Witam, niedawno kupiłem używanego HB Lighting Stadiuma 10 Sport, mam problem z odpaleniem silnika (podobno działał przed wysyłką do mnie). Problem jest taki, że nie mogę go odpalić, jest to mój pierwszy nitro, więc za bardzo się nie znam na tym, z tego co przeczytałem na forum, to mogę powiedzieć tyle, że:
-silnik zasysa paliwo, jest w wężyku
-świeca po wykręceniu i podłączeniu do startera świeci na pomarańczowo
-grzałka tez naładowana i działa
-po wykręceniu świecy widać że tłok jest mokry i świeca też od wewnątrz, ale kiedy szarpie za szarpankę z wyciągniętą świecą to nie chlapie paliwem
-kompresja tez jest, z wydechu dmucha powietrze
no ale w żaden sposób nie potrafię odpalić silnika, męczę się już kilka dni z tym.
P.S. w tym silniku mam 3 śrubki do regulacji, próbowałem regulować nimi ale żadnego efektu nie widziałem i nie znalazłem też dokładnego opisu jak ustawić ten silnik standardowo
Czekam na szybką odpowiedź. Z góry bardzo dziękuje za każdą poradę.
Kontakt do mnie:
na facebooku: Marcin Hereźniak
e-mail:
herayo@interia.pllub na forum lub p/m
udało mi się odpalić silnik, ale działa tylko na wysokich obrotach, na niskich gaśnie, to już chyba tylko kwestia regulacji, ale może ma ktoś taki silnik i mi pomoże i napisze jak dobrze wyregulować te śrubki i nie chodzi mi o to do czego która śrubka służy, bo to znalazłem na necie, ale raczej na obroty, którą śrubkę ile obrotów, żebym po ustawieniu takim miał pewność, ze jeśli jest problem, to nie z ustawieniami tylko silnikiem, jak już pisałem kupiłem go używanego, więc nie wiem w jakim jest stanie i po ilu litrach