Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:08 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 11:29 am 

I co na to zwierzchnicy Zbyszka Ciećwierza , czy też maczali w tym palce ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 12:51 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jeśli Piotrek nie ma czasu zdać relacji z posiedzenia EFRA to ma Nas wszystkich głęboko w "życi"jak mówią górale

Gdyby po mnie tak wszyscy jechali jak po Piotrku też miałbym was GŁĘBOKO w "Życi"...

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 1:44 pm 

No przepraszam. Gość jedzie na zebranie i nie ma chwili zeby opisać co załatwił? A raczej czego nie załatwił? A może mamie trzeba utworzyc konto, by sama opisała? Trzeba mieć tupet by napisać to, co w poście wyżej. Radze skupić sie na jedzeniu majonezu aniżeli pisania takich wyczerpujących odpowiedzi i nabijaniu licznika.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 5:04 pm 

Wojciech Forysiak napisał(a):
Zaremba Lesław napisał(a):
Jeśli Piotrek nie ma czasu zdać relacji z posiedzenia EFRA to ma Nas wszystkich głęboko w "życi"jak mówią górale

Gdyby po mnie tak wszyscy jechali jak po Piotrku też miałbym was GŁĘBOKO w "Życi"...

Gdyby był w porządku,nikt nawet,by się nie fatygował cokolwiek pisać,a tak to mają pretekst nawet tacy jak TY, co nie mają nic do poweidzenia...

Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 6:21 pm 

Ale to i tak jest jeden wielki C..j co kto ma do powiedzenia i co mówi i tak żadne konsekwencje nie będą z czegokolwiek wyciągnięte, dyskutując w tym temacie jednych denerwujecie drugich obrażacie a to całkiem nie potrzebne.
Stało się... Nie wierze, że nie dałoby się tego odkręcić

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 8:57 pm 

Zbigniew Ćećwierz napisał(a):
Witam Tu Panie Jacku przekracza Pan swoje kompetencje. Co Pan może wiedzieć o planach Sekcji oraz LOK-u poprostu nic .Proszę administratora o skasowanie postu Pana Jacka Ochocińskiego.

Wielu ludzi wybranych do sekcji nie wie jakie są plany LOK skoro nawet nowe władze tejże Sekcji nie zostały powołane...

Liga Obro ny Kraju od 40 lat zajmuję się organizowaniem zawodów w modelarstwie pływającym i kołowym.
A jeżeli Panu Jackowi O się nie podoba co robi LOK to proszę zwrócić licencje i wolna droga.

MO też funkcjonowało przez pare lat,ale komuś się nie podobało i teraz mamy Policję.Czy LOK został prywatnym folwarkiem,czy jest instytucją publicznej użyteczności i ma służyć dla dobra społeczeństwa czy prywaty i czyjegoś widzimisie.
Jeżeli Pana uwagi będą wnosiły rozwiązania które pomogą władzą Sekcji w lepszej organizacji zawodów lub w zorganizowaniu wyjazdów na imprezy zagraniczne lub w pozyskaniu sponsorów ,to napewno zainteresują zawodników i Sekcję ale Pan uskutecznia ataki.
Na taką formę dyskusji nie mogę się zgodzić.

Zbyszek o jakich uwagach piszesz,jeśli ja proponowałem na Waszej stronie jak sekcja powinna rozpocząć swoje istnienie, jak to powinno wyglądać w cywilizowanym państwie demokratycznym.Dostałem bana,a ty powołujesz się na 40 letnią działalność sięgającą czasów ,których się wstydzimy.Dla przypomnienia przytoczę jak wygląda normalność:
1.Wybrana Sekcja odbywa posiedzenie,na którym zatwierdza Swój statut,wybiera Prezydium;Komandora,Zastępcę oraz osoby odpowiedzialne za klasy.
2.Powołuje grupę odpowiedzialną za sprawy przepisów,osoby do kontaktów poza Sekcję(z zagranicą,z dilerami,z organizatorami).
3.Wstępne projekty przepisów-analiza wewnątrz Sekcji,po ustaleniu publikacja
4.Zapoznanie Sekcji z Planami i możliwościami LOK
Nie mówiąc już o tym,że pierwsze co na oficjalnej stronie powinno się znależć to info,kto został wybrany do Sekcji,kto ma uprawnienia sędziowskie w kraju i jakie,struktura LOK ,dokument na podstawie którego LOK jest jedyną instytucją mającą prawo nadawania tytułu MP.(czy to nie jest dokument z datą 1966 rok nadany przez Radę Państwa
PRL z podpisem nieczytelnym Józefa Cyrankiewicza?)itp.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 8:03 am 
Witam Kolego Lesławie przed zawodami w Warszawie (10-11.11.2006) ogłosiłem że Dyrekcja LOK chce spotkać się z nowo wybranymi członkami Sekcji.
Termin spotkania był konsultowany przez Pana Jana Matukina na w/w zawodach okazało się że do końca roku nie ma takiej możliwości,a członkowie na Forum Sekcji będą uzgadniać wspólne stanowisko.
W moim wystąpieniu nie mogę tolerować ataków na LOK i stwierdzeń że jesteśmy samozwańczą organizacją która organizuje Mistrzostwa Polski.Nie można w ten sposób prowadzić wymiany zdań.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 9:58 am 

