Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 8:34 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt maja 29, 2012 6:51 pm 

Ja miałem na myśli jego ostatni post ;) W mojej tt-tce jak powoli dodaje gazu to jej nie ściąga, ale jak depne do dechy to tyłek go faktycznie wyprzedza przy starcie :P Nawet na gumowych oponkach.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 6:54 pm 

To 2 inne problemy. 1 To taki, że jakby serwo nie ''dociąga'' do końca i przez to nie powraca do tej pozycji w jakiej powinien być.. A 2 to ten, że jak chcę jechać prosto to po dodaniu gazu( szczegulnie gwałtownego) skręca w lewo. Luzy na kołach zlikwidowałem wkładając do zwrotnicy 2 a nie 1 paniewkę. Koła toczą się przez to troszkę ciężej ale 0 luzów.

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 7:03 pm 

Jak mówisz że masz jakieś inne serwo z innego modelu, to je zamień z tym co masz zamontowane teraz i sprawdź czy dalej będą problemy z niedociąganiem serwa :roll:

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 7:38 pm 

Aaa spoko :P Masz jakiś pomysł na te luzy o których ja pisałem?

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 7:53 pm 

Napisałem. 2 paniewki dają wieksą różnicę ale znacznie zmniejszają moc. Albo tak jak wcześniej Stigg napisał odnośnie układu kierowniczego. Ok wstawię zwykłe serwo. A jest sens przeróbk serwa? Np. ta przeróbka na 360%?

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 8:52 pm 

extremekid98- ale ja nie mam luzu na kielichach!! Mam luz na przegubach-metalowa kulka, na którą wciskasz plastikową obręcz. Kulka znajduje się m.in. na zwrotnicy. :roll:

PostNapisane: Śr cze 06, 2012 10:07 pm 

(sory ale nie mam polskiej klawiatury na tym kompie). Wlasnie jestem w Niemczech i pryedwcyoraj kupilem zestaw bezszczotkowy Modelcraft Phase3 8t ktory ma 5050kv! Mocy w koncu nie brak;). Kupilem jeszcze dwa pakiety 3000mAh jeden 7,2v drugi 8,4v, do tego podkladki aluminiowe pod zwrotnice i np. serwo bo prawie wszystkie pekly. Pojutrze jade do sklepu w ktorym bede mial czesci do Tamiy'i i mam zamiar kupic walek aluminiowy i nowe serwo gdyz w starym caly gwint(od glownej zebatki) zjechany i nawet przy ostrym drifcie same zabki pryeskakuja. Chce kupic serwo z metalowymi zebatkami i tu pytanie do was-Jakie? Chcialbym zeby bylo szybsze od serii ale miescilo sie w 100zl(ew. kilkanascie zloty wiecej). Co warto kupic na poczatek jeszcze do TT? W przyszlosci przerobie uklad kierowniczy na lozyskowany alu lub tak jak Stigg pokazal. Fajnie by bylo zeby ktos do piatku napisal. I jeszcze raz sory za pisownie. ;)

PostNapisane: Cz cze 07, 2012 6:03 pm 

Dużo osób chwali sobie Blue Bird'y 631mg w drifcie, ale do off-roadu się nie nadaje bo się ponoć palą. Sam czekam na ich dostawę z zagranicy. Mam też podobną sytuację do twojej, też mi orczyk się zębatek nie trzyma :/ trza coś będzie z tym zrobić, brałbym się do roboty już teraz, ale znów rozwaliłem zwrotnice i nie mam weny do majstrowania bo i tak nie mógłbym przez to pojeździć :P

PostNapisane: Cz cze 07, 2012 7:10 pm 

Dzisiaj dostalem za polowe ceny od znajomego BlueBird BMS-621MG! Zle sie wyrazilem. Nie chce go przerobic na typowy wrc tylko chce zeby dalo sie nim jezdzic po trawie, piachu, dziurawym asfalcie i gladkim asfalcie. I na prawde fajnie mi to wyszlo! Wstawie fotki w weekend jak bede mial czas. A orczyk chyba kupie aluminiowy bo i tak mam stalowe zebatki w serwie. Mimo tego, ze to analog 621 jest bardzo dokladny i w miare szybki. W porownaniu do 631 jest troche wolniejszy ale silniejszy. Jakosc na prawde super.

PostNapisane: Cz cze 07, 2012 8:34 pm 

Cóż... ja dziś źle odległość oceniłem, zabrakło 2cm wolnego miejsca i... zwrotnica w trzech częściach, serwo w dwóch, a gwint w jednym ze snapów tworzących tylny górny wahacz się wyrobił... :( Najgorsze jest to, że ledwo zawadziłem o swoją stopę i takie zniszczenia, a przedwczoraj dachował przy 50hm/h i nic :cry: Tak więc przy tym 5050kv radzę Ci uważać, bo ja takich szkód narobiłem uderzając we własną nogę, a mam silnik 3215kv...

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 10:03 am 

Zdazylem juz zauwarzyc :wink: . Najgorze w moim TT jest to, ze jak przy 50km/h skrecisz lekko za mocno to od razu traci kontrole. A co do serwa BlueBird 621 to zrobilem maly test i porownalem Hitec hs-303(seria) do mojego bluebird'a i na prawde jest roznica jest szybszy i silniejszy. W koncu nie ma tego problemu, ze jak skrece np. w prawo to nie wraca do neutralnej pozycji tylko zawsze troszke w strone w ktora skrecilem. No i 100%metalowe tryby. Moim zdaniem warto kupic takie.

