Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:07 am

Autor
PostNapisane: So kwi 19, 2008 6:09 pm 

Wpadł mi w ręce kolejny numer Rc Przeglądu Modelarskiego.Jak zwykle przewertowałem go szybko aby znależć informacje dotyczące Nas zainteresowanych czterema kołami.Przy koncu numeru znalazłem artykół na temat Finału Mistrzostw Polski modeli elektrycznych ,klas On-road.Jak wiemy w wielu wypowiedziach ,uzurpatorem prawa nadawania tytułu Mistrza Polski jest LOK.
Ci ,którzy byli na tych zawodach i cokolwiek zdobyli ,poza deską wiedzą,że trofea ,czyli między innymi dyplomy były tak sformuowanę,że trudno było wyćiągnąć wniosek jakim mistrzem się jest i czego.Jedynym pewnym była wszechobecna ATA i OSM.
Po czasopiśmie ogólniedostępnym można by spodziewać się rzetelnej relacji z tak ważnej imprezy,choćby z szacunku do wszystkich startujących .Niestety okazuje się,że nie ma nic bardziej mylnego.Autorzy artykułu kolejny raz popełniają swoistą "prostytucję dziennikarską"przekładając pieniądze nad uczciwość informacji.
Z artykułu dowiadujemy się,że jedynie ATa przy współpracy ze Swoim OSM-em jest arkadją dla modelarzy.Wyciągając z treści, szeroko idące wnioski można się domyślać,że podjęto próby klonowania mistrzów świata.(widocznie pobrano komórki od Marca).Swoistym kuriozum są podane wyniki.Laik może wyciągnąć wniosek,że jedynymi modelami tam startującymi ,były Tamyje.(i pomyśleć ,że zebrałem joby i to od kolegi podanie trzech pierwszych miejsc na ME w klasie 1:12).
Takie dane w artykule o imprezie ogólnokrajowej to wstyd dla gazety.
Postanowiłem znależć odpowiednie miejsce dla takiego "brukowca".Mam już wszystko gotowe ,nawet wbiłem gwożdzik,jeszcze tylko muszę wyciąć serduszko w drzwiach.

Ps.Nie jestem przeciwnikiem artykułów sponsorowanych,ale pewien umiar i obiektywizm jest jak najbardziej wskazany.A tam nawet pare klas pominięto.Gazeta nie warta tych pieniędzy,które kosztuje bo nie jest dla wszystkich.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 19, 2008 8:18 pm 

Czy Szanowna redakcja otrzymała kopię Twojego " listu " ? :D Bo może nie czytają naszego Forum i nie wiedzą , co o tym myślimy . :D

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 19, 2008 9:10 pm 

Nawet jeśli nie otrzymała to śliniący się bezmózgo na sensacje"węszyciele",na pewno chwycili już za czerwony telefon i zadzwonili gdzie trzeba.

Swoją drogą zgadzam się z Leszkiem, że sponsorowane artykuły to jedno, a relacja z MP to drugie. Powinna być obiektywna i bezemocjonalna, a nie stronniczo opisywana na stronach sponsorowanych przez dystrybutora zabawek dla dzieci. Oczywiście, że każdy ma prawo pisać o na stronach, za które zapłacił, o czym chce, ale w tym konkretnym przypadku tytuł artykułu powinien brzmnieć mniej więcej tak:

" Jak zabawki marki XXX oraz ich właściciele radzili sobie w Lubawie"

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 20, 2008 1:03 pm 

Witam wszystkich :D W chwili przerwy od nauki do testu gimnazjalnego, wstapilem do empiku i przegladalem RC PM. Relacja z Lubawy tak obszerna jak oslodzona. Pomijam ze jest to artykul sponsorowany i teoretycznie sponsor moze pisac co chce ("wolnosc slowa"). Ale zdziwil mnie inny fakt... Sa wyniki tylko tamiyi, co dla nie wtajemniczonych jest troche niejasne. Ale dlaczego nie w tych wynikach niby "zawodnika" teamu TAMIYA -> Jakuba Franka? Ciekawe... Mysle ze wiekszosc osob wie... Nie jest potrzebny mi rozglos medialny, ale jakies prawa powinny byc... Ale moze to znowu ja sie myle? Na dodatek zdjecie z rozdania nagrod jest, dlaczego? Poniewaz mialem koszulke Tamiya... Ale przeciez Chciwość zbytnia worki drze... Pozdrawiam brac modelarska i do zobaczenia w weekend majowy w Nowym Sączu.

Autor jednoznacznie podkresla, iz nie chcial, tym postem nikogo urazic, a jedynie zauwazyc i stwierdzic pewny fakt... Jesli kogos urazil, bardzo przeprasza.

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 20, 2008 4:13 pm 

Jakub ty nikogo nie przepraszaj,bo nikogo o zdrowych zmysłach nie uraziłeś .Czasopismo ogólnopolskie powinno być rzetelne i uczciwe.
Powinny jeśli już dwa artykuły jeden po lini np.LOK czyli wszystko o wszystkich,obiektywnie.No choćby uczciwie podane wszystkie wyniki,a drugi może być taki jaki jest i niech im tam będzie.

Ps.powinni zmienić nazwę na "Przegląd Rc-Ata co w głowie wymiata..." :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 20, 2008 4:43 pm 

Panowie.. dajcie se spokoj z ta kolorowa gazetka... temat od kuchni znam jeszcze z czasow zanim sie w kioskach pokazala... po samych reklamach widac tak naprawde do kogo "nalezy" ta gazetka... slowa tam nie znajdziecie o innych imprezach czy modelach innych firm oprocz "tych jedynie slusznych"... (mowa o kolowych... a i z innymi nie lepiej)... wiec nie spodziewajcie sie zadnych rewelacji...
jak dla mnie to szkoda pieniedzy...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 20, 2008 5:14 pm 

Błażej Zagozda napisał(a):
...
jak dla mnie to szkoda pieniedzy...

pozdrawiam

Słuszna uwaga.Taki był zamysł twórcy tematu.Ostrzec przed tym czasopismem,bo nie jest lojalne wobec modelarzy.

Tytuł: info
PostNapisane: N kwi 20, 2008 7:13 pm 

ale to jedyna informacja na świecie o tych zawodach,a była to bodajże najważniejsza impreza w kraju, Mistrzostwa Polski