Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 03, 2026 6:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: N sty 08, 2012 3:01 pm 

Widzę, że bardzo polecasz tego slasha napisz w czym np. jest lepszy od powiedzmy rustlera stampeda oczywiście w stosunku do slasha 2d, slash wydaje się miec jakieś takie słabe opony w sensie mało głęboki bieżnik rustler ma kolce a stampede ogólnie duże koła i głęboki bieżnik nie będzie się więc taki slash ślizgał po trawie?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N sty 08, 2012 3:12 pm 

Polecam, bo jest moim zdaniem najbardziej uniwersalny. Stampede jest niby lepszy w terenie, ale jest dość wywrotny, rustler jest bardzo podobny do slasha, ale moim zdaniem brzydszy. Rustler ma kolce na oponach, ale po kilku jazdach na asfalcie te oponki będą łyse, stampede ma uniwersalne oponki, ale na asfalcie będzie jeszcze bardziej wywrotny, a slash ma również uniwersalne oponki i dzięki nisko położonemu środkowi ciężkości dobrze sobie radzi i na asfalcie i w lekkim terenie. Oczywiście wszystkie modele mają regulowane zawieszenie pod względem kątów oraz prześwitu. Wszystko zależy od terenu po jakim będziesz jeździł. MOIM zdaniem slash jest najbardziej uniwersalny i najładniejszy z tych trzech ;)

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N sty 08, 2012 5:52 pm 

No widzisz a mnie slash się właśnie najmniej podoba, czyli rozumiem że jeśli rozważyc modele 2d to rustler jest zbliżony technicznie do slasha? ps mnie np najbardziej podoba się erevo ale model 1:10 to już nie mój przedział cenowy.
A gdyby nie patrzec na kwestie prędkości czy e savage w wersji dwu silnikowej ma jakieś poważne wady? No bo ma napęd na 4koła jest duży mnie osobiście bardzo się podoba, a kosztuje tyle co slash czy rustler 2d (czyli mój przedział cenowy) Bo nie wiem czy bedę miał gdzie wykorzystac osiągi powyżej 50km/h, a czy nie bardziej przyda mi się napęd na 4koła

PostNapisane: N sty 08, 2012 6:50 pm 

Cześć mogę wypowedzieć się na temat Slasha 2wd.
Mianowicie swojego kupiłem w wersji szczotkowej co na początek wystarczało ale apetyt rośnie w miarę jedzenia więc i kupiłem CC Sidewindera SV2 i Lipolki 2s po czym autko stało sie nie do okiełznania:) Między czasie dochodził tuning czyli wachacze RPM, inne koła, serwo, amorki:) Co do kół to orginalne "BFGodrich" są stosunkowo wytrzymało jeżeli chodzi o gumę mam już je 2 rok i bieznika jest jakieś 50% (używałem je w każdym terenie aż do tych wakacji) teraz respektuje je na asfalt, kostke.W eren zakupiłem felgi RPM Rwevolver 2.2 i oponki PRO-LIne Gladiator (Kolce rustlera mogą sie schowac zpowrotem do fabryki, zresztą sam zobacz w picassie) więc ogómienie możesz zmienić w momęcie w którym uznasz za stosowny.Oggólnie Reasumując Autko jest godne polecenia z ręką na sercu jak narazie nie dopatrzyłem sie wielkich minusów narazie same plusy(2 lata użytkowania) co za tym idzie jest godne uwagi :D Pozdrawiam

PostNapisane: N sty 08, 2012 8:13 pm 

Dzięki za info a powiedz mi ile cię kosztowało przejście ze szczotki na bezszczotkę fajnie jakbyś napisał po kolei co ile cię kosztowało, oraz czy nie doskwiera ci napęd 2d, to byłoby dla mnie fajne rozwiązanie żeby kupić na początek coś tańszego a jak mnie wciągnie zabawa to zmodyfikowa model.

PostNapisane: N sty 08, 2012 8:57 pm 

w rcmatsu.pl mają zestawy po 300-350zł

PostNapisane: Pn sty 09, 2012 5:47 pm 

Niema Problemu:)
-CC Sidewinder v2 wyszedł mnie 360 zł z przesyłką (Nowy)
-Oponki + felgi 4x 190zł(Nowe) z klejem
-Amorki od Jammina X2 CRT(Nowe) wyszły mnie 160 zł 4x sztuki
-Wachacze, nerfy, osłonka na zebatki, oleje do dyfra, do amorków, śrubki, zębatki, itp to kwestia 15-35zł (tu też mowa o nowych rzeczach)
-Ładowarka Accuel 6 130zł (Nowa)
-2x Li-Po 120-140 zł(nowe) o ile dobrze pamiętam

Te wszystkie rzeczy wymieniałem na przestrzeni czasu więc nie było "wiru w portfelu".

A Co do Napędu 2wd to tak jak Ralf bodajże wspomniał nauka nauka i jeszcze raz nauka. Jazda jest dosyć specyficzna bo każde zakręty pokonujesz praktycznie na poślizgu, niekiedy naprawdę wlepia banana na usta a czasami potrafi zdenerwować (tylko na początku) , w 4x4 masz wszystko podane na tacy a ty liczy się zacicie i technika :lol:

PostNapisane: Pn sty 09, 2012 8:12 pm 

Ok dzięki za wszystkie informacje, resztę muszę rozważyć we własnym zakresie, a doradźcie mi jeszcze gdzie kupić model najtaniej, ja znalazłem to:
http://rchobbies.pl/index.php?menu=8&id ... e&pageid=1
tylko widzę że wszystkie modele mają niedostępne więc nie wiem czy oferta jest aktualna, ale może macie jakieś inne tanie miejsca, może byc np przywiezione z zagranicy wiem że ludzie się tym zajmują macie namiar na kogoś?

PostNapisane: Pn sty 09, 2012 9:03 pm 

bo w rchobbies jest tak,że gadasz ze sprzdawcą, on sprawdza, czy u jego dostawcy jest jakiś model i odpisuje ci, że model będzie miał za przynajmniej 4 tyg.

PostNapisane: Wt sty 10, 2012 10:04 pm 

A czy jest jakaś alternatywa cenowa jeśli chodzi o ten sklep czy nie ma co dalej szukac bo jest najtańszy

PostNapisane: Wt sty 10, 2012 11:56 pm 

ja znam tylo taki, ale te ceny były kiedyś niższe,
a te ceny są stare jak $ był po 3 zł, więz musisz się popytać
np małe revo kosztowało poniżej 930, a teraz to może nawet 1100

np. summit w sklepie uk kosztuje 560$ x 3,5 = 1960zł a na stronie ma po 1800, ale może bierze u producenta

ja widziałem, kiedyś że miał erevo 1/10 za 1250zł na poszczątku było po 1450, ale cena spadłoa bo nikt nie kupował, kiał 2szt wystawiona na allegro

no jeszcze mieszka chyna jakoś na nowej chucie, ale nie jestem pewien

PostNapisane: Śr sty 11, 2012 1:08 am 

W takim razie zadzwonię i popytam, e revo za 1250zł to byłby niezły temat domyślam się że ten z dwoma silnikami a nie ba bezszczotce ale cena i tak super, zwłaszcza że ten model podoba mi się najbardziej ze wszystkich nie ,myślę o nim tylko ze względu na wysoką cenę.

PostNapisane: Śr sty 11, 2012 6:35 pm 

tutaj masz e-revo używke za tysiaka z pakietami :)
http://allegro.pl/traxxas-e-revo-i2026589086.html
luknij sobie chyba warto, z tego co jest tam napisane to jeszcze na gwarancji

PostNapisane: Śr sty 11, 2012 6:50 pm 

Wiem widziałem to tyle, że ja chciałem duże e-revo jak coś

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2