Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 8:59 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 421 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt paź 18, 2013 7:07 pm 

Myślałem, że mówimy którymś Mavericku ION. Strady za to nie mają najlepszej opinii. Ale nie miałem, to przemilczę.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt paź 18, 2013 8:19 pm 

Strady nie maja najlepszej opinii?
Nie mogę się z tym zgodzić, o wadach pisał już Rafał.
Są Strady/HSP/Himoto, a potem długo nic w rozsądnych pieniądzach.

PostNapisane: Śr paź 23, 2013 7:01 am 

Strady to jedne z lepiej sprzedających się modeli. Maverick Strada, to następca HSP, moim zdaniem lepiej wykonany z lepszymi plastikami. No i fajna skala 1:10
Co do IONa, to w porównaniu do Strady jest to mała "*****" w skali 1:16 Najgorsze jednak jest, to że odbiornik i serwo ma zbite w jedem moduł. Jeśli już byś chciał, to lepiej kupić HPI Nini Recon http://www.rctrax.pl/product/HPI-Mini-R ... R/?id=7453 model też jest w skali 1:16 ale architektura modelu dokładnie jak w normalnych modelach RC no i mniejsze kółka dzięki czemu zrywniejszy jest niż ION na większych kapciach.

PostNapisane: Śr paź 23, 2013 7:11 am 

Strady najlepiej się sprzedają, bo są najtańsze. Jakość pozostawia trochę do życzenia, ale w tej cenie nie można narzekać.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr paź 23, 2013 7:37 am 

Do dziś myślałem ,że Recon to 1:18 .... :)

PostNapisane: Śr paź 23, 2013 7:48 am 

Luki35 napisał(a):
Do dziś myślałem ,że Recon to 1:18

Fakt, sorki :)

Ralf2107 napisał(a):
Strady najlepiej się sprzedają, bo są najtańsze. Jakość pozostawia trochę do życzenia, ale w tej cenie nie można narzekać.

Dokładnie tak.

PostNapisane: Pn lis 18, 2013 8:49 pm 

Nie chcę zakładać nowego tematy wiec napiszę tu.
posiadam obecnie Reely Buggy Rocket w którym muszę pewnie wymienić regiel który kosztuje około 50zł, ale nie jest pewne ze na tym naprawa modelu sie zakończy.
Ale zastanawiałem się nad kupnem nowego modelu do którego byłoby łatwiej o jakieś części lub już nawet dla faktu ze ktoś byłby w stanie pomoc przy jakiś problemach z modelem.
Został zaproponowany mi model VRX Racing Spirit EBL z silnikiem bez szczotkowym.
Mój budżet to okolice 800 zł, a jeżdżę po podwórku na wsi które jest duże, ale mam do dyspozycji asfaltową ulicę jak i żużlówkę po której bardzo fajnie mi się jeździło Reely puki działał.
Pozdrawiam

PostNapisane: So gru 14, 2013 9:54 pm 

Nie chcąc zaśmiecać forum piszę tu. Zaczynam swoją zabawę z modelami. Planuję kupić swój pierwszy model. Co polecacie kupić do 550 zł w grę wchodzą modele buggy i do driftu. Nie musi być to model o ogromnej mocy ale wiadomo że z upływem czasu mocy zbraknie i przydało by się go przebudować. Więc najlepiej żeby był łatwy dostęp do części zmiennych jak i tuningowych do tego modelu. Nie musi być nowy ale żeby nie był mocno wy ciachany.

PostNapisane: N gru 15, 2013 8:54 pm 

No to albo buggy albo drift, to raczej ciężko połączyć te funkcje

PostNapisane: N gru 15, 2013 10:18 pm 

Raczej wolał bym buggy . Co myślicie o takim sprzęcie jak na pierwszy model : http://allegro.pl/hpi-maverick-strada-x ... 15806.html

PostNapisane: N gru 15, 2013 10:26 pm 

Jak na pierwszy model to sądzę że OK, w miarę tani i dobry dostęp do części.

PostNapisane: Pt gru 27, 2013 7:57 pm 

Jeśli mógłbym się podpiąć do tematu... to co Panowie sądzą o Ansmann Virus 2.0 na bezszczotce na pierwszy model?

