rax90 napisał(a):
rax90 napisał(a):
A co z tym reglem (combo)
http://www.rc-team.pl/reedy-reedy-540r- ... 20161.htmlA czy na pakiecie 5000 pojeżdże 20 minut?
5ah/27A=0,18=10 minut
27A bo maksymalna moc z jaką będę jeździł.
A czy każdy regiel trzeba programować?
Jeszcze na te odpowiedzi czekam

Zwróć uwage, że nie będziesz jeździł non stop pełna prędkością. Więc średnie zuzycie energii podczas jazdy będzie sporo niższa. Średnio pewnie wyjdzie nie 27A a jakieś 13A (oczywiście zalezy od stylu jazdy). Stąd czas jazdy na pakiecie jest z reguły sporo dłuższy i trudny do wyliczenia na papierze. Co do Twojego wyliczenia, to daje Ci one jedynie minimalny czas jazdy , raczej trudny do uzyskania przy sprawnym pakiecie

Nie kazdy regiel wymaga regulacji, choć regulacja jest często przydatna, ponieważ umozliwia dopasowanie charakterystyki auta do własnych potrzeb.
Wiem, że wybrałes już auto, ale jeśli nie kupiłeś, to w Twoim budżecie możesz jeszcze kupić Himoto onroad'a. Oczywiście nie będzie to auto z najwyższej półki, ale uważam, że jest całkiem, i z nowych to jedno z lepszych do 500pln. Piszę o zestawie RTR. Jeśli chcesz złozyć samemu, podwozie znajdziesz za 200pln choćby we wrobliku.
Jeśli chodzi o regiel o który pytasz... nie potrafię się jednoznacznie wypowiedzieć. Mogę tylko podpowiedzieć, że zestaw o zbliżonych parametrach ( i do tego sensorowany) możesz złożyc na hobbykingu za sporo niższą cenę. Za chwilę pojawią się pewnie komentarze, żeby nie brać od Chińczyka itp... Mam porównanie kilku zestawów z HK i "renomowanych firm". Różnice są, ale zdecydowanie mniejsze od różnicy w cenie. Zatem wybór zalezy od Twoich potrzeb i planowanego budżetu...