Jacek Ochociński napisał(a):
Może warto powrócić do pomysłu "wzięcia spraw w swoje ręce" - skoro LOK poza deklaracjami nie robi nic, co sam sobie w regulaminach nakazał?
Myślę ze problem nie tkwi w kalendarzu tylko w tym ze nie ma, kto robić zawodów.
Przy tej okazji pragnę poinformować zainteresowanych ze we wrześniu 2005 złożyliśmy w LOK-u propozycję organizacji 4 imprez halowych dla modeli elektrycznych. Imprezy miały odbyć się w Łodzi i Zgierzu w miesiącach październik do grudzień 2005.
Do dziś nie dostaliśmy na tą propozycję odpowiedzi, więc skupiliśmy się na modelach off-road i naszym cyklu HPI Challenge.
Mam wrażenie ze LOK-owi nie zależy, aby ktoś robił zbyt wiele i był zbyt samodzielny.
Wcześniej odmówiono nam rangi MP przy organizacji zawodów off-road na Malince.
Dla czego ???
Wydaje mi się, że jak LOK będzie dalej tak traktował organizatorów to za chwilę nie będzie trzeba brać sprawy w swoje ręce tylko nie będzie innego wyjścia i zostaną na rynku niezależni organizatorzy, którzy będą samodzielnie organizowali swoje imprezy.
Zawody w W-wie też nieźle się zapowiadają a nie są włączone do eliminacji MP.
Dla czego ???
Czas najwyższy, aby LOK zauważył ze czasy świetności odeszły w siną dal i bez woli współpracy i środków finansowych za jakiś czas nikt nie będzie pamiętał jak wygląda logo a raczej godło LOK.
Już dziś na 1000 osób zapytanych na ulicy 99% odpowie, że LOK to Szkoła Nauki Jazdy a modelarstwo kojarzy się większości ze sklejanymi samolotami.