Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:06 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 2:09 pm 

Mamy już listę chętnych na zakup indywidualnych pchełek.
Pytanie:

Co dalej? Kiedy one będą? W jaki sposób będzie wyglądał "wykup"?

Prośba o informację na ten temat, no i oczywiście jaka cena, bo mamy ponad 50 chętnych...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 8:10 am 

Czy może macie link do strony producenta, jaka to firma, Czy jest to producent Duński, jak się instaluje. Może ktoś coś wie na ten temat.????

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 8:53 am 

Panowie, co do pchełek indywidualnych to jak na razie temat jest zawieszony z kilku powodów. Po pierwsze możemy rozpocząć działanie jak nowe urządzenie AMB juz fizycznie pojawi sie w LOK-u. Po drugie ponieważ zajmuje się tym tematem to będę go ciągnął dalej ale... dopiero od około 6 sierpnia gdyż za tydzień mam ślub a potem wyjeżdżam więc siłą rzeczy nie będę miał jak tego kontynuować.
Generalnie drugim krokiem jaki będziemy podejmować to już zbiórka pieniędzy od chętnych. W jaki sposób to będzie załatwiane to na razie proszę mnie o to nie pytać bo nie zostało to jeszcze ustalone. Trzecim krokiem po wpłaceniu pieniędzy będzie zamówienie pchełek a potem odbiór, tak to w skrócie będzie wyglądało.

Pozdrawiam wszystkich

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 10:53 am 

Skoro sa takie problemy i miedzy innymi z powodow osobistych to dlaczego LOK nie powiezyl tego przedsiewziecia autoryzowanemu przedstawicielowi AMB na Polske ?

Powinno byc to zalatwione jak nalezy by potem nie bylo problemu z gwarancjami .

Jezeli nie mam racji to prosze o sprostowanie

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 3:27 pm 

Mysle ze Pan Panie Trella ma troche za dlugi jezyk. Jezeli twierdzi Pan ze sa to problemy ze Lok znowu dal ciala to ja bardzo chetnie widze jak Pan to wszystko zalatwia w dwa dni. Po za tym nie ma tematu w ktorym Pan nie wystepowalby jako jeden z "czolowych dzialaczy" nawolujacy do kontrolowania wszsystkich i wszystlkiego, pelnej lustracji, wojny na noze i tylko po to zeby "nasz wspolny wrog" czyli LOK poniosl kleske. Za kazdym razem jak jest jakas inicjatywa zwiazana z Lokiem to zawsze mamy pierwszego krytyka RP czyli Pana. Niech Pan troszke zbastuje zwlaszcza ze jak widze temat Pchelek osobistych NIE DOTYCZY JUZ PANA, gdyz w tym temacie rowniez zachowal sie Pan jak dziecko, bez komentarza. Dziekuje za uwage i mam nadzieje ze przestanie sie Pan wtracac w sprawy ktore Pana nie dotycza i poczeka moze az inni zabiora glos.

Pozdrawiam wszystkich modelarzy oprocz Pana trelli

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 4:26 pm 

Panie Drewinski - lekko Pan przesadzil - prosilem o sprostowanie a nie Pana odczucia do mojej krytyki - bedzie ona tak dlugo jak sie nie zmienia pewne sprawy.

Nikogo z nas nie interesuja Pana prywatne sprawy i Pana podroz poslubna.

P.S.
a tak nawiasem kilka dni temu Rzeszow zakupil kompletne AMB20 i juz niebawem Lodz bedzie mialo kompletne prawie nowe AMB20

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 5:13 pm 

Po pierwsze nie nazywam się Drewiński tylko Derewiński. Po drugie to nie przesadziłem tylko stwierdziłem fakty. A jeżeli nie interesują Pana moje problemy osobiste to proszę się nie mieszać w sprawy, które ja prowadzę, nie będzie się Pan musiał wtedy "nadziewać" na moja krytykę. Nikt Panu nie kazał zapisywac się na liste którą zamieściłem na forum. Nikt również nie każe Panu kochać Loku, nie musi Pan także jeździć na zawody, które LOK tak "źle" organizuje.
Myślę że tą bezsensowna dyskusję powinniśmy skończyć bo do niczego ona nie doprowadzi. Wycofał się Pan z listy i kropka, dziękuje do widzenia, Pan juz nie musi czytac tego tematu bo nie dotyczy Pana ta sprawa. I skończmy ten temat bo go moderatorzy zamkną.

Jak będę miał informację co dalej z pchełkami to modelarze zostaną poinformowani. KROPKA.

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 5:34 pm 

Wycofalem sie z zakupu transpondera tylko dlatego ze bylo brak informacji co sie w tym temacie dzieje.

P.S.
przepraszam ze przekrecilem Pana nazwisko

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 5:44 pm 

Sprawa indywidualnych pchełek dotyczy nie tylko Krzysztofa Trelli, ale i innych zawodników. Zapisałem się na dwie sztuki, bo uważałem żę będą razem z AMB, ktore jak umiem liczyć ma być jeszcze w lipcu. Pchełki te potrzebne mi są nie tylko do startów w Polsce, ale i za granicą. Teraz już wiem żę albo muszę zmienić źródło zaopatrzenia, albo 13 i 14 sierpnia w Trencinie będę znowu "dziadem" chodzącym po prośbie. Cześć i chwała za chęci ale z realizacją ......
Można dyskutować o formie wypowiedzi Krzysztofa Trelli, która niejednokratnie mnie też się nie podoba. Problem jest tylko w czym innym. On niejednokrotnie ma rację.
A teraz osobista refleksja. Swoją przygodę z autami RC rozpoczęliśmy z Pawłem niespełna trzy lata temu. Niespełna po pól roku startów była gorąca dyskusja na forum u Krzysztofa. Wtedy wydawało mi się że zawody dwudniowe są lepsze od jednodniowych, że więcej szkody niż pożytku przyniesie rozdzielenie klasy TS i Formuła od DTM. Dzisiaj po ponad dwóch latach nie zgadzam sie ze swoimi uwczesnymi poglądomi. Ale widzę że moje błedy powielają nowi zawodnicy. Może to są grzechy młodości lub pycha "wszystko wiedzenia najlepiej". Sam przez to przeszedłem. I tylko bardzo żałuję żę wtedy i po dziś dzień nie ma osby czy też osób które by miały wizję rozwoju tego sportu. I potrfiły wcielać ją w życie. Sam niejednokrotnie deklarowałem gotowość pomocy taki osobom, I deklarację potrzymuję.
Tak jak życzę powodzenia prekursorom nowej klasy "18". Jako jej twórcy macie szansę zawojować świat. My w "10" mamy znikome a może nawet żadne.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 8:08 pm 

Panie Tadeuszu, przeciez może Pan poruszyć na forum kwestię powrotu do jedniodniowych zawodów, pytanie tylko czy ktoś będzie chciał wrócić do tego układu. Moim zdaniem zawodnicy klas spalinowych raczej nie, ale elektrycznych, kto wie...

Co do tematu AMB, na kiedy (orientacyjnie) jest przewidziany termin odbioru przełek indywidualnych przez osoby zapisane i te, które by ewentualnie taką decyzję podjeły ? bo rozumiem że będzie to po 6 sierpnia.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 8:20 pm 

Mnie chodziło o zasygnalizowanie zmiany moich poglądów. Pod wpływem zdobywanego doświadczenia. O propozycjach zmian piszę w innych tematach.Jeszcze raz podkreślę główny wątek. Krzysztof w wielu sprawach ma rację, ale traci na formie jej wyrażania.
Co sie zaś tyczy indywidualnych pchełek. Zostało napisane że w tej sprawie działać można bedzie jak urządzenie AMB pokaże się fizycznie w LOK-u. Ale takie podejści powoduje że indywidualne pchełki pokażą się z co najmniej miesięcznym opźnieniem. Albo jest druga możliwość. Może ktoś boi się że zakupi indywidaulne pchełki a urządzenia dalej nie będzie?
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 8:48 pm 

