Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 29, 2026 11:03 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr gru 15, 2010 8:38 pm 

Witam,

Ponieważ naszemu Przewodniczącemu Andrzejowi niespieszno z publikacją sprawozdania z CKM'u podaję linka do "nieoficjalnego" sprawozdania zapisanego przez kogoś z łódek (nie wiem kto to i nie interesuje mnie to, tak samo jak jego nie interesuje jakie nazwisko ma Andrzej Trella :) )

SPRAWOZDANIE CKM 2010

Zwracam tu szczególną uwagę na pkt. 7 obrad, bo do tego odnbosi się tytuł tematu ew. dyskusji - otóż LOK'owscy funkcyjni wymyślili sobie, że modelarze mają zapłacić pensję ich etatowym pracownikom i w tym celu podjęli próbę wprowadzenia dodatkowych oplat - wg mnie bezczelność formatu PRL'u, ale na pewno znajdą się tacy, którzy dalej uważają, że tylko LOK, LOK, LOK ...

...a były przwodniczący Sekcji Samochodów na jednym ze spotkań przed rokiem pytał ile będzie kosztowało modelarstwo po założeniu niezależnej federacji sugerował, że z LOK'iem taniej. Panie Tadku Bernady, co Pan teraz powie na ew. opłatę rzędu 280,00 zł rocznie (przypominam, rok temu mowa była o max 100,00 zł i niezależnej Federacji, a teraz LOK'owcy chcą 280,00 na etaty). A i ważniejsze - Andrzeju Trello - CO TY NA TO POWIESZ - DALEJ Z LOK'IEM ??? ... taniej ?... czy wygodniej dla pewnej grupki osób ? :)

Żenady ciąg dalszy !!!

KYOSHOblog

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr gru 15, 2010 9:12 pm 

Nasz Przewodniczący SMS jest niewyraźny,a na pewno nie klarowny.Nawet na CKM nie mają do niego szacunku-Andrzej Trelka,czy to cynizm?Szkoda,że nie napisali Andrzej Trele Morele...
Próba wsadzenia łapy do kieszeni modelarzy na szczęście odpadła dzięki jednemu głosowi.I pomyśleć,że gdyby wśród tych siedmiu, znalazł by się jeden taki głupek jak tych pozostałych sześciu ,musieli byśmy płacić na funkcjonariuszy 280 zł + 40 zł za seniora i 120 zł + 20 zł za juniora na utrzymanie "pie... rdzistołków"z Warszawy,którzy nic nie robią.Już widać,że coraz więcej osób przetarło oczy i na lato zgłosił się tylko jeden zawsze wierny LOK-owi organizator.
Pojawia się jeszcze drugi ciekawy wątek.Wniosek Kol.A.Trelki o rozwiązanie umowy z OSM.Z tego wynika,że ta umowa nie została rozwiązana.W związku z tym zawody w Lubawie nie powinny być liczone do MP,bo nie spełniały zapisów umowy OSM-LOK.Ciekawe jak będzie z Lublinem czy zdążą.No chyba,że działacze LOK,których roczne utrzymanie wynosi około 100 tys.zł prawo i przepisy mają głęboko w d.... wciskając,siedząc na Swych stołkach.

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 12:12 pm 

Może z tym Trelką to oznaka wkraczającej demokracji na wojskowe,twarde ścieżki LOK-owskich "salonów".A ponieważ głównodowodzący to P.Jarząbek to przyjęto konwencję zdrobnień (nie tak jak na zachodzie per Ty ,wszak to dopiero pierwsze kroki).I na CKM byli:Trelka,Matukinek,Bernadek,Melionik,Ciećwierzyk,Taborecik i tym podobni.

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 2:33 pm 

Witam szanownych kolegów Lesława i Adama.
Dawno nic nie pisaliście i było strasznie nudno na tym "czarnym forum". Normalnie przeniosłem się na Youtube, aby jakieś skecze pooglądać, bo zamilkliście i nie miałem się z czego pośmiać.

Wracając do tematu czekam na opublikowanie sprawozdania CKM, aby się na nie powołać i dołożyć swój komentarz.