Ale kręcicie kol. Ciećwierz , ale kręcicie . A wszystko po to , żeby nie dopuścić do zmian na stanowiskach w nowo , demokratycznie wybranych właszach Sekcji . Nieładnie , bardzo nieładnie . Powiem więcej .sk........... :evil: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 10:28 am 
Panie Lechu Jaki ja moę mieć interes żeby zatrzymać to co ja rozpocząłem nie chę mi się tego komentować co kolega wymyślił.

Ostatnio edytowano Śr lis 29, 2006 10:42 am przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 10:32 am 
Administrator forum

Zbyszku, nie rozumiem jednej rzeczy.
Co znaczy że nie ma możliwości spotkania?

Dla mnie sprawa jest prosta: wyznaczamy termin, miejsce, godzine i po krzyku. Co w tym trudnego?

O ile się nie myle to nasi reprezentanci byli wybrani po to aby pewne rzeczy uzgadniać. na zawodach sam wiesz że nie ma możliwości do dyskusji. Każdy przyjeżdża po wynik a nie na dyskusję. A dyskusje zakulisowe - w hotelowych pokojach wieczorem nie mają głebszego sensu. Można tam "coś" usatlić.

Trzeba działać. Ustalać termin spotkania i już.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 10:44 am 

Marek ma rację
Każdy ma swoje życie, swoją pracę itd. jednak kiedy ustala się termin z odpowiednim wyprzedzeniem np. miesięcznym to każdy o tym wie i musi się dostosować.
Druga sprawa jest taka że ilość osób jest znaczna i pewnie nie każdy bedzie mógł przyjechać wtedy należy przeprowadzic zebranie w obecności tych którzy przyjechali.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 10:46 am 
Marek były podane dwa terminy ale Janowi nie udało się przekonać do spotkania podobno uzgadnienia są na stronie Sekcji.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 11:03 am 

Zbyszek,zły negocjator wybrany.Trochę więcej aktywności i jawności,bez zakulisowych spraw.Telefony i PM nie załatwią sprawy.Np.pytałem o listę sędziów mających uprawnienia sędziowskie,do dzisiaj cisza.A w sytuacji jak w Polsce będzie coraz więcej urządzeń i imprez jest to dość istotne dla organizatorów(da możliwość zmniejszenia kosztów).
Trzeba jakieś ruchy wykonać w kierunku modelarzy.
A tak kolejny członek Sekcji poddaje pod wątpliwość Swoją przynależność.

Ps.40-lat to akurat dobry wiek na lifting,operacje plastyczne w starszym wieku nie dają oczekiwanego rezultatu,a czasami przynoszą efekt odwrotny-szpecą. :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 07, 2006 11:34 am 

Chyba wszyscy jasno to widzą. Podejście LOK-u do modelarstwa samochodowego w tym kraju stwarza więcej problemów niż pożytku.
Proponuję założyć Stowarzyszenie non profit. Może się to okazać prostym i skutecznym sposobem na popchnięcie wszystkiego do przodu.
Kto gotowy podjąć wyzwanie ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 07, 2006 11:54 am 

Stowarzyszenie, nawet nie jedno, jest.
Trzeba reaktywować PKMS na zasadach, jakie obowiązują w cywilizacji (np. w Czechach), zamiast pchać się w nic nie znaczący, nie mający ŻADNYCH zdolnści decyzyjnych twór pod nazwą Sekcja.

PKMS powinien być aktywny - najszybciej możemy zadziałać, zwołując jego walne zebranie - ale ja nie wiem, kto jest członkiem PKMS, ilu tych członków jest, jak się ujawnią, to niech złożą wniosek do Zarządu zgodnie ze satutem. Jak się nie uda, to trzeba powołać nowe.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona