetsa na Tornado, przy przesiadce musiałem przykręcić odrobinę HSN, bo temp spadła o ok. 10-15 st w stosunku do Jets-a. Poza tym, cana 109 zł za 4 litry Tornado 25% nie wydaje mi się, aż tak nieatrakcyjna w stosunku do BB.
Flinston napisał(a):
Da się jakoś odpalić model bez szapranki, ez starta, starter boxa? Widziałem że jakoś odpalali wkrętarką czy czymś.
Żeby odpalić silnik za pomocą wkrętarki, musisz mieć zamontowane „roto” na silniku. Ale pamiętaj, że, żeby używać do rozruchu wkrętarki, musi ona mieć naprawdę szybkie i to b. szybkie obroty inaczej silnik Ci po prostu nie odpali. Możesz też od razu kupić specjalnie przygotowany do tego celu Roto Starter (np., roto start 2 z Hpi) ale starter plus akumulator do niego to już taki wydatek, że zdecydowanie lepiej kupić starterbox.