Nasza przyszłość może być z Lokiem, albo bez pod warunkiem, że ktoś odważy się na stworzenie nowej federacji. A jeżeli zawodnikom zależeć będzie na tytule Mistrza Polski to należałoby założyć nowy Polski Związek ..... czegoś tam. I pytanie jest - kto tego dokona, kto to będzie prowadził, kto będzie na to płacił, kto będzie nas rozliczał (biuro, księgowa, urzędy), kto będzie chodził do ministerstwa i wiele innych. Na dzień dzisiejszy LOK może nam to zapewnić, niestety jako związek musi mieć środki własne. A te środki pochodzą właśnie głównie ze składek.

Alternatywa dla powyższego jest taka, że rezygnujemy z tytułów Mistrzostw Polski, rozwiązujemy Sekcję przy LOK i bawimy się w lokalnych klubach. Możliwe, że ktoś założy jakąś federację i zgłosi się do EFRY, IFMAR i może go przyjmą.

Tak więc panowie wizjonerzy, specjaliści od rozwoju polskiego modelarstwa, wszystkowiedzący i znający najciemniejsze zakamarki lokowskich dygnitarzy i ich machloje, przekażcie swoją wizję światu. Przeciągnijcie modelarzy na swoją (ciemną) stronę mocy. Weźcie transparenty, wyjdźcie na ulicę, zróbcie pikietę, obalcie obecne rządy, pociągnijcie za sobą lud i pokażcie jak powstaje nowa, prężna i super działająca organizacja, najlepsza w całej Europie i na całym Świecie, na której wszyscy będą się wzorować i wychwalać podniebiosa.

.... Lesław, Lesław, Adam, Adam..... niech żyją nam....

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 3:40 pm 

Amen.

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 4:10 pm 

Andrzej!Zapomniałeś już? Na pamiętnym spotkaniu w Nowym Sączu i w Warszawie były konkretne propozycje.Niestety nie odpowiadały Wam działaczom.To Pan Bernady zadał pytanie Adamowi cyt."Panie Różycki ,a ile mnie będą kosztowały starty moich synów pod Pańska Federacją."
Wtedy padła propozycja chociaż była zdecydowanie niższa,którą zaproponował Swojemu działaczowi LOK (240 zł +40 zł +120 zł + 20 zł co daje 520 zł w skali roku).A za co? Za nic.Bo LOK nie robi nic.
Federacja to podobne dokumenty i księgowość jak w Klubach.My nie mamy w Klubie ani sekretarzy,ani Specjalistów,ani księgowych.Nie mamy też pracowników etatowych.Ale jedno co mamy to chęci.
Co do tytułu Mistrza Polski,to czy on jest wiarygodny na dzień dzisiejszy?A za półtora roku i tak każdy będzie mógł go nadawać .W związku z tym nie ma żadnej alternatywy wg.twojego czarnego scenariusza
Poza tym tworzenie Związku razem z łódkarzami to też nieporozumienie.
Z tego co piszesz to wynika,że byłeś wśród tych sześciu z P.Kozłowskim na czele.On to ma powody być wdzięczny LOK-owi.Jego syn to pewnie nawet bieliznę nosi za LOK-owską kasę,ale Ty?
Nie znasz nowej ustawy,a to wstyd.Kasa ministerialna skończy się na modelarstwo jako sport.Poczytaj trochę w internecie,a nie wierz ślepo w to czym nabijają Ci głowę na ul.Chocimskiej...
Andrzej Trela napisał(a):
Tak więc panowie wizjonerzy, specjaliści od rozwoju polskiego modelarstwa, wszystkowiedzący i znający najciemniejsze zakamarki lokowskich dygnitarzy i ich machloje, przekażcie swoją wizję światu. Przeciągnijcie modelarzy na swoją (ciemną) stronę mocy. Weźcie transparenty, wyjdźcie na ulicę, zróbcie pikietę, obalcie obecne rządy, pociągnijcie za sobą lud i pokażcie jak powstaje nowa, prężna i super działająca organizacja, najlepsza w całej Europie i na całym Świecie, na której wszyscy będą się wzorować i wychwalać podniebiosa.

No ten tekst to już rozpaczliwe wołanie na pustyni.Andrzej ten sarkazm świadczy o słabości...My osobiście żałujemy,że propozycja P.Meliona nie przeszła bo to byłby już koniec LOK.Co do transparentów to staramy się przyciągać modelarzy na razie na halę ,ale jak zrobi się ciepło będziemy przyciągać na ulicą ,a raczej na tor.Robimy pikiety,mamy transparenty i robimy sobie z nimi zdjęcia.
Co do poziomu Europy czy Świata to nie staramy się ich prześcignąć,ale staramy się wzorować na tym co mają już sprawdzone.
A tym czasem Twoi opłacani działacze z LOK nawet nie potrafili rozwiązać w odpowiednim czasie umowy z OSM i Ty musiałeś na CKM o to prosić pokornie.
Ps.Cieszę się Andrzej,że masz taki dystans do Siebie i Trelka Cie rozśmieszył,ale zawdzięczasz to towarzyszom z CKM.Z drugiej strony to FSR-owcy mogą ,a Nasi zawsze nacoś czekają w tym wypadku Ty.

Ostatnio edytowano Cz gru 16, 2010 4:30 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 4:12 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
Amen.

Ty kolego to może daj sobie spokój bo z Ciebie kaznodzieja jak z koziej...i Twoje amen nie ma żadnej wymowy.

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 4:36 pm 

O ja biedny Trelka Morelka, taki samotny podążam pustynią i prażę się w słońcu chwały wielkiego Lesława.

Dobra kończę Panowie, bo osiągnę Wasz poziom, a to już dla mnie za wysoko. Nie przystoi to lokowskiemu sługusowi.

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 10:36 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
O ja biedny Trelka Morelka, taki samotny podążam pustynią i prażę się w słońcu chwały wielkiego Lesława..

Andrzej takie złośliwości świadczą jedynie o Twojej słabości i miotaniu się jak w potrzasku...
Gdybyś czuł się pewniej to napisałbyś coś konkretnego.Ustosunkowałbyś się chociaż do kwestii umowy z OSM,ale co masz napisać,że to czyjaś nieudolność , czy brak kompetencji.A jakaś informacja na stronie słusznej na temat CKM.Skoro chce się sięgnąć po kaskę od modelarzy to należy im się parę słów wyjaśnienia.Profesjonalnie i przede wszystkim uczciwie było by poinformowanie o zbliżającym się terminie CKM ,spotkania dość istotnego dla modelarzy.Informacja ta powinna też zawierać kilka słów na temat spraw ,które chce poruszyć Przewodniczący SMS.Powinno też paść pytanie czy ktoś ze społeczeństwa "modelarskiego"nie ma jakiś uwag czy postulatów.Wszak jesteś przedstawicielem jakiejś grupy ludzi.Tak wygląda profesjonalizm z mojego punktu widzenia.Ale tak jak piszesz samotnie podążasz...,to to jest czysty egoizm i zadufanie w sobie.Trochę to mi przypomina gościa,który kiedyś powiedział;nie chcem,ale muszem,a dzisiaj uważa siebie za "zbawiciela" świata.
Co Nas interesuje oficjalna informacja LOK o CKM.My mieliśmy tam niby Swojego człowieka i on powinien zdać relację tak jak to chociaż zrobili łódkarze.Interesuje Nas kwestia nowych przepisów czy zostały zatwierdzone bo przecież,ktoś pochopnie opublikował na słusznej stronie niby nowe-stare przepisy na rok 2011.A w spalinach są dość istotne zmiany.
Niestety tu nasuwa się pytanie czy Nasz przedstawiciel jest naprawdę Nasz,a może on jest po prostu nasłanym Bolkiem ,który do niedawna hołubił OSM,a dzisiaj z racji zmiany punktu siedzenia "bałwochwali" LOK,przy stałym założeniu że modelarzy trzeba mieć w ... i wcale nie chodzi mi o poważanie.

PS.masz u mnie koszulkę z gołąbkiem.Jak zdobędę Twój adres to Ci wyślę.

.

PostNapisane: Pt gru 17, 2010 8:15 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
Witam szanownych kolegów Lesława i Adama.
...zamilkliście i nie miałem się z czego pośmiać.

Nieeee, no Andrzej, jeżeli Ciebie śmieszy fakt, że grupa pracowników stowarzyszenia LOK pod pretekstem "związkowania" chce wyssać z kieszeni modelarzy 100tys. pln na utrzymanie kilku etatów to ja Ci naprawdę gratuluję poczucia humoru ! :) Nawet nie chcę wiedzieć co Cię na youtub'ie śmieszy, bo mamy odmienne spojrzenie na wiele spraw, a kwestia rozumienia żartów ma tu znaczenie zasadnicze.

