Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 11:13 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pn cze 20, 2011 9:58 am 

r.podkalicki napisał(a):
Szanowny Panie Lesławie...Gwarantuje Panu, iż też mam wiele krytycznych uwag do działań zarządu.

Panie Robercie,

Niech Pan przeczyta dokładnie post Leszka, a szczególnie cytat z mail'a, którego A.Trella rozsyłał do "wybranych". Wyraźnie jest tam napisane, że to on będzie zapraszał na spotkanie tego, kogo uzna za stosowne. Nie ma tu nic do rzeczy nasza gotowość do współracy, kiedy brak jej ze strony przeciwnej.

Poza tym faktycznie uważamy, że człowiek typu A.Trella to ciężka pomyłka, a jego sposób działania opisywany był juz przez wielu na tym i innych forach i raczej nie były to pochwały. Samo spotkanie jak widać z przedłożonego sprawozdania też niewiele wniosło do tematu, co najwyżej otworzyło drogę pytaniu, czy Pan Panie Robercie i inne osoby chętne tworzyć coś w światku modelarskim wybiorą drogę "dogadywania" się" z tymi, którzy juz się skompromitowali, czy też zdecydują się na tworzenie nowej, wolnej od "lizolu" organizacji modelarskiej. My już wybraliśmy, czekamy tylko do października 2012 :), organizując po drodze to co z ludźmi zaangażowanymi i chętnymi uda nam się zrealizować.

KYOSHOblog

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn cze 20, 2011 10:31 am 

R.Podkalicki napisał(a):
Z Pana postów wynika, że ma Pan duże pretensje do Pana Andrzej Trelli, przypominam, iż zarząd SMS został wybrany w wyborach i ma swoją kadencję.

Tak ma Pan rację.Ale czy kierujemy się demokracją demokratyczną czy białoruską. :D Oto przykłady zaangażowania "szefa"wszystkich szefów...
Przewodniczący został nakryty na oszustwie z silnikiem-został potraktowany jakoby się pomylił,
Na uwagi co do sposobu Swojej jazdy stwierdził,że nie pamięta,a sędzia wyraził się ,że przecież Swojego szefa nie będzie karał,
Zapisanych po zeszłorocznym walnym zobowiązań choćby w kwestii biuletynu czy zmian przepisów nie wykonał.
Towarzystwo popleczników dobiera z grupy "lojalnych" osób.
Obraża ludzi nazywając Adama "donosicielem",gdy ten skorzystał z obywatelskiego prawa nadanego przez Konstytucję.
Nie jawnie zostało rozdanych 5 darmowych licencji EFRA.
Działania na szkodę modelarstwa-wyeliminowanie klasy Modi z ogólnopolskich zawodów.
Brak dialogu z niektórymi Klubami-pozycja siły.
I wiele jeszcze innych przykładów.
To daje możliwość przyznania się do nieudolności i podaniu się do dymisji.Kto wie czy SMS bez tak "sprawnego " inaczej działacza nie funkcjonował by lepiej ( jak rząd w Belgii).
Jeden rok zmarnowany .Pozostało niewiele czasu,a wizji i pomysłów nie ma.Obyśmy nie skończyli pod skrzydłami OSM z jedynie słuszną marką modeli.
Powracając do Naszej postawy to po prostu staramy się działać czynnie robiąc zawody.Zapraszam przy okazji na sierpniowe GP w Kłodzku.

PostNapisane: Pn cze 20, 2011 11:13 am 

r.podkalicki napisał(a):

Gwarantuje Panu, iż też mam wiele krytycznych uwag do działań zarządu i sposobu organizacji zawodów cyklu MP, ale szanuje wybranych przedstawicieli, a do swoich poglądów przekonuje kolegów nie obrażając innych.
Nie śmiem pouczać Pana, ale proszę się zastanowić, czy „szczeciński” sposób działania, czyli schowanie prywatnych animozji, próba porozumienia i współpracy dla rozwoju modelarstwa nie jest dobrym rozwiązaniem?
Z poważaniem:
Robert Podkalicki

oj ciarki przeszły mi po plecach........już gdzies to słyszałem.........i mamy już 3 kluby w Szczecinie :)

ad. Lesław i Andrzej

Panowie mie ma co bić już piany nadejdzie słynny X 2012 i każdy z nas zdecyduje gdzie będzie należał
a jak nie wyjdzie zawsze zostaje DMC :) (nie pije tu do p.Adama tylko do nas samych jak wiecie)
póki co każdy z nas niech robi co uważa za najlepsze mając na uwadze że każdy człowiek popełnia błędy

PostNapisane: Pn cze 20, 2011 11:59 am 

No ;)

Każdy należy i płaci składki gdzie chce:

http://rc-sport.pl/?q=licencje

;-)

Aby do AD 2012 ;)

PostNapisane: Pn cze 20, 2011 2:34 pm 

Krzysztof Skrzypiec napisał(a):
oj ciarki przeszły mi po plecach........już gdzies to słyszałem.........i mamy już 3 kluby w Szczecinie :)

