Dobrze - czyli ustalono że wszyscy polecają iCharger 206B. Koniec i kropka.
KiT napisał(a):
Jak widać moc zasilacza to nie wszystko. Nie znam zasilacza P350 jaki poleca kolega ale rozumiem, że ma więcej niż 18V na wyjściu tak?
Ok, czyli od początku

iCharger 206 i P350 jest polecane jako najlepsze zestawienie ładowarka/zasilacz - nie pamiętam dokładnie ale, przed wyborem swojego sprzętu czytałem właśnie to forum które podał KiT.
Nie szukając daleko można tam wyczytać takie opinie jak te:
"For what it is, Ben is right, the P350 is a great unit that is very small and powerful and really makes taking to the field a piece of cake! Yes you can do them cheaper, but it will take some tinkering of your own, and there are many threads to help you do that. But if you find something prefabbed that is much cheaper than the P350, it's likely not something you want quality wise.
My P350, coupled with a 208B, is one of the best investments I've made for charging at home and at the field. To me it's worth saving for if you don't have the money for it right now." strona"It was so cool I don't think there is a more compact and readily portable solution for high power charging than that offered by the Junsi P350 combined with a 206B or 208B" stronaTo tylko pierwsze lepsze opinie które wyskoczą po wpisaniu P350 w opcji szukaj w w/w temacie na
rcgroopsJak widać modelarze chwalą ten zestaw jako bardzo przenośny i mocny.
Sam zasilacz jest dokładnie wielkości 1L kartonu mleka i waży 700g - czy jest przenośny czy nie to już kwestia gustu. Moim (i wielu innych urzytkowników) zdaniem, za to co oferuje jest baardzo przenośny. Nie mam problemu zabrać go "w pole", mieści mi się pod modelem w torbie. Na wyjściu nie ma 18v ale 15.5v co przy 206B daje nam 280W
(wykres) czyli tyle ile (z zapasem) jest nam potrzeba do naładowania 2x LiPo 2s 5000mah prądem 10A.
A o to autorowi tematu chodziło - czy kupić więcej pakietów czy zainwestować w zestaw który by te pakiety szybko naładował.
Po więcej info odnośnie P350 na
progressiverc.com A poniżej ekstrakt z instrukcji:
Input Voltage Range 100-240VAC
Output Voltage Range 14.9-15.5VDC
Input Frequency 50/60Hz
Output Current 0-23A
Power 350W Efficiency 88%
Operating Temperature -10-40℃ Storage Temperature -40-80℃
Safety Standards EN60950-1 Over Load Protection 105%-120% Hiccup Mode
EMC standards
EN55022, EN61000-3-2
EN61000-3-3, EN55024
Cooling Method Forced Air Cooling By
Built-In DC Fan
Dimension(L X W X H) 185 X 88 X 47mm Weight 700gEdit:
Zapomniałem dodać - tak się składa że, akurat tam gdzie jeżdzę mam dostęp do prądu.
Ufff to na tyle ide spać

Pozdrawiam