Sprawa Federacji RC to nie jest już problem "czy", tylko "kiedy", szkoda, że tego nie rozumiesz i jako przedstawiciel modelarzy, przez nich samych wybrany, bardziej troszczysz się o interes LOK'u niż Twoich wyborców. LOK wziął się za "związkowanie" w nadziei na kaskę z Ministerstwa, która miała spływać jak "manna z nieba". Bańka prysła, a zmiana Ustawy o Sporcie spowodowała hibernację tej sytuacji i teraz LOK, chcąc nie chcąc musi być związkiem i wywiązywać się z wszelkich zadań należących do Zw.Sp. przez następne 1,5 roku w tym płacić pieniądze np. do EFRY i głupotą ze strony modelarzy byłoby dokładanie do interesu - chcieli?,...niech mają :)

Co do imprez lokalnych, klubowych to już teraz jest ich więcej niż MP, a i więcej jest chętnych do ich organizacji, niż "pompowanych" zawodów pod wiadomym patronatem, bo te organizują już tylko Ci, którzy mają w tym interes, najczęściej partykularny.

Andrzej, 1,5 roku szybko minie, a wraz z nim lokowskie "związkowanie", pomyśl o tym i zrób coś, żeby kilku chłopaków, którzy chcą jeździć na międzynarodowe zawody mogli to zrobić w sposób, w jaki ich koledzy w europie robią od dawna, tj. jadą desygnowani przez swoją Federację , a nie Stowarzyszenie Żołnierskie :(

ps. i proszę Cię jeszcze o jedną konkretną informację - jak głosowałeś w sprawie opłat ?

KYOSHOblog

PostNapisane: So gru 18, 2010 12:36 pm 

Andrzej nawet na drugim forum łódkarskim Modeleteam też dyskutują i sami wyciągnęli wnioski,że LOK będzie zainteresowany modelarzami jeszcze przez 1,5 roku ,a potem oleją ,że trzeba zacząć organizować się.Ty natomiast tkwisz niewiadomo gdzie i stać Cie tylko na szyderstwo.Ciekawe co powiesz ludziom za te 1,5 roku.
Ps.znalazłem adres Twojego Klubu.Prześlę Ci koszulkę.Mam nadzieję,że będziesz z niej dumnie korzystał.

PostNapisane: So gru 18, 2010 8:17 pm 

Adam,
przez grzecznośc odpowiem, że byłem przeciwny wprowadzaniu dodatkowych opłat.

Lesław,
koszulkę prześlij na aderes:
Andrzej Trella
PTK Centertel Sp z oo
Nowolipie 30
80-172 Gdańsk
Z góry dziękuję.

PostNapisane: So gru 18, 2010 10:36 pm 

Tak sobie czytam i dobrze że jestem w tym świadku modelarskim już pewnie z 15 lat bo inaczej czytając wypowiedzi p. Lesława i Adama i będąc młodym modelarzem pomyślałbym ze większość modelarzy jest nienormalna bo to oni wybrali obecne władze.
Skoro to takie proste jak piszecie, prowadzenie takiego związku to zadam jedno i to samo pytanie, jakie zadaje Wam od kilku lat i nadal nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi ;-( dlaczego Panie Lesławie, Adamie nie chcecie zawiązać sami takiej organizacji i jej poprowadzić ? co stoi na przeszkodzie? Tylko proszę nie pisać że żołnierze z LOK barykadują się i się nie da, albo że to już nie te lata, jakbyśmy byli młodsi o 10 lat to byśmy im pokazali jak się to robi itd... albo że nie mamy czasu itd...
Chciałby usłyszeć po tych wypowiedziach wyżej, bo widzę ze jesteście na fali zaproszenie do nowej organizacji. Która będzie działała prężnie i bez takich problemów jak ta z LOK. Proszę wręcz powiedzcie DOŚĆ LOK-u budujemy nowy dom, wiemy jak, pomożecie ! ja podpisuję się dwoma rękoma POMOŻEMY !!! tylko gdzie kiedy i jak ?