PostNapisane: N gru 29, 2013 8:25 pm 

Witam. Rzadko coś piszę, ale w temacie modelu RTR do 500zł mam na gorąco coś do powiedzenia.
Trzy tygodnie temu zakupiłem w sklepie RCteam Wrocław STRADĘ TC EVO dla syna... cena sklepowa 485zł...!!!
Po trzech tygodniach grzebania koło modelu, jednym starcie w zawodach w Koszycach - KADET miejsce na pudle: 3, po wczorajszych i dzisiejszych treningach na hali w Kobierzycach, stwierdzam: REWELACJA ZA TĄ KASĘ !!!!!!!!
Wymiany wymagało tylko serwo, bo jest słabe i NIC więcej !!!
Dokupiłem zębatki atak 23T i 25T (w zestawie 21T) i silnik daje radę, opony na wykładzinie po smarowaniu trzymają bardzo dobrze (na asfalcie nie sprawdzane), koła są trwałe (naparzanie w listewki nie robi na nich żadnego wrażenia), aparatura 2,4Ghz w zestawie (odbiornik mały, lekki) ma wszystkie niezbędne ustawienia i jest wygodna, wszystkie łożyska (za wyjątkiem układu kierowniczego) są kulkowe szczelnie zakryte (ZZ),wszystkie możliwe regulacje ustawienia zawieszenia są w standardzie (nic na sztywno, wszystko regulowane, prócz zbieżności tylnych kół), acu LRP 1800mAh ładuje się do 2150mAh - więc jest dobrze.
NIC nie pękło, nie urwało się, brak luzów, prosty w budowie i obsłudze (rozbierałem go dla sprawdzenia 2 razy do ostatniej śrubeczki, dziś właśnie robię to trzeci RAZ) i jest ładnie.
Ja osobiście mam X-raya i KYOSHO więc jakiś tam punkt odniesienia mam i widzę co "w modelu piszczy", ale STRADĘ polecam, bo miło mnie zaskoczyła ceną, wykonaniem i jakością.

PostNapisane: N sty 12, 2014 2:46 pm 

Witam. jestem świeżakiem w modelarstwie i nowym użytkownikiem forum, obecnie posiadam tylko Symę S800G (przez niektórych nazywaną zabawką :)) - kolega mnie zaraził. Teraz kolej na AUTO.
pytam co obecnie kupić w kwocie 500 - 600 zł. Interesuje mnie off-road 2.4 GHz i 4WD. To będzie mój pierwszy model nigdy nie miałem styczności. Chciałbym kupić coś dla siebie (prawie 30-ka na karku) żeby pobawić się po trawie i ziemi koło domu (jak się da to po śniegu), nie mam zamiaru startować w żadnych zawodach, po prostu spędzanie czasu na powietrzu. Na początku myślałem o skali 1:18 (Maverick ION lub Mini Recon) ale czytając rożne posty i tematy doszedłem do wniosku, że w tym wypadku duży może więcej i chyba raczej chciałbym coś ustrzelić w skali 1:10. Rozmawiałem raz z facetem z RCtrax i polecał mi SWORD za około 500 zł. Zauważyłem, że w zbliżonej cenie mogę też mieć Stradę MT lub XT - BUGGY mi się nie podobają, ale jeśli są lepsze to chętnie dam się przekonać. Nie muszę kupować nowego modelu, ba nawet wolałbym używany, ale w dobrym stanie z uwagi na korzystniejsza cenę. Poza tym znając moje umiejętności po dwóch dniach nowy model wyglądał by okropnie (SYMA wymagała naprawy po takim czasie :)) - nigdy nie prowadziłem samochodu RC poza jakimiś zabawkami mojego młodego. Ostatnio przeglądałem różne aukcje i ogłoszenia - znalazłem parę STRAD z bezszczotami za ok 600 zł, ale z uwagi na mój brak wiedzy, sprzedawcy mogli by mi wcisnąć wszystko, czego wolałbym uniknąć. Na początek wydaje mi się że silnik szczotkowy będzie dla mnie i tak dużą frajdą, w miarę nabywania umiejętności dopuszczam wymianę na bezszcztkę - chyba że od razu ustrzelę model z takim napędem. czego szukać w tej kwocie żeby się nie zrazić i wpaść na przysłowiową minę. Wiadomo ładowarkę i pakiety trzeba będzie dokupić co wiążę się z kosztami ok 200 zł - klona imax b6 znalazłem za paręnaście funtów w Anglii - pakiety trzeba jeszcze poszukać ale są uzależnione od skali bo do 1:10 wejdą większe, dlatego narazie się wstrzymam z poszukiwaniami, poza tym zdążyłem doczytać że lepiej kupić LI-PO (dłuższa zabawa) i dołożyć chłodzenie do regla i silnika żeby się nie spaliły. kwota jakiej nie chciałbym przekroczyć to ok 600 zł z wyposażeniem. co sądzicie o modelach wymienionych przeze mnie - ewentualne propozycje. czy może faktycznie z takim budżetem zostać przy 1:18? proszę o poradę. pozdrawiam

PostNapisane: N sty 12, 2014 2:55 pm 

W tej cenie proponowałbym jednak używkę w skali 1:10. HSP/HIMOTO/STRADA to są najtańsze modele z dużą dostępnością TANICH części zamiennych. Lepiej wziąć od razu z napędem bezszczotkowym, bo szczotka bardzo szybko się znudzi i dojdą wydatki związane z jej wymianą. Jak coś znajdziesz to najlepiej zapytać na forum, żeby ktoś z większym doświadczeniem rzucił na to okiem. Plusem używanych jest to, że możesz w tej cenie trafić już z ładowarką i pakietem lipo, bo standardowa ładowarka jest bardzo kiepska tak samo jak pakiet z zestawu.
1:18 nie są złe, ale im model większy tym lepiej się prowadzi i daje więcej frajdy.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 421 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona