Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:08 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł: zawody
PostNapisane: Wt gru 13, 2005 8:03 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Dla wszystkich zainteresowanych:

Jako organizator mogę zapewnić że w Kłodzku w dniach 13-15.01.2006 odbęda sie zawody on-road na hali. Zapowiada sie duża grupa gości z zagranicy (czesi, ukraińcy, słowacy)

Oprócz samych zawodów bedzie kilka dodatkowych atrakcji związanych z naszym hobby i nie tylko.

Serdecznie zapraszam.

O bedzie sie działo odbijecie sobie za wszystkie czasy
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 2:03 pm 
Administrator forum

Niestety nie mogłem być obecny na CKM-ie - podróż po usprawnieniach PKP trwa tam ... 13 godzin :(

Co sie zaś tyczy kalendarza: po co ma to zatwierdzac CKM? Jak juz musi to - wg. mnie - organizatorzy ustalaja kalendarz z komandorem sekcji a zatwierdzenie go jest juz tylko formalnością.

Znów ogladamy sie na inne sekcje? Może bedziemy ich pytać czy możemy wogóle cos robic?

Kalendarz MUSI byc znany OFICJALNIE przed sezonem, a nie w jego trakcie. Przeciez to co było zrobione mogło byc na RC-AUTO w wersji ROBOCZEJ.

Panowie, nie ma co się szczypać - trzeba zacząc szanować sie nawzajem. Mam nadzieje że kalendarz na sezon letni bedzie szybciutko.

To samo tyczy sie przepisów. Chodzi o klasy E-10Tc 540 i micro standard i open. To że wiemy na czym i czym jeździmy ale: zawodnicy z zagranicy nie maja\o tym pojęcia, niestety.
Czas to również zmienić.

Do Pana Zbyszka: bedę w Warszawie zaraz po nowym roku - mam nadzieję że sie jakoś spotkamy. A tak wogóle to zapraszam do Kłodzka.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 4:14 pm 

Wiecie, jaki jest problem, problem polega na tym, że ja jako jeden z organizatorów zawodów OFFROAD potrzebuje informację, jakie terminy mamy przyznane. Jest to o tyle istotne, że związane jest z finansowaniem i ustaleniem budżetu a w tej sytuacji, co mam powiedzieć władzą mojego miasta, że nie wiem co zorganizuję, ale coś na pewno! Czy naprawdę o to chodzi? Niech mi ktoś odpowie na to pytanie, proszę o odpowiedz zwłaszcza Pana Zbigniewa Ciećwierza

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 7:18 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
To samo tyczy sie przepisów. Chodzi o klasy E-10Tc 540 i micro standard i open. To że wiemy na czym i czym jeździmy ale: zawodnicy z zagranicy nie maja o tym pojęcia, niestety.
Czas to również zmienić.

Tak zgadzam sie. Juz mialem troche pytan od moich znajomych z zagranicy- Czech. Szczegolnie odnosnie klas Mikro, niestety za duzo informacji im nie udzielilem, poniewaz slabo sie znam na przepisach mikro. Co do DTM 540 troche wiedzieli, bo maja u siebie podobna klase ale jednak z ulepszonymi przepisami. Np. Po dokladny przeczytaniu przezemnie naszych przepisow znalazlem wzmianke o starach w eliminacja 2,3,4, itd. . Jako 1 powinna startowac osoba, ktora wygrala poprzednie eliminacje. Na zawodach jest nieco inaczej :roll:

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 5:17 pm 

Panie Zbigniewie ,
Czy mógłby Pan zdradzić co postanowiono na zebraniu 15-go.
Pozdrawiam,
Wojtek

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 21, 2005 8:01 pm 

Jestem pod wrażeniem!
Myślę, że jest w tym odrobina naszej zasługi - wszytkie pytania na temat kalendarza, przepisów itd., jak widać nie były wołaniem na puszczy, w tle naszych dyskusji trwała mrówcza praca, której efekty właśnie widać - jest gotowy nie tylko kalendarz sezonu halowego, ale i letniego - Panowie - wielki ukłon z mojej, i chyba nie tylko mojej strony - gratulacje i tak trzymać!
Nareszcie można będzie spokojnie, bez zaskakiwania reszty rodziny, zaplanować, na które z ważnych zawodów jedziemy, a które musimy sobie z tych czy innych powodów darować.
Mam nadzieję, że nie jest to jednorazowy pokaz Sekcji, ale będzie tak już teraz co sezon (oczywiście bez tegorocznego poślizgu z halą) czego wszystkim nam życzę.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 21, 2005 10:08 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Ukazal się zapewne wstępny kalendarz zawodów...interesują mnie konkrety a nie plany...

Wstępny kalendarz opracowano już we wrześniu i sukcesywnie były zapisywane w nim terminy podawane przez organizatorów. Treść kalendarza zależna jest wyłącznie od osób podających terminy.
Między innymi w listopadzie i grudniu miały odbyć się 3 zawody w randze eliminacji HMP. Z przyczyn niezależnych od piszących kalendarz, zawody te nie odbyły się.
Również planowane wcześniej zawody w Tarnowie przeniesione zostały do Warszawy - to również nie jest zależne od piszących kalendarz, ale od organizatorów.
Pomimo iż opublikowano kalendarz, nadal organizatorzy zgłaszają terminy kolejnych zawodów, np. GP Murowanej Gośliny, w Rzeszowie i w Lublinie - to również nie zależy od piszących kalendarz.
Na pół roku przed kolejnym sezonem trudno jest ułożyć kalendarz tak, by zawierał wszystkie zgłaszane terminy i konkrety a nie plany.
Oczywistym jest, że konkrety będą dotyczyć jedynie organizatorów o ustalonej od lat renomie jak np. Nowy Sącz, Murowana Goślina czy Kłodzko.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 21, 2005 11:03 pm 

moze wyznaczyc termin organizatorom do ktorego musza zglaszac zawody o randze eliminacji MP,a kazde nastepne podane po tym terminie moga byc tylko rangi GP?

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 9:35 am 

Jan Matukin napisał(a):
Oczywistym jest, że konkrety będą dotyczyć jedynie organizatorów o ustalonej od lat renomie jak np. Nowy Sącz, Murowana Goślina czy Kłodzko.

A od kiedy Kłodzko to ustalona od lat renoma?

Mam jeszcze jdno pytanie, otórz czy mógłby mi pan napisac, kiedy odbyło się nadzwyczajne zebranie CKM'u? Ciekawi mnie to niezmiernie, a powodem mojej ciekawości jest m.in. to, czy kalendarz, który znajduje się na rcauto nie bedzie sie zmienial z biegiem czasu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 6:28 pm 

Dawid Głowacki napisał(a):
...od kiedy Kłodzko to ustalona od lat renoma?

Pytanie retoryczne. Jelcz też ma "renomę" - przepraszam za przeoczenie.
Dawid Głowacki napisał(a):
...otórz...czy kalendarz, który znajduje się na rcauto nie bedzie sie zmienial z biegiem czasu.

Otóż na przykład może zdarzyć się, że w trakcie sezonu znajdzie się organizator, który zgłosi kolejne zawody lub odwoła je. To również nie zależy od piszących kalendarz. Ten rok był wyjątkowy z wiadomych powodów oraz tego, że w chwili rozpoczęcia sezonu oficjalnie zgłoszone były jedynie dwie eliminacje modeli terenowych.
W sezonie 2006 impreza zgłoszona po kwietniu 2006 nie będzie zaliczana do MP.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 23, 2005 11:42 am 

Gratuluje przedniej zabawy. Jeżeli w organizacji zwanej LOK działają podobni działacze do Pana to juz wiem dlaczego jest to instytucja będąca 5 kołem u wozu dla modelarzy. Wesołych Świąt życze i większego tupetu, a może się on przydać, gdyż na najbliższych zawodach zawodnicy z Gdyni mogą już nie popuścić.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 23, 2005 3:42 pm 
Administrator forum

Dawid,

Może nie od lat a od kilku miesięcy :) ale myślę że z ta renomą to nie jest tak źle :P

Mogę obiecać tylko jedno - z roku na rok bedzie coraz lepiej :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3