Pozdrawiam wszystkich lubiących się ścigać

PostNapisane: N gru 19, 2010 9:24 am 

Michał Karpiński napisał(a):
Tak sobie czytam i dobrze że jestem w tym świadku modelarskim już pewnie z 15 lat bo inaczej czytając wypowiedzi p. Lesława i Adama i będąc młodym modelarzem pomyślałbym ze większość modelarzy jest nienormalna bo to oni wybrali obecne władze.

Jesteś Michał już na tyle długo w światku modelarskim, więc powinieneś wiedzieć, że obecne władze SMS są przynajmniej z tzw. „demokratycznego” wyboru, a nie jak poprzednio przywiezieni z Chocimskiej w teczce. Na tym kończą się jednak zasadnicze różnice. Co do „normalności” to uważałbym z takimi tezami, po pierwsze: demokracja to nie gwarancja podejmowania dobrych decyzji, a jak historia pokazała już wielokrotnie – większość też może się mylić, a po drugie „normalność” wymagałaby tu doprecyzowania. Dla niektórych działalność wojskowego stowarzyszenia w modelarstwie polegająca w znacznej mierze na wyciąganiu publicznych pieniędzy, a w konsekwencji próba sięgnięcia wprost do kieszeni samych modelarzy to też „normalność”, dla innych nie!

Skoro to takie proste jak piszecie, prowadzenie takiego związku to zadam jedno i to samo pytanie, jakie zadaje Wam od kilku lat i nadal nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi ;-(

Założenie Federacji RC jest dziecinnie proste (poczytaj Ustawę o Stowarzyszeniach – tam są wszystkie techniczne szczegóły), jej prowadzenie nie różni się wiele od prowadzenia klubu, a to chyba też nie Mount Everst. Zasadnicze pytanie, na jakie trzeba sobie jednak odpowiedzieć to cel założenia i funkcjonowania Federacji, oraz Ci którzy mieliby ją tworzyć chcąc te cele realizować. Cele są jasne – Federacja to platforma porozumienia między klubami zmierzająca do unifikacji sposobu rozgrywania zawodów i reprezentowania polskiego modelarstwa w gremiach europejskich, co umożliwi zawodnikom zainteresowanym startami w zawodach międzynarodowych właśnie te starty. Kto miałby tworzyć Federację? – Twój podpis Michał już jest, więc na pewno w odpowiednim czasie się do Ciebie zgłosimy:).

Proszę wręcz powiedzcie DOŚĆ LOK-u budujemy nowy dom, wiemy jak, pomożecie ! ja podpisuję się dwoma rękoma POMOŻEMY !!! tylko gdzie kiedy i jak ?

Zanim Michał się gdzieś podpiszesz, posprzątaj najpierw u siebie, zorganizuj jakieś imprezy, zbierz grupę ludzi, którzy tak jak Ty będą się lubili ścigać. My to robimy i śmiem twierdzić, że nie bez sukcesów. Imprez na Dolnym Śląsku jest kilkanaście w roku, na frekwencję też nikt nie narzeka, tendencja wzrostowa. Jeżeli chodzi o obsługę i sprzęt, też nie jest źle (jako uważny czytelnik forum zauważyłeś chyba anons Leszka o nowym AMBrc4).

I na koniec – ten temat założono, żeby pokazać obłudę LOK’u i ich sposoby działania. Jeżeli komuś, w tym również Tobie Michał to się podoba, to po prostu zapłać 240,00 zł rocznie dodatkowo i masz problem z głowy. Ja też żałuję, że Andrzej głosował przeciw dodatkowemu haraczowi. Już wyobrażam sobie, z jaką radością powitaliby to modelarze i jak wpłynęłoby to na frekwencję na zawodach MP – wszystko zawaliłoby się zapewne wcześniej, a tak to sobie poczekamy :)

KYOSHOblog

PostNapisane: N gru 19, 2010 9:45 am 

Tworzenie Federacji nie może opierać się tylko na mnie i na Adamie.To musi być wola przynajmniej kilku Klubów.Ty idziesz na łatwiznę i oczekujesz "gotowca".Musimy jeszcze poczekać ,aż więcej osób przejrzy trzeźwo na oczy,i uzna ,że chce się włączyć.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona