Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 10:57 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt cze 08, 2010 6:40 pm 

Te zwrotnice łamią się bardzo szybko ale po pospawaniu jest ok.
Tak to dość twardy model.

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt cze 08, 2010 9:34 pm 

Pamiętajmy że OFNA Multilator ma też większy silnik, ale przez to też nie może startować w zawodach. A żeby ustawić wysokość zawieszenia w LSS trzeba przekręciś śróbki na wierzyczce amortyzatorów i gotowe. Ale tego nie polecam bo model jeszcze gorzej skręca(wiem bo podniosłem zawieszenie).Z resztą to się tylko tak wydaje że jest mały prześwit, ale on wystarcza spokojnie szczególnie że nie będziesz skakał na rzadnych rampach ani skoczniach, a jeśli już to i tak każdy tragus ląduje uderzając płytą o glebe. A dystansami można tylko zmienić twardość sprężen. A wracając do tematu to trzeba pamiętać o dodatkowych kosztach, a nie tylko o cenie modelu. Dochodzi jeszcze grzałka paliwo, jakieś akkusy( ale to chyba masz), no i starter box bo w każdym z tych dwuch modeli z szarpanką można dostać cholery. W LSS rozwaliła mi się po trzech odpaleniach, a w OFNA Multilator też poszła tyle że była naprawiana (trzy razy).

PostNapisane: Wt cze 08, 2010 9:43 pm 

Co do szarpanki to się zgadzam. Jest do bani. Zerwała mi się pierwszego dnia :? Następnie kupiłem od savage i trzyma się od listopada ale i tak już kupiłem SB. Nie wiem jak jest z częściami do Ofny ale do LSS masz wszystko na stronie HPI w przystępnych cenach.

PostNapisane: Śr cze 09, 2010 12:40 pm 

Na zawodach mi nie zależy.
Na starter boxa narazie mnie nie stać. Widziałem że jakoś można odpalać wkrętarką czy jakoś tak. Grzałke dają w zestawie. Czy paliwo Big Bang 16% będzie dobre do mutilatora? Nie jest najlepszej jakości ale jest tanie.

96'

Zamienie Nitro buggy \/ Na Baje! Lub Sprzedam!

Hyper 8.5 Pro Kit | Blue Bird BMS-630 MG | Blue Bird BMS-631 MG | Hyper .21 |Tornado 25%

PostNapisane: Śr cze 09, 2010 2:11 pm 

Do takich silników jak w LSS, Ofnie i innych tragusach lej paliwo min. 20%. Silnik będzie mocniejszy ;)
Polecam Jetsa.

PostNapisane: Śr cze 09, 2010 2:42 pm 

20% Jets za 2,5L kosztuje 86zł A 20% Big Bang 90zł za 5 L. Jaka jest różnica między paliwami?

Edit:
Da się jakoś odpalić model bez szapranki, ez starta, starter boxa? Widziałem że jakoś odpalali wkrętarką czy czymś.

96'

Hyper 8.5 Pro Kit | Blue Bird BMS-630 MG | Blue Bird BMS-631 MG | Hyper .21 |Tornado 25%

PostNapisane: Wt cze 29, 2010 7:15 pm 

To prawda że wszyscy przechodzą teraz na elektryki ?

96'

PostNapisane: Wt cze 29, 2010 7:27 pm 

nie :lol:

PostNapisane: Wt cze 29, 2010 7:50 pm 

W sklepie RCWorld mi tak mówili :P. Mają promocje z 2600zł na nawet 1400zl! Spalinówek. Mówili że co chwile mają auta do regulacji w serwisie, napraw itp... A w większości silniki z spalin, i podobno dlatego większość na elektryki przechodzi.

96'

PostNapisane: Wt cze 29, 2010 8:34 pm 

W życiu . Są modelaże , którzy kochają ten dzwięk zapach , a często nawet problemy z nimi i tródności z którymi muszą sobie radzić . Też jestem fanem spalin , ale posiadam narazie tylko 2 elektryki . Kiedyś i tak wspalina mnie czeka . :D

PostNapisane: Wt cze 29, 2010 10:43 pm 

Flinston napisał(a):
W sklepie RCWorld mi tak mówili . Mają promocje z 2600zł na nawet 1400zl!

Nie ma to jak zachęcić klienta do zakupu. Jak sklep może zrobić promocję, a sprzedawca powiedzieć, że dlatego ta promocja, bo nikt tego dziadostwa nie kupuje? Nie wiem gdzie uczyli się chłopaki marketingu. Tym bardziej, że chyba nie mają w ofercie elektrycznych Off-roadów 1/8. Poza tym nie ma się, co dziwić, jeśli model kupuje ktoś, kto w życiu nie miał śrubokręta w rękach. Że niby, co, w elektryku nie będzie musiał nic rozkręcać?
Druga sprawa, to myślę, że ludzie nie przesiadają się na elektryki, a kupują je, jako drugi model.
Flinston napisał(a):
wszyscy przechodzą teraz na elektryki

Odważne stwierdzenie, biorąc pod uwagę, że chyba jeszcze nie ma w kraju klasy truggy elektrycznych, zresztą nie ma się co dziwić bo dystrybutorzy nie rozpieszczają nas jeżeli chodzi o sprzedaż właśnie tych modeli.
Caster Racing ma truggusa elektro, ale cóż, w Polsce mamy tylko do kupienia buggy. Nitrotek na razie nie sprowadza VRX-1E i nie wiem czy jest do kupienia gdzieś truggy Ansmana
Flinston napisał(a):
Jaka jest różnica między paliwami?

Taka, że albo kupisz minimalnie droższe paliwo, albo nowy silnik.
Oczywiście nigdy tego nie udowodnię, ale bardzo możliwe, że mój pierwszy silnik umarł po 2 litrach właśnie przez paliwo. Mimo prawidłowego dotarcia i regulacji silnik z każdym bakiem łapał coraz to większe temperatury. Jakiekolwiek wzbogacenie mieszanki kończyło się zalaniem.
Aktualnie przesiadłem się z Jetsa na Tornado, przy przesiadce musiałem przykręcić odrobinę HSN, bo temp spadła o ok. 10-15 st w stosunku do Jets-a. Poza tym, cana 109 zł za 4 litry Tornado 25% nie wydaje mi się, aż tak nieatrakcyjna w stosunku do BB.
Flinston napisał(a):
Da się jakoś odpalić model bez szapranki, ez starta, starter boxa? Widziałem że jakoś odpalali wkrętarką czy czymś.

Żeby odpalić silnik za pomocą wkrętarki, musisz mieć zamontowane „roto” na silniku. Ale pamiętaj, że, żeby używać do rozruchu wkrętarki, musi ona mieć naprawdę szybkie i to b. szybkie obroty inaczej silnik Ci po prostu nie odpali. Możesz też od razu kupić specjalnie przygotowany do tego celu Roto Starter (np., roto start 2 z Hpi) ale starter plus akumulator do niego to już taki wydatek, że zdecydowanie lepiej kupić starterbox.

PostNapisane: Wt cze 29, 2010 11:29 pm 

Piszę post pod postem, bo zrobienie, edita przy długim poście graniczy na tym forum z cudem.

"VRX-1 to model gorszy od LSS i Gs więc jego nie bierz pod uwagę jak chcesz mieć dobry model"

Jeśli tak jest to, dlaczego, w Mutilatorze pękają zwrotnice, a u mnie po 15 litrach z podwoziem nic się nie dzieje? Oprócz wymiany mocowania prawego przedniego wahacza, które pękło przy uderzeniu kołem w kamień wielkości sporej cegłówki przy pełnej prędkości, w podwoziu nie uległo uszkodzeniu nic więcej. Nie pisze tego po to, żeby udowodnić, że VRX-1 to lepszy model od Ofny, czy HB , bo zapewne tak nie jest, ale po to, żeby nie pisać o modelu, którego się nie miało w rękach, że jest taki albo owaki. Chyba, że się miało, wtedy chętnie poczytam.

Pozdrawiam.

PostNapisane: Śr cze 30, 2010 10:53 am 

a moze ten model http://allegro.pl/item1091403877_traxxa ... s_rtr.html ?? widac że jest dodatkowa aparatura,paliwo jets ,oleje .i gotowy do jazdy lub ten chyba będzie lepszy http://allegro.pl/item1098579983_lightn ... pi_hb.html.

PostNapisane: Śr cze 30, 2010 3:57 pm 

Mojego tate ciężko jest przekonać do spalinki, ponieważ mówi że co chwile latać z tym do serwisu... Bo trzeba regulować, a coś tu padnie po paliwie itp... Ale tak to już jest. On jest za elektrykiem a ja za nitro, ja chce tylko i wyłącznie truggy. Jak nie znajde elektryka truggusa fajnego to nie wiem jak, ale go jakoś przekonam. Co do linków:
Widziałem oby dwa modele na allegro, osobicie wole LSS'a, a ten jest mega zadbany.

96'

PostNapisane: Śr cze 30, 2010 5:37 pm 

Flinston napisał(a):
Widziałem oby dwa modele na allegro, osobicie wole LSS'a, a ten jest mega zadbany.

Tyle, że alu wahacze tylko ładnie wyglądają, łatwo pękają. Plastikowe są wytrzymalsze.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona