Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 4:56 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N sie 05, 2012 12:28 pm 

Witam jestem początkującym i chciał bym jakiś model sobie sprawić ale na początek nie za drogi i na allegro znalazłem takie dwa i co sądzicie o tych autkach ?? http://allegro.pl/show_item.php?item=25 ... d00be2ff62
to jest jeden i podam jeszcze drugi http://allegro.pl/ofna-rc-buggy-spalino ... 12487.html i jak bym mógł prosić o szybką odpowiedź ponieważ autka jutro kończą licytacje :) moje gg 23922212

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N sie 05, 2012 12:59 pm 

Wiesz co, te modele nie wyglądają za fajnie :/
Prawdopodobnie będziesz musiał w nie włożyć jeszcze z 2 razy tyle...
Nie lepiej byłoby kupić jakąś 1:10, np. short course?
Pozdrawiam.

PostNapisane: N sie 05, 2012 1:35 pm 

Tadek napisał(a):
Wiesz co, te modele nie wyglądają za fajnie :/
Prawdopodobnie będziesz musiał w nie włożyć jeszcze z 2 razy tyle...
Nie lepiej byłoby kupić jakąś 1:10, np. short course?
Pozdrawiam.

a jakieś modele lub strony możesz mi podać ?? lub z allegro coś sęsownego tak jakoś do 300 zł bym chciał kupić

PostNapisane: N sie 05, 2012 2:35 pm 

Do 300zł, to nie wiem czy kupisz coś co nie rozwali Ci się na kawałki przy pierwszym, większym dzwonie.
Nie mam doświadczenia z takimi modelami, ja jak już mam coś kupić, to wolę dołożyć parę groszy i mieć porządny, bezawaryjny, no i szybki model ;)
Może ktoś inny Ci pomoże, ale od razu mówię, nie nakręcaj się na 1/8, bo na 1000% nie znajdziesz nic godnego uwagi.
Bardziej coś <1/10...

PostNapisane: N sie 05, 2012 6:40 pm 

ale nie napisałeś czy to ma być nowy model/używany, jaka skala, po jakim terenie chcesz jeździć.
Na ogół na początek to większość radzi modele elektryczne, choć jest grono co sądzą odwrotnie :)

szczerze to za 300 złote nic nie kupisz porządnego, a nie mówiąc już o ładowarce i pakiecie :oops:
chyba że ten model http://allegro.pl/team-losi-micro-t-sta ... 39139.html :roll:
a tu fajnie pokazane wielkość samochodu :D

PostNapisane: N sie 05, 2012 8:59 pm 

seba840 napisał(a):
ale nie napisałeś czy to ma być nowy model/używany, jaka skala, po jakim terenie chcesz jeździć.
Na ogół na początek to większość radzi modele elektryczne, choć jest grono co sądzą odwrotnie :)

szczerze to za 300 złote nic nie kupisz porządnego, a nie mówiąc już o ładowarce i pakiecie :oops:
chyba że ten model http://allegro.pl/team-losi-micro-t-sta ... 39139.html :roll:
a tu fajnie pokazane wielkość samochodu :D

A ok a możecie jeszcze na ten model rzucić okiem i mi powiedzieć co o nim myślicie a jeśli nie to szukam autka of road używanego i wolał bym aby to było spalinowe a z ceną to jakoś 500 - 600 max http://allegro.pl/traxxas-kyosho-tr-15- ... 01096.html

PostNapisane: N sie 05, 2012 9:08 pm 

Nawet nie patrz na takie rzeczy!
To jest jakieś przedpotopowe autko, do którego części można szukać na złomie.
Jak coś się zepsuje, to będziesz musiał coś samemu kręcić, o sklepach można zapomnieć.
Jeżeli chcesz budżetowy model, to daj sobie spokój z nitro...
Zobacz jaka jest cena wahy, nie wydaje mi się, że będziesz miał na to budżety, jeżeli chcesz kupić autko do 300zł :roll:
Szukaj czegoś sprawdzonego, z dużym dostępem do części.
Rozejrzyj się trochę na forum, poczytaj, nie wygrzebuj prehistorii, niech sobie leży spokojnie na półce teraźniejszego właściciela :wink:

PostNapisane: N sie 05, 2012 9:53 pm 

Tadek napisał(a):
Nawet nie patrz na takie rzeczy!
To jest jakieś przedpotopowe autko, do którego części można szukać na złomie.
Jak coś się zepsuje, to będziesz musiał coś samemu kręcić, o sklepach można zapomnieć.
Jeżeli chcesz budżetowy model, to daj sobie spokój z nitro...
Zobacz jaka jest cena wahy, nie wydaje mi się, że będziesz miał na to budżety, jeżeli chcesz kupić autko do 300zł :roll:
Szukaj czegoś sprawdzonego, z dużym dostępem do części.
Rozejrzyj się trochę na forum, poczytaj, nie wygrzebuj prehistorii, niech sobie leży spokojnie na półce teraźniejszego właściciela :wink:

jak tam pisałem szukam czegoś tak z 500 -600zł max

PostNapisane: N sie 05, 2012 10:01 pm 

Mówię o początkowym budżecie ;)
Określ się jaka to ma być skala, klasa itp.
Bo bez tych informacji nic Ci nie powiemy...

PostNapisane: N sie 05, 2012 10:36 pm 

Tadek napisał(a):
Mówię o początkowym budżecie ;)
Określ się jaka to ma być skala, klasa itp.
Bo bez tych informacji nic Ci nie powiemy...

A co byście powiedzieli o tym ?? do ilu można go licytować ? http://allegro.pl/hsp-troian-pro-buggy- ... 70133.html

PostNapisane: N sie 05, 2012 11:43 pm 

witam!
kolego Mkrasowski97 ,jeśli myślisz że wydając 500-600zł kupisz model i to już będzie koniec wydatków to lepiej daruj sobie to hobby i weź się za zbieranie kapsli.

zakup modelu to dopiero początek wydatków!

potrzebna ci będzie ładowarka do naładowania pakietu napędowego,zasilania aparatury,itp..
jakieś narzędzia do serwisowania modelu.
akcesoria do konserwacji-oleje,smary.
z czasem jakieś części typu łożyska,plastiki...

na te akcesoria i części nie rzadko idzie 2 razy więcej niż cena modelu.

załóżmy że już kupisz model,pojeździsz nim trochę i w końcu stwierdzisz że jednak chciałbyś coś lepszego bo ten zaczyna ci się już nudzić...

resztę dopowiedz sobie sam,przemyśl sobie wszystko i kup coś porządnego albo odpuść.

pozdrawiam!!!

było: KYOSHO INFERNO 7,5 MP + HK GT2 i HYPER ST PRO+HK GT3B

PostNapisane: Pn sie 06, 2012 7:37 am 

A ok tylko że nie chciał bym wydawać fortuny bo nie wiem czy mi się to spodoba a z serwisowaniem to ja sobie zdaje sobie sprawę że to może wynieść nawet 2 razy tyle co model.A czemu w takim razie nie polecacie tego autka ?? silnik ma bez szczotkowy, olejowe amorki ,regulowane zawieszenie http://www.nitrotek.pl/modele/samochody ... escription

PostNapisane: Pn sie 06, 2012 8:54 am 

i jeszcze jedno pytanko jak bym miał wybierać pomiędzy tymi dwoma modelami to jaki lepszy ?? http://www.nitrotek.pl/catalog/product_compare/index/ i czy one sąz pakietami czy bez ?? i trzeba dokupić pakiety ??

PostNapisane: Pn sie 06, 2012 9:12 am 

Mkrasowski97 napisał(a):
A ok tylko że nie chciał bym wydawać fortuny bo nie wiem czy mi się to spodoba a z serwisowaniem to ja sobie zdaje sobie sprawę że to może wynieść nawet 2 razy tyle co model.A czemu w takim razie nie polecacie tego autka ?? silnik ma bez szczotkowy, olejowe amorki ,regulowane zawieszenie http://www.nitrotek.pl/modele/samochody ... escription

To jest najgorszy model ma plastikowe tryby w dyfrach przy tej mocy czyli bezszczotce bedziesz je raz w msc zmieniał
andro34 ma racje posłuchaj go
A ja moge dodać mam 3 modele te do 500 zł HSP wszystkie po konwersjach i ulepszaniach przed tymi zabiegami praktycznie nie było jazdy bez dłubaniny i sam po swoich błedach wiem lepiej kupić od razu coś lepsze niż potem dokładać aż nie będzie problemów :) . Jak już chcesz coś do 500zł to kup XSTR ma stalowe tryby w dyfrach i moim zdaniem lepszy od trojana większy
poczytaj tu o XSTR viewtopic.php?f=3&t=58692 koszt bagatela tyle co zawodniczy model po prawie roku jazdy 0 problemów tylko olej dolewam a jazda 2-3 razy na tydzień deszcz snieg itp dzwona jeszcze nie było.
Pozdrawiam :)

PostNapisane: Pn sie 06, 2012 9:54 am 

Nie interesowałby Ciebie Team Associated rc18t?
Mam taki modelik na sprzedaż z dużą ilością części tuningowych, no i zapasowych.
Wyposażony w najmocniejszy silnik Novak Mongoose 10,5T, autko jest strasznie szybkie ;)
viewtopic.php?f=13&t=62559&p=400221&hilit=rc18t&sid=0f7c308d4d375e8e7c2df2163060a612#p400221
Dołożysz 100zł i będziesz miał wytrzymał, szybki model zawodniczy, z kupą części zapasowych.
Będziesz musiał kupić jedynie jakąś lepszą aparaturę no i ładowarkę, mogę Ci sprzedać accucela z balanserem do wymiany i prawie nowym zapleczem.
Dobrze byłoby wymienić łożyska, które można kupić na ebay'u za całkiem spoko kasę (sprzedają całe komplety).
Pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona