Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 5:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Cz lip 23, 2009 2:56 pm 

Hmmm uświadomiłeś mnie :) chyba za dużo oczekiwałem, ok więc wróćmy do tego, że chcem kupić model za 500zł i który z podanych będzie najlepszym... chyba, że w tej cenie dostanę jakąś spalinówkę (choć nie sądzę) oczywiście On road.

Na zawody pojechać? Myślałem o tym ale najbliższe dopiero 22 sierpnia (z tego co widzę na stronie głównej (GP Kłodzka - z resztą dalej nawet by mi sie nie chciało jechać (dolnyśląsk)). Ale chyba bym się się pod ziemię zapadł jak bym musiał czekać na wymarzony model do 22 potem znów wybór i koniec końców model miałbym pod koniec września...

@down
Jelenia Góra

Ostatnio edytowano Cz lip 23, 2009 11:05 pm przez Nowaciu, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lip 23, 2009 10:01 pm 

a skąd jesteś ?

Robert

PostNapisane: Cz lip 23, 2009 11:58 pm 

Hmmm i czy mógłby mi ktoś powiedziec jak sie ma napęd przenoszony przez wał od tego, który jest przenoszony paskiem. Słyszałem złe opinie o pasku ale w końcu te "lepsze" modele mają napęd na pasek ( TC5, TRF etc.)

i prosze pomóżcie mi wybrać bo teraz już na prawde nie wiem w co zainwestować, mam do wydania max 530zł + wysyłka za RTR (w tym pakiet i ładowarka moze byc najzwyklejsza) (jak by ktoś miał coś ciekawego na sprzedaż i czytał ten temat prosze o PW :P )

PostNapisane: Pt lip 24, 2009 12:26 am 

TC3 to naprawdę old fasion :)
Jak wybierasz się na zawody on-road to zostaje Ci tylko pasek. W klasach zawodniczych jest ściśle określone zasilanie, silnik i masa minimalna pojazdu. Rezultatem takich działań jest dążenie zawodników do zminimalizowania oporów-strat w przeniesieniu napędu, ograniczenia masy pojazdu oraz obniżenia środka ciężkości. Dlatego większość modeli to modele na węglowych kompozytowych płytach głównych napędzanych paskiem.

By poskładać w miarę sensowny model do jazdy potrzebujesz rzucam ceny sprzętu używanego:
model: 350-450zł;
silnik 3F: 150-250zł;
regulator: 250-450zł
odbiornik nadajnik: 250-350zł
serwo: 100-200zł
ładowarkę: 250-350zł

pakiety sugeruję nowe dwa.

Najlepszą okazję jaką ostatnio widziałem to TC4TF z zestawem Mamba cyfrowym serwem Futaba, niezłym zestawem części zamiennych i 2 karoseriami za 170Euro plus przesyłka wychodziło jakieś 220 euro z kosztami przelewu. Do tego cena aparatury i ładowarka. Jak widzisz w 530zł to się nie mieściło.

W dziale sprzedam możesz sobie sam sprawdzić w jakich cenach ostatnio chodziły ww. komponenty. To da Ci pojęcie o planowanej inwestycji.

Przy czym pamiętaj, że do tego musisz zarezerwować jakieś 500-700zł na ogumienie, narzędzia, części zamienne i udział w 1-2 imprezach.

Robert

PostNapisane: Pt lip 24, 2009 9:58 am 

nie ma co gadac - w przedziale do 500zł nie jesteś w stanie kupić modelu na zawody, nawet używanego, a teraz nawwet niewiem czy jest jakaś klasa dla modeli pokroju tt-01

PostNapisane: Pt lip 24, 2009 10:20 am 

Napisałem wcześniej że za duzo oczekiwałem. Chcę abyście pomogli mi wybrac najlepszy model do przydomowej jazdy a nie na zawody ;)

PostNapisane: Pt lip 24, 2009 10:41 am 

to napiszę Ci gdzie możesz ciąć wydatki:
model: 300zł; TC4, Lossi-XXX, cyclone, przeszukaj ebay.
silnik blaszak na start: 20zł
regulator szczotkowy i bezszczotkowy: 250-450zł
odbiornik nadajnik: 250-350zł
serwo: 50zł na przeżycie
ładowarkę: 200zł

pakiet 80zł

I na razie zawody pozostaw sobie na potem

Robert

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2