morelo napisał(a):
tmielcarz napisał(a):
Pakiet 2S, a zębatki 17 i 48.
ja mam 3400 kv 2S tryby 13-64 i wystarczajaco smiga to nie wiem ja ty mogłes tym na takich parametrach jezdzic cos tu sciemniasz nie pomyliłes czasem modeli?
Nie sciemniam, bo nie mam takiej potrzeby

. Pomylilem tylko zebatke atakujaca - mialem atak 13T i odbior 48T (jest to odpowiednik 17/64 i dlatego mi sie 17 z 13 pomylily), a reszta sie zgadza.
cos to kolego sciemniasz wiem z doswiadczenia
ja mam silnik Traxxasa 3500kv srednica jego to 310 mm i mam zebatki 12T na 64 i by to grało musiałem silnik szlifowac bo nie chciało dolegac do trybów jak ty masz 13T na 48T to jaka masz srednice silnika? ze ci to weszło
Doswiadczenie to Ty masz chyba zerowe, ze takie glupoty gadasz. Mam zebatki o module 0.8, czyli takie jakie sa seryjnie montowane w Maverick MT Evo-S (wersja bezszczotkowa), a to jest model konstrukcyjnie blizniaczy z Brontosaurusem. Uwazasz, ze HPI tez cos sciemnia sprzedajac te modele

. Mój silnik to Castle Creations 5700KV.
EDIT: Mam wrażenie, że nie zrozumiesz, więc wyjaśnię łopatologicznie. Zębatki o większym module przy tej samej liczbie zębów mają większą średnicę niż zębatki o mniejszym module. Dzięki temu zębatka 48T 0.8 ma średnicę taką jak zębatka 64T 0.6, a atak 13T 0.8 ma większą średnicę niż analogiczny w module 0.6 i dlatego nie ma problemu ze spasowaniem takiego zestawu.