Zbigniew Ćećwierz napisał(a):
Witam Tu Panie Jacku przekracza Pan swoje kompetencje. Co Pan może wiedzieć o planach Sekcji oraz LOK-u poprostu nic .Proszę administratora o skasowanie postu Pana Jacka Ochocińskiego.
Wielu ludzi wybranych do sekcji nie wie jakie są plany LOK skoro nawet nowe władze tejże Sekcji nie zostały powołane...
Liga Obro ny Kraju od 40 lat zajmuję się organizowaniem zawodów w modelarstwie pływającym i kołowym.
A jeżeli Panu Jackowi O się nie podoba co robi LOK to proszę zwrócić licencje i wolna droga.
MO też funkcjonowało przez pare lat,ale komuś się nie podobało i teraz mamy Policję.Czy LOK został prywatnym folwarkiem,czy jest instytucją publicznej użyteczności i ma służyć dla dobra społeczeństwa czy prywaty i czyjegoś widzimisie.
Jeżeli Pana uwagi będą wnosiły rozwiązania które pomogą władzą Sekcji w lepszej organizacji zawodów lub w zorganizowaniu wyjazdów na imprezy zagraniczne lub w pozyskaniu sponsorów ,to napewno zainteresują zawodników i Sekcję ale Pan uskutecznia ataki.
Na taką formę dyskusji nie mogę się zgodzić.
Zbyszek o jakich uwagach piszesz,jeśli ja proponowałem na Waszej stronie jak sekcja powinna rozpocząć swoje istnienie, jak to powinno wyglądać w cywilizowanym państwie demokratycznym.Dostałem bana,a ty powołujesz się na 40 letnią działalność sięgającą czasów ,których się wstydzimy.Dla przypomnienia przytoczę jak wygląda normalność:
1.Wybrana Sekcja odbywa posiedzenie,na którym zatwierdza Swój statut,wybiera Prezydium;Komandora,Zastępcę oraz osoby odpowiedzialne za klasy.
2.Powołuje grupę odpowiedzialną za sprawy przepisów,osoby do kontaktów poza Sekcję(z zagranicą,z dilerami,z organizatorami).
3.Wstępne projekty przepisów-analiza wewnątrz Sekcji,po ustaleniu publikacja
4.Zapoznanie Sekcji z Planami i możliwościami LOK
Nie mówiąc już o tym,że pierwsze co na oficjalnej stronie powinno się znależć to info,kto został wybrany do Sekcji,kto ma uprawnienia sędziowskie w kraju i jakie,struktura LOK ,dokument na podstawie którego LOK jest jedyną instytucją mającą prawo nadawania tytułu MP.(czy to nie jest dokument z datą 1966 rok nadany przez Radę Państwa
PRL z podpisem nieczytelnym Józefa Cyrankiewicza?)itp.