Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 04, 2026 12:19 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pt lis 23, 2012 2:30 pm 

Ten drugi model znajdziesz w sklepie we Wrocławiu i to troszkę taniej http://www.rc-team.pl/pioneer-truggy-19 ... 30282.html gorzej pewnie z częściami ale to musiałbyś zapytać sklep czy mają. Wybór należy do Ciebie Ja polecam HPI (Maverick), Traxxas itp jest do nich dużo części zamiennych i są stosunkowo tanie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt lis 23, 2012 2:54 pm 
Administrator forum

Kolega qla-king widzę, ze też z Poznania jest- My się tu umówiliśmy na klasę 2WD Buggy jako klasę startowo/ekonomiczną w której coraz więcej się nas ściga i organizujemy w tej kategorii zawody. Tania, wymagająca klasa- jest się z kim ścigać, dużo zależy od ustawień i czasu poświęconego na zgłębianie ich tajników, wszyscy mają równe szanse bo super mocnym silnikiem na torze ziemnym niewiele da się ugrać. Wygląda to obiecująco no i ekipa do śmigania na miejscu. Zmieścisz się w swym budżecie z modelem. Osobiście proponuję na miejscu w pozku kupić coś np tu: http://www.rcaskopl.shoper.pl/pl/p/Team ... WD-RTR/244 jest RTR, ale opcji jest dużo więcej bo zaoszczędzisz na wysyłce zawsze możesz sobie obejrzeć co to i dlaczego na żywo. Części na miejscu w dwóch sklepach, ekonomicznie i jakościowo źle nie wypada ten sprzęt sporo u nas takimi i klonami śmiga. Alternatywą w tym budżecie są w zasadzie są tylko używki typu Asso B4.

A tak poza tym to zapraszam na http://www.rcclubpoznan.pl - w niedzielę akurat jest spotkanie na wykładzinowym torze w szkole na os. Rusa- można wpaść i się o wszystko popytać, bo trochę zapaleńców samochodów RC się w stolicy Wielkopolski nazbierało i regularnie śmiga. Szczegóły na naszym forum lub na fejsie http://www.facebook.com/pages/RC-Pozna% ... 0117347721.

PostNapisane: Pt lis 23, 2012 8:01 pm 

Dzięki za info. Może jeszcze nie zajrzę, ale może przy kolejnej okazji wpadnę zobaczyć co i jak. Generalnie żonie się buggy średnio podoba... a, że ona ma też jeździć, no cóż...
A co do zawodów... ha, doświadczenia jak na razie zero, a przegrać z 12-latkiem wstyd;P

PostNapisane: Pt lis 23, 2012 9:07 pm 
Administrator forum

Oj tam, dlatego nie proponuję jakiejś abstrakcyjnej kategorii, tylko coś co rozwijamy właśnie na zawodach u nas, a wstydem jest nie wystartować jak ma się zawody pod nosem (poza tym cała zima na trenowanie jest, bo organizujemy treningi w ciepełku w hali sportowej by móc szlifować bezstresowo umiejętności :) ), a że są młodzi i zdolni w tym sporcie to tym bardziej motywuje do trenowania :). Jest jeszcze truggy 2WD, ale bagusy bardziej popularne tu i z czystego serca polecam bagusa bo jest sprawdzony. Z doświadczenia wiem, że na niektórych kosmicznych wynalazkach 4WD za 250zł można się nieźle przejechać. Na zachętę zdjęcie z naszych mini- zawodów 2WD :) https://lh3.googleusercontent.com/-r842 ... C_1317.JPG

PostNapisane: Pt lis 23, 2012 11:50 pm 

To jak z tymi modelami z pierwszego postu, opłaca się brać slasha vxl, czy może na początek coś tańszego?

edit. Po głębszym zastanowieniu uznałem, że wolę model w skali 1:10, więc slash vxl 1:16 odpada.
Pod uwagę wziąłem trx stampede xl5 : http://www.rctrax.pl/product/Traxxas-ST ... 110/?id=22 , a więc wybieram teraz między nim, a rustlerem równiez xl5 2wd 1:10.
Jakieś sugestie co do wyboru? Z góry dzięki, pozdrawiam :)

PostNapisane: So lis 24, 2012 9:13 pm 
Administrator forum

Powiem tak: na pewno żadnym z nich się nie zawiedziesz, a jak chcesz szaleć, sakakać na 5m i ganiać modelem po lesie to weź monsterka. Jak chodzi o samochody czysto rekreacyjne, do szaleństw, bez zacięcia wyścigowego to traxxas nie ma sobie równych.

PostNapisane: N lis 25, 2012 1:16 pm 

A mały slash vxl? W tej cenie chyba jednak lepiej brać lepszy model 1/16, zdaje mi się, że będzie ok, opinie w większości są pozytywne. Macie jakieś propozycje innych 1/16 brushless?

edit. Jeśli kupiłbym małego slasha, to jakie pakiety i ładowarkę dobrać?

PostNapisane: Pn lis 26, 2012 12:47 pm 

Ostatecznie kupiłem Mad Rat'a ! Jestem bardzo zadowolony, chociaz jeszcze nie miałem okazji pojeździć na zewnątrz. To mój pierwszy taki model, nie zabawkowy i mogę powiedzieć, że zapieprza;)

Dzięki za pomoc i wskazówki, szczególne podziękowania dla Macieja Nowaka! Teraz zostaje zgłębianie tajników, szlifowanie jazdy i zakup akcesoriów:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2