Czyli jest dobrze ,modelarstwo się rozwija w Szczecinie...
ad. Lesław i Andrzej
Panowie mie ma co bić już piany nadejdzie słynny X 2012 i każdy z nas zdecyduje gdzie będzie należał
a jak nie wyjdzie zawsze zostaje DMC :) (nie pije tu do p.Adama tylko do nas samych jak wiecie)
póki co każdy z nas niech robi co uważa za najlepsze mając na uwadze że każdy człowiek popełnia błędy

Tylko jak tak dalej ludzie dadzą się zwodzić Panom z LOK i Przewodniczącemu , X. 2012 będziemy z rączką w nocniku.Będziemy może odczuwali ciepełko,ale ubabraną ręką nie będzie się gdzie zapisać...
Michał Abramowicz napisał(a):
Każdy należy i płaci składki gdzie chce:
http://rc-sport.pl/?q=licencje

Nie każdy jest dopuszczony do tego szczęścia... :D Ja nie i nie wiem o co chodzi... :lol: :lol:

PostNapisane: Wt cze 21, 2011 12:46 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Panie Robercie,

Z całym szacunkiem, ale nie wiem czy Pan zauważył jak długo LOK jechał na naiwności - zwłaszcza nowicjuszy - wmawiając im że są związkiem sportowym, że będą związkiem sportowym i wogóle że tylko oni mają prawo do czegokolwiek w modelarstwie kołowym RC.

Wtedy kiedy na tym forum "wywęszyliśmy" co jest grane nikt nie dawał wiary w słowa Lesława, Adama i każdego kto nie dawał LOK-owi wiary. Kolejne kłamstwa o tym że będą działać, zdobywać pieniądze, organizować zawody - i co?

W tej chwili wyszło szydło z worka, a Pan - z całym szacunkiem - dalej daje się nabierać na piękne plany i słówka. Już samo to że na "walnym" nie było przedstawicieli wszystkich środowisk powinno dać Panu do myślenia DLACZEGO? Może nie zostali zaproszeni do stołu bo mogliby zadać zbyt dużo kłopotliwych pytań albo co gorsze storpedować cały plan obrad "walnego" zebrania.

Panie Robercie - LOK to już przeszłość i robienie czegokolwiek z kimkolwiek z LOK-u nie ma najmniejszego sensu. KIMKOLWIEK - nie mam tu na myśli ludzi którzy działają w terenie i organizują zawody a w taki czy inny sposób byli związani z LOK-iem. Pod słowem KIMKOLWIEK kryją się Ci którzy ustalają przepisy w niejasnych okolicznościach, nie przestrzegają ustalonych przez siebie przepisów i zmieniają zasady w trakcie gry.

To tyle z mojej strony. Pozdrawiam i proponuje lekturę tego forum tak na przestrzeni ostatnich 2-3 lat.

Szanowny Panie Marku, na wstępnie chcę przeprosić, że tak późno odpowiadam na Pański post.
Ma Pan racje, LOK I MODELARSTWO KOŁOWE – coś tu nie gra, jako nowicjusz byłem zaskoczony, modele samochodów bardziej pasują do PZM, tak jak samoloty do aeroklubów, ale to przeszłość i szkoda czasu na rozmowy jak było i dla czego.
Z przykrością muszę Pana poinformować, iż nie daje się nabrać na piękne plany i słówka, bo tak owych nie było. Raczej można było zauważyć brak planu. Brak większości środowiska, był spowodowany różnymi przyczynami, kilku osobą się nie chciało, inni nie mogli przyjechać, a jeszcze inni faktycznie nie zostali zaproszeni, uważam, że to był błąd, bo rozmawiać trzeba z każdym. Z drugiej strony personalne ataki niektórych z Panów mogą zniechęcić nawet najwytrwalszych.
Panie Marku, nie musi mnie Pan przekonywać, iż LOK to przeszłość, znam „sukcesy” tej organizacji w innych dyscyplinach sportu, np.: w żeglarstwie (:. Podobnie jak Pan, uważam, że rozwój modelarstwa zależy od działania lokalnych klubów i to one w niedalekiej przyszłości powinny utworzyć ogólnopolski związek. Potrzebne jest do tego porozumienie, wspólny plan działania i pieniądze, kto tego nie rozumie, nie utworzy nic.
Dziękuję za uwagi, pozdrawiam, a dyskusję z przed 2-3lat dobrze znam.
Z poważaniem:
Robert Podkalicki

gg: 26666129

PostNapisane: Wt cze 21, 2011 1:46 pm 

r.podkalicki napisał(a):
... Z drugiej strony personalne ataki niektórych z Panów mogą zniechęcić nawet najwytrwalszych...

To nie ataki tylko konstruktywna krytyka podparta konkretnymi rozwiązaniami....
No chyba,że chodzi Panu o mój podpis,ale czy spuentował by Pan lepiej poczynania Andrzeja na torze w czasie zawodów,które docierają do nas w opisach i, które znamy z autopsji. :D

PostNapisane: Śr cze 29, 2011 12:16 pm 

Proszę o rozjaśnienie co do 3 klubów, bo o ile dobrze pamiętam to w Szczecinie jest jeden klub w którym są wszyscy modelarze ze Szczecina (SMK) plus Pański który liczy 2 Szczecinian, a gdzie 3 klub ?

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Cz cze 30, 2011 2:31 pm 

A kto płynie z LOK-iem.... :D :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2