Panowie to nie o to chodzi ze sie ktos boi czy zla organizacja. Chodzi o to ze trzeba dokladnie przemyslec sposob pobierania oplat. Przeciez chyba nie mysliscie panowie ze ja bede do kazdego z was jezdzil i bral pieniadze. Ja widze to jako przelew ale..... Musze ustalic z Panem Ciecwierzem jak to rozwiazac zeby mialo to rece i nogi. Chodzi mi o to zeby nie bylo sytucaji ze ktos wplacil a potem nie wiadomo kto wplacil ile wplacil itp. Nie mozna sie z tym spieszyc bo to nie jest mala kwota zwlaszcza ze to nie sa moje pieniazdze tylko nasze, wszystich zawodnikow, czasami bardzo ciezko uzbierane. Wiec panowie na prawde spokojnie. Ja nie che nic robic na lapu capu a mam niestety to co mam za tydzien a potem urlop wiec che ten temat pociagnac dobrze i sprawnie i nie na raty. Prosze o troche wyrozumialosci a zapewniam ze doloze wszelkich staran zeby sprawa potoczyla sie sprawnie i bez problemow.

Pozdrawiam

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 9:01 pm 

Spokój na pewno jest potrzebny. Tyle tylko że od tarnowa upłynęło już dwa tygodnie. I z tego co czytam nie wiadomo kto będzie importerem pchełek. Czyli nie wiadomo na jakie konto trzeba będzie wpłacać pieniądze oraz czy zostanie wystawiona faktura VAT. Znając życie konieczność wpłaty mocno zweryfikuje listę chętnych. Jeżeli można podpowiedzieć. LOK powinien utworzyć na swoim koncie tzw. sub-konto. Na nie wszyscy chętni musieliby wpłacić zaliczkę w kwocie np. 100 zł. Czas wpłaty powinien być ograniczony. To zweryfikuje faktyczną liczbę zakupywanych pchełek. Wtedy negocjować cenę z producentem. Wynegocjowaną cenę podać zainteresowanym ( oczywiście po uwzględnieniu wszystkich kosztów). Wyznaczyć termin wpłaty całej kwoty. Jednocześnie można próbować zainteresować jedną z firm obsługującą sprzedaż ratalną, w sprzwie możliwości zakupu ratalnego przez chętnych. I osobiście uważam że dwa tygodnie to wystarczający czas na zrobienie tego. I coś mi się wydaje że MP będą po staremu. tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 9:19 pm 

Panie Żelazo.

Z tym sub kontem to bardzo dobrze Pan kombinuje. Natomiast cena jest juz znana 62 euro. Po drugie, nie bedziemy sie bawci w zadne zaliczki, przedplaty bo to jest nie potrzebne kombinowanie. Kazdy kto jest na liscie wplaca pieniadze, jak pieniadze wplyna to wysylamy zamowienie i po sprawie. Natomiast, ktos to musi kontrolowac, kto wplacil, kto nie, kogo trzeba pogonic itp. I tym kims bede ja ale ja w tej chwili nie wiem prawie jak sie nazywam wiec nie dam rady do przyszlego czwartku tego dopilnwac bo i tak nie wszyscy wplaca. Bede rozmawial z Panem Zbyszkiem na ten temat i na pewno cos uradzimy. A MP beda pewnie na nowym AMB ale bez pchelek indywidualnych jeszcze. Przezylismy tyle lat to mysle ze kilka tygodni nie zrobi roznicy.

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 9:36 pm 

Ja nie kombinuję. Po prostu korzystam ze swojego doświadczenie zawodowego. Cieszę się z Pana optymizmu. Jeżeli przyjmuję Pan, że pchełka ma kosztować 62 Euro, to jest Pan pewnien że wpłaci co najmniej 30 osób. Ja wiem ze wpłaty zweryfikują listę chętnych. I obawiam się że może zabraknąć magicznej liczby 30. A wtedy cena chyba sie zmieni. Czy może zakupując urządzenie AMB LOK już wynegcjował cenę pchełek indywidualnych, bez względu na liczbę zakupywanych. Są to niewiadome których nie znam. Ale coś mi sie wydaje że i inni też ich nie znają.
Ja natomiast nie wpłacę żadnych pieniędzy jeżeli nie bedę miał gwarancji ostatecznej ceny zakupu oraz terminu w jakim ta pchełka zostanie mi dostarczona.
PS.Jak widać z Pana postów to całkiem Pan nie zapomniał jak się nazywa. Tak więc chyba nie jest aż tak źle z tym nawałem przygotowań do "nowej drogi życia".

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona