Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:36 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 4:23 pm 

....

Ostatnio edytowano Śr wrz 14, 2005 12:35 pm przez Arkadiusz Gajzler, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 4:58 pm 

Arkadiusz Gajzler napisał(a):
po pierwsze .... prosze mi oficjanie na tym forum wytłumaczyć dlaczego zawodnicy z Czech musieli opuscic zawody w niedziele przed finałem choc zapewnili sobie starty na czołowych pozycjach juz w sobote ... czyżby ktos, kto jest za cienki w uszach aby sie dostac do finału miał zbyt duzo do powiedzenia na naszych zawodach ? dlaczego dochodzi do takich manipulacji ? ... prosze zastanowic sie przed skasowaniem tego postu,nic nie zmyslam i wydaje mi sie ze sprawa jest powazna,nie chciał bym byc potraktowany podobnie będąc na zawodach w Pradze

po drugie ... dlaczego zawodnikowi w N.Targu odjęto kółka w finale IC-8T za to ze (to jest wogóle paranoja) skrócił tor i z powyzszym został zdeklasyfikowany z miejsca pierwszego na czwarte a w Tarnowie inny zawodnik tej samej klasy naocznie skracał tor i bezwględnie przeszkadzał innym w utrzymywaniu pozycji a nie został ukarany i jakims dziwny cudem wlazł na pudło ?

Tutaj nie mogę sie z Tobą Arku zgodzić. upoważnieni do startów w MP są zawodnicy którzy wykupili licencje i uzyskali min. ilość punktów z eliminacji. Jeżeli zawodników jest mniej niż minimalna ilość to mogą startować wszyscy zakwalifikowani do MP. Sprawdziłem ranking i nie znalazłem zawodników z Czech co za tym idzie nie powinni brać udziału w zawodach. Winę za zaistniałą sytuacje ponosi organizator który nie poinformował gości o tym fakcie. Oto ranking
http://www.rcauto.pl/ranking/ranking_asfalt.htm

Myśle że obecna forma tego forum przekształca sie w wendettę mniejsza o co i z kim. Zadajmy sobie pytanie czy tak ma wyglądać i tak mamy być postrzegani przez innych. Każdy zawodnik powinien znac przepisy , mieć je pod ręką w razie potrzeby a protesty składać bezpośrednio na zawodach. Na przyszły sezon takowe instrukcje i przepisy powinny znaleść się na forum i być dostępne dla każdego. Dotyczy to wszystkich procedur , startowej , tankowania itp. osobiście mogę zająć się propozycja procedury startowej i tankowania .

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 5:41 pm 

Jakoś nikomu z zawodników na MP w Rudzie Śląskiej nie przeszkadzało, że startowali zawodnicy z Czech - pomijam już fakt, że nie tylko skasowano ich za startowe, ale również posiadali oni WYKUPIONE LICENCJE LOK na bieżący sezon - może dlatego, że nie miał się kto z nimi kłócić, a walka była fair do końca - Dominik objechał Rajdusa w każdym z finałów :):) w TOP STOCK
A tak już serio - decyzja o dopuszczeniu do startów powinna być przez sędziów podjęta PRZED rozpoczęciem zawodów, a nie dopiero, jak okazało się, że komuś zabraknie paru punktów do miejsca na pudle i nie będzie pięknej fotki na jego stronie www.
Nam punktów nie brakło - www.rcracing.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 8:59 pm 

Już była ostra dyskusja w tej sprawie w ubiegłym roku, widzę, że jakiś bliżej nie opisany kolejny proceder odżył na dobre...
Kogoś chyba trzeba poddać pod odpowiedzialność tych poczynań...
Czyżby komuś na tym zalezało usilnie? Wygląda mi to na jakies dziwne ruchy przed wyborami...

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 7:51 am 

Jestem zaskoczony tym, co słyszę i czytam o zawodach w Tarnowie.
Jednocześnie uważam ze nie popełnia błędów tylko ten, kto nic nie robi.
I jeśli problemy będą spokojnie dyskutowane z pewnością znajdzie się wyjście.

Z tego, co wiem projekt przepisów technicznych MT sędziowie dostali od zawodników z Warszawy już na początku lipca. Na każdych zawodach słyszałem ze była ta sprawa dyskutowana i nie było większych sprzeciwów nawet ze strony Maćka B., z którym rozmawialiśmy jeszcze w Zgierzu na 1 imprezie w lipcu. Szkoda ze nie zostały one opublikowane. Uważam ze, jeśli ktoś z sędziów wypowiedział by się na forum w temacie przepisów nie było by całego zamieszania. Trudno się dziwić ze ludzie wykorzystują luki, które powstały z braku przepisów. Każde przepisy nawet w fazie początkowej można uznać za obowiązujące i trzymać się ich do czasu powstania ostatecznej wersji.
Uważam ze LOK przesadnie stara się wszystko planować. Dzisiejsze czasy wymagają elastyczności i szybkiego podejmowania decyzji. Rozważył bym czy podejmowanie decyzji istotnych dla rozwoju powinno odbywać się tylko raz do roku na CKM.
Jak LOK odmówił nam eliminacji w Zgierzu usiedliśmy z chłopakami i przepisy powstały z dnia na dzień. Oczywiście wzorowaliśmy się miedzy innymi na Waszych opracowaniach i HPI Challenge oraz opiniach zawodników ale i tak zrobiliśmy dość dużą rewolucję
Obawialiśmy się, że zmiany zostaną źle przyjęte, ze zostaniemy skrytykowani za tak odważne korekty. Okazało się ze wszystko przyjęto na 1 imprezie bez żadnej dyskusji.
Dziś z perspektywy czasu mogę podziękować Panu Zbyszkowi za odmowę organizowania eliminacji w Zgierzu. Wściekłość z powodu tak nieprzemyślanej decyzji była na tyle silna, że zmotywowała nas do działania dzięki czemu dziś jesteśmy samowystarczalni.

Niestety podobna sytuacja jest ze sprintem w Top Stocku. Mówię niestety, bo uważam, że organizacja typu LOK jest potrzebna a jej głównym celem powinno być stwarzanie warunków do rozwoju modelarstwa. Niestey działania LOK budzą coraz więcej wątpliwości.
Będę wdzięczny Panom za podjęcie jasnej decyzji jak jest ze Sprintem w Top Stock.
Uważam ze jesteście mi to winni, jeśli macie, choć odrobinę szacunku dla tego, co robimy w Łodzi i Zgierzu oraz czasu, jaki dla tej sprawy poświęciłem.
Jednocześnie absolutnie nie naciskam na żaden wynik. Jesteśmy przygotowani na każda decyzję - czekamy na jej podjęcie.
Sprawa ciągnie się od kilku miesięcy i za chwile będzie tak samo jak w MT. Jak widać nie jest to dobra metoda.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 8:41 am 

W Rudzie starowałem z 31 miejsca w rankingu Standartu.Nie było kpl.zawodników a Pan Cećwierz zbierał kasę za licencje na finale MP.(Ja za swoją zapłaciłem już w N.Sączu).
W eliminacjach byłem chyba 17 ale zostałem "wywalony" do finału C.
W przyszłym roku płacę jak się zakwalifikuję,na finałach MP.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 9:07 am 

Filip Zaremba napisał(a):
W Rudzie starowałem z 31 miejsca w rankingu Standartu.Nie było kpl.zawodników a Pan Cećwierz zbierał kasę za licencje na finale MP.(Ja za swoją zapłaciłem już w N.Sączu).
W eliminacjach byłem chyba 17 ale zostałem "wywalony" do finału C.
W przyszłym roku płacę jak się zakwalifikuję,na finałach MP.

Witam,

W przyszlym roku nie wystartujesz na zadnych eliminacjach do MP jak nie wykupisz licencji na 2006 rok.
Tak ustalila CKM.
W tym roku, wyjatkowo, licencje obowiazywaly dopiero od MP.

Pozdrowienia,

Marek Pleskacz

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 2:32 pm 

Wogóle może nie wystartuję,bo przed zawodami w Rudzie zadałem pytanie Najjaśniejszemu Panu Ćećwierzowi odnośnie możliwości startu ...i odpowiedż dostałem natychmiast ...dzisiaj 3 tygodnie po pytaniu.
A odpowiedż brzmi że mam wielki zaszczyt że mogę startowaś na zawodach.
Mam pytanie czy ktoś mi robi łaskę?
Są zawody GP bez LOK i tam się cieszą z zawodników,a LOK robi łaskę?
Sprzęt nie tani,mój,dojazdy moje,wpisowe moje,licencja moja,objekty nie LOK-u i kto komu robi łaskę,chyba nikt nikomu.
W klubie gdzie pływam na MP.byłem na 180 zawodników 45 i klub mi podziękował.
Proszę mi wytłumaczyć na czym ten zaszczyt polega i kto mnie zaszczyca,za wyjątkiem mojego ojca,który mnie finansuje.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 3:17 pm 

Hmm w Tarnowie byłem myśli że będę musiał płacić licencje 40zł ale jak sędzia to ujął jeżeli nie walcze o pudło to jej płacić nie musze ale by "wypadało" zapłacić tak stwierdził, a w finale i tak jechałem. Taki zamęt to tylko jest jeszcze w polityce chyba

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 3:39 pm 

Cholera a ja zapłaciłem za licencję :twisted:

HALO p. Ćiećwierz gdzie moja licencja?

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 3:55 pm 

Krzysiek spoko, ja też za licencje zapłaciłem :D
W 2007 dostaniemy wyrobione plastiki

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 4:14 pm 

To mi ulżyło. Dobrze, że tak szybko :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 5:27 pm 

Krzysiek Jaskot napisał(a):
Cholera a ja zapłaciłem za licencję :twisted:

HALO p. Ćiećwierz gdzie moja licencja?

A co Wy myslicie ze taki kartonik za 25zl to sie zrobi w tydzien. :D

Trzeba przecie dostac zgode na zakup tego zlota, platyny lub srebra.
Przeciez zeby produkcja tego kartonika kosztowala 25zl to te metale musza byc w nim uzyte. :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 6:43 pm 

25 ?? Ja zapłaciłem 40 PLN to się nazywa interes :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 7:40 pm 

Maciej Bartoszek napisał(a):
25 ?? Ja zapłaciłem 40 PLN to się nazywa interes :)

Zaplaciles 40 z czego 25 kosztuje sam kartonik.
To sie nazywa interes (dla tego ktory te kartoniki robi)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona