Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 4:39 pm

Autor
PostNapisane: Cz mar 11, 2004 7:53 pm 

Dzisiaj poeksperymentowałem z główną zębatką (spur gear) założyłem 47T a dzwonek sprzęgła pozostawilem 15T. Auto dostalo niesamowitego kopa, robi wheeling prawie, prawie z miejsca. POLECAM ! Poza tym zakupiłem modul sterujący OFNY (servo saver) pozbyłem się w ten sposob nieudanego elementu HPI, dzięki Ofnie autko skręca kołami W MIEJSCU BEZ ŻADNYCH PROBLEMÓW ! Także polecam- wydatek niewielki, a sprawność auta mnie samego zdumiała. Następny etap to zamiana dzwigni gazu i hamulca na takie z prawidziwego zdarzenia- to co dało HPI to porażka. Szukam tylko dość długiej aluminiowej dzwigni do serwa Hiteca (potrzebuję dluższą od tej alu dostarczanej z serwami cyfrowymi) Czy ktoś ma cuś takiego ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So mar 13, 2004 11:46 pm 

Jacek - prosze daj link do tej czesci OFNA (servo saver). Musze to miec!!!!

Osobiscie mam w tej chwili 49T na 15T i jakos zyje ale jutro chyba sobie zaloze 49T na 18T. Ewentualnie kupie na TH wersje na 13T... ciekawe co z tego wyjdzie???

p.s jesli znajdziesz aluminiowe dzwignie do serwa to daj znac bo tez chce to zmienic ale niestety nigdzie (poki co) tego nie znalazlem...

Skad masz spur gear 47T?????????

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 31, 2004 12:09 pm 

to jest link do servo saver: http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXABD7&P=7 oczywiście minimalne przeróbki w sensie dopasowania wkrętow, ale działa znakomicie.
Zdobylem od Pana Wiesława Dzika węglowe długie dźwignie do serw Hiteca-rewelacja, cały komplet za parę złotych są ***** razy lepsze od aluminiowych-leć do arthobby i kupuj, powiedz, że jesteś ode mnie-niech jeszcze poszuka, bo dużo nie miał. W sklepie na Bitwy W-wskiej zakup takie małe metalowe czaskie świnstwa do zamontowania na dźwigni gazu i hamulca (bo teraz jest to u mnie jedna dźwignia) chodzi mi o takie małe walce z kanalikiem poprzecznym mocowane od jednej strony na gwintowanej wypustce z zabezpieczeniem nakrętką samohamującą- przez to świństwo przełożylem cięgła druciane ograniczone z obu stron rurką silikonową lub sprężyną i zabezpieczone malymi walcami na wkręcikach imbusowych. Ale najlepiej to zobaczyć - bo wytłumaczyć cholernie ciężko, a cyfrownki nie mam- tylko komórka z telefonem.. Działa zupelnie inaczej, nawet na starym pojednynczym hamulcu auto staje dęba. A pomyliłem się z tą zębatką 47 T oczywiście jest to 49 T. Nie wiem dlaczego HPI dało mi spur gear 52T

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 31, 2004 12:10 pm 

to jest link do servo saver: http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXABD7&P=7 oczywiście minimalne przeróbki w sensie dopasowania wkrętow, ale działa znakomicie.
Zdobylem od Pana Wiesława Dzika węglowe długie dźwignie do serw Hiteca-rewelacja, cały komplet za parę złotych są ***** razy lepsze od aluminiowych-leć do arthobby i kupuj, powiedz, że jesteś ode mnie-niech jeszcze poszuka, bo dużo nie miał. W sklepie na Bitwy W-wskiej zakup takie małe metalowe czaskie świnstwa do zamontowania na dźwigni gazu i hamulca (bo teraz jest to u mnie jedna dźwignia) chodzi mi o takie małe walce z kanalikiem poprzecznym mocowane od jednej strony na gwintowanej wypustce z zabezpieczeniem nakrętką samohamującą- przez to świństwo przełożylem cięgła druciane ograniczone z obu stron rurką silikonową lub sprężyną i zabezpieczone malymi walcami na wkręcikach imbusowych. Ale najlepiej to zobaczyć - bo wytłumaczyć cholernie ciężko, a cyfrownki nie mam- tylko komórka z telefonem.. Działa zupelnie inaczej, nawet na starym pojednynczym hamulcu auto staje dęba. A pomyliłem się z tą zębatką 47 T oczywiście jest to 49 T. Nie wiem dlaczego HPI dało mi spur gear 52T

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 31, 2004 12:12 pm 

sorry za dwa posty

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 31, 2004 5:12 pm 

Jacek, bardzo Ci dziekuje za wszelkie informacje. Oczywiscie servo saver juz zamowilem :). Jesli chodzi o Savaga to jestem unierychomiony na okolo miesiac. Podczas ostatnich bardzo ekstremalnych wyczynow uszkodzilem tylny dyfer (seryjnie jest tylko na dwoch zebatkach!). Juz sobie zamowilem dwa tytanowe dyfry (obudowy) oraz komplet zebatek OFNA ale musze czekac na te czesci jeszcze pare tygodni bo sa chwilowo niedostepne na TH. Ogolnie polecam taki upgrade! Nie jest tani bo zestaw na przod i tyl kosztuje lacznie 118USD ale mysle, ze warto zainwestowac. Moj Savage jest caly rozkrecony i zakonserwowany a ja czekam spokojnie na czesci...

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 01, 2004 9:22 am 
-=ADA$=-

jesli wystarcza ci tylko zembatki sprobuj na www.ace-hobbies.com albo www.nitrohouse.com to sa glowni dystrybutprzy ofny

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 01, 2004 5:29 pm 

Same zebatki nic mi nie dadza bo wymieniam tez caly walki, w ktorych sa dyfry... Na wszystko musze czekac bo to drogie czesci i nie zawsze maja to na stanie :(

Jak mi zle bez Savaga :(

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 27, 2004 11:12 am 

A teraz cos dla Jacka Lewita - pytales o dzwignie do serw. Ja wlasnie zamowilem ponizsze i moze Ciebie to zainteresuje.

wejdz na http://www.zonecentral.org i w dziale mod zobacz ten zestaw. Jest dosc tani a jakosc bedzie duzo wyzsza niz seryjna. Jesli chcesz to moge Ci to zamowic bo wkrotce bedzie szla do mnie nastepna paczka i cos sie uda dorzucic na pewno.