Zaremba Lesław napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):
skoro mnie sprowokowałeś do odpowiedzi to odpowiadam:
przepraszam ale strona RCAUTO (nie jest stroną organizatora ani stroną LOK), a Ty jako administrator nie jesteś stroną w tej sprawie.
Organizacja zawodów rozgrywa się na linii
LOK prezes - Sekcja T.B. i J.M - Organizator - ATA - Niko
dziękuję za uwagę
Jacek
Panie Jacku ktoś tutaj wykazał się nieznajomością przepisów,lub świadomym ich łamaniem.
Jedyną prawomocną organizacją organizowania zawodów rangi MP jest LOK.W przepisach na rok 2006 jest to określone jako instytucja wydająca licencje,natomiast w przepisach na rok 2007(na stronie sekcji) ktoś poszedł po rozum do głowy i jednoznacznie określił kto organizuje MP ,a co może sobie jakaś tam Firma(łącznie z nazwami takich zawodów).
Jest to dowód na to ,że to co się obecnie odbywa,czyli kwestia strony organizatora itp.jest dalece idącą nieprawidłowością.Organizatorem jest LOK,chyba że wydaliście już na niego wyrok.ATA może być sponsorem strategicznym,ale podlegającym głównemu organizatorowi.
Wydaje mi się ,że jest to (nazywanie Siebie organizatorem)bezpodstawne działanie zmierzające do wprowadzenia w błąd tej masy( jak Pan określił 100 zawodników) posiadaczy zabawek sprzedawanych przez Waszą Firmę.
Jest to czysto marketingowy chwyt nie respektujący podstawowych przepisów stanowiących w Polsce o modelarstwie.
Niczym nie uzasadnione przejęcię informatora miało na celu zainteresowanie własną stroną.
Sprawa wpisowego i darmowej miski ze strawą jest też godnym pożałowania posunięciem.Może następnym razem darmowe noclegi
http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=83323Witam Pana,
jeżeli będzie Pan prowadził poważną rozmowę na poziomie postaram się wdać w polemikę
jeżeli będzie Pan mi dokuczał, przeproszę i zostawię pytania bez odpowiedzi
nie zależy mi na odpowiadaniu. nie czuje takiej potrzeby. to Pan chce uzyskać odpowiedź na drażniące pytania.
Panie Jacku ktoś tutaj wykazał się nieznajomością przepisów,lub świadomym ich łamaniem.
Jedyną prawomocną organizacją organizowania zawodów rangi MP jest LOK.W przepisach na rok 2006 jest to określone jako instytucja wydająca licencje,natomiast w przepisach na rok 2007(na stronie sekcji) ktoś poszedł po rozum do głowy i jednoznacznie określił kto organizuje MP ,a co może sobie jakaś tam Firma(łącznie z nazwami takich zawodów). Jest to dowód na to ,że to co się obecnie odbywa,czyli kwestia strony organizatora itp.jest dalece idącą nieprawidłowością.Organizatorem jest LOK,chyba że wydaliście już na niego wyrok.ATA może być sponsorem strategicznym,ale podlegającym głównemu organizatorowi.
Zawody III Eliminacja Halowych MP 11-12.11.2006 organizuje ATA i BC.
Patronat sportowy LOK.
Wszystko jest potwierdzone na piśmie przez Pana Prezesa LOK.
Kiedyś zostało powiedziane, że tylko ATA zwróciła sie na piśmie do LOK z chęcią organizacji zawodów.
Inni organizatorzy w tym UKS Sudety Kłodzko tego nie zrobili.
Jeżeli tylko LOK jest organizatorem to dlaczego UKS Sudety Kłodzko ubiega się o organizacje skoro tylko LOK może ??
Wydaje mi się ,że jest to (nazywanie Siebie organizatorem)bezpodstawne działanie zmierzające do wprowadzenia w błąd tej masy( jak Pan określił 100 zawodników) posiadaczy zabawek sprzedawanych przez Waszą Firmę.
Wydaje mi się, że firma HB albo HPI też robi zabawki z tym że one są wykonane z innych materiałów. Proponuje test, ja wystartuje zabawką TAMIYA a Pan modelem Hot Bodies Cyclon. Sprawdzimy kto będzie miał lepszy wynik.
Jest to czysto marketingowy chwyt nie respektujący podstawowych przepisów stanowiących w Polsce o modelarstwie.
Niczym nie uzasadnione przejęcię informatora miało na celu zainteresowanie własną stroną. Sprawa wpisowego i darmowej miski ze strawą jest też godnym pożałowania posunięciem.Może następnym razem darmowe noclegi
http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=83323
Jak już napisałem na forum, a zostało to skasowane (co skrzętnie zauważył Pan Żelazo) informator o zawodach został potwierdzony przez Komandora oraz Przewodniczącego Kolegium Sędziowskiego. Nikt nikomu niczego nie zabraniał, nikt nic nie zabierał. W przygotowanym i potwierdzonym informatorze była informacja gdzie będzie się znajdował formularz i w jaki sposób należy się zgłaszać. Tym razem zrobiliśmy własny formularz zgłoszeniowy, ale nie jest on wymagany do rejestracji na zawodach. Nie ma konieczności zgłaszania się poprzez niego. W tej chwili trwają już prace nad formularzem na stronie LOK i nie będzie już innych stron niż oficjalna strona LOK. Nie chcę się dalej wypowiadać co będzie gdyż nie leży to w moich kompetencjach, a to co opisuje są to tylko informacje jakie uzyskałem w trakcie przeprowadzonych rozmów. Nie jest też przymusem aby zawodnicy dostawali zupkę (oby nie żurek bo komuś w gardle stanie) skoro jej nie chce. Nie ma też przymusu jeżeli chodzi o opłatę startową. Jeżeli ktoś ma ochotę zapłacić to proszę bardzo. Może się znajdzie chętny aby objąć swoim dobrym gestem inne szczytne cele. Darmowe noclegi już były. Tym razem nie udało się, proponuje poszukać innych atrakcji które możemy zapewnić. Wszystkie ciekawe pomysły będą rozważone.
I na koniec jako, że mam dużo większe doświadczenie modelarskie (ponad 20 lat) mimo, że jestem młodszy od Pana chciałbym Pana o czymś poinformować. Dawno, dawno temu, jak jeszcze nie miał Pan syna było w zwyczaju, że LOK jako organizacja wiodąca gwarantował dla zawodników a) nocleg na zawodach, b)wyżywienie, c)wsparcie sprzętowe, d)transport na zawody. Osobiście na zawodach podbijałem delegacje z którą później chodziłem do LOK aby się rozliczyć. Ponieważ jest Pan młody stażem nie wie Pan o pewnych standardach które obowiązywały na zawodach. Jeżeli uważa Pan za dziwne iż jest wyżywienie dla zawodników, albo nie pobiera się opłaty startowej to proponuje porozmawiać z kolegami z Wrocławia
Dziękuję
jeszcze bez BANA na RC AUTO
Jacek Żurek