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 3:25 pm 

extremekid98 napisał(a):
Silnik LRP V10 Spec.2 15x4 modified Limited Edition(jest on dla mnie za słaby... czy jest o ogólnie mocny/jakościowy silnik?)

Silnik na pewno dobry tylko zauważ że jest on do 9.6V więc mussiz miec porządne aku a nie to co masz. Te słabsze pakiety to sobie mozesz co najwyżej lampkę ledowa zasilać. Z resztą te nowe niewiele lepsze.

extremekid98 napisał(a):
Jak to jest z przerówką serwa na 360 stopni?

Po co ci winda do samochodu? Wyciągarki nie potrzebujesz w modelu plaskim.

extremekid98 napisał(a):
Jedyny problemik to ten, że jak skręcę np. w prawo i wrócę do jazdy na wprost to koła są dalikatnie w prawo skręcone ale naprawde minimalnie( na asfalnie na prostej bardzo odczuwalne) tak samo jest z lewą stroną. Da się to ''naprawić''?

Da sie to naprawić poprzez wymiane na serwo cyfrowe. Wtedy nie ma szans by nie wracało do neutrum.

Sttigg napisał(a):
Co do silnika to nie wiem. ja mam bezszczotke 3215kv (około 13t) i jak dla mnie ma wystarczającą moc

A to nie wiedziałem że silnik bezszczotkowy i szczotkowy o takiej samej ilości zwoi mają taką samą moc... :shock:

extremekid98 napisał(a):
Więc silnik mimo, że nówka nie robi szału

Jak nowy to trzeba go dotrzeć. To jest silnik rozbieralny więc trzeba przeczyścić komutator, ustawić szczotki, ustawic timing i jak wyżej napisałem dobrze go zasilić.

Sttigg napisał(a):
To przez to że model ma wał a nie paski, wał działa jak żyroskop i dla tego go ściąga :P

Nie teoretyzuj. Żeby był efekt żyroskopu musiałby miec taki silnik jaki nigdy w życiu na żywo nie widziałeś.

Sttigg napisał(a):
ale jak depne do dechy to tyłek go faktycznie wyprzedza przy starcie

A może by tak ustawić tą tt-01 żeby poprawnie jeździła? Czy to za trudne jest dla Ciebie?

extremekid98 napisał(a):
dwa pakiety 3000mAh jeden 7,2v drugi 8,4v

Mogłes jednego lipola turnigy. Wiecej byś miał z niego.

Osobiście tt-01 na szczescie nie miałem ale jeśli nie masz drążków regulowanych to możesz kupić. Z tego co wiem nie ma sensu kupować większego tuningu bo jakość tego modelu ( miałem go w rekach wiem o czym pisze) jest na prawde mierna. Lepiej sprzedać kupić nawet na wałku ale jakeis tc4 czy cos podobnego co ogarnie bl combo.

PS. nie mogłem się powstrzymac i musiałem przerwać wasze wywody w stylu dzieci neo Sttigg i extremekid98.

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 8:30 pm 

Michaelus jakiś ty mądry :shock: Przepraszam że w ogóle śmiałem się w tym temacie wypowiedzieć, w końcu jestem dzieckiem neo :? Dziękuję za tak subtelne podsumowanie mojej osoby.

Cytuj:
A to nie wiedziałem że silnik bezszczotkowy i szczotkowy o takiej samej ilości zwoi mają taką samą moc... :shock:

A gdzie tak napisałem?

Cytuj:
Nie teoretyzuj. Żeby był efekt żyroskopu musiałby miec taki silnik jaki nigdy w życiu na żywo nie widziałeś.

W skrócie: gówno prawda. Miałeś kiedyś nieduży leciutki samochód na wałek?

Każdy może mieć swoje zdanie i się nim dzielić, ale następnym razem zastanów się zanim kogoś obrazisz.

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 8:55 pm 

Sttigg napisał(a):
nie warto wsadzać silników z mniejszą ilością zwoi niż 10t (ja mam silnik koło 13t, a i tak autku daje w d*pe :P )

No tak zapomniałem, uczysz się jeszcze czytać więc nie moge od Ciebie zbyt dużo wymagać.

Sttigg napisał(a):
W skrócie: gówno prawda. Miałeś kiedyś nieduży leciutki samochód na wałek?

Primo konkrety! Dane typu skala/waga itd.
Otóż miałem lekki modelik plastikowy na wałku. Był nim rc18b.
Jak dawałem gaz szedł prościutko. Pomimo że był w nim zestawowy silnik prędkość miałem savage'a xl i zwykłego savage x na dużym placu asfaltowym (drodze na tor 1/4mili w kamieniu śl). Nie sądze by te savy były ciulate bo savage x bez problemu wheely robił. Szybszy od neigo był bagud 1/8 kyosho jakiś i elektrryczne revo na liionach.
Moge o nim konkrety podac jak np. jego waga 500g przełożenie 16/55, koła org i wiele innych szczegołów jak setup czy pakiet.
Ty tego nie znasz ale z uporem chcesz przyznac swoją błędną rację o pisaniu byle czym byle swoje.

Sttigg napisał(a):
Każdy może mieć swoje zdanie i się nim dzielić, ale następnym razem zastanów się zanim kogoś obrazisz.

Jeśli każdy na tym forum pisałby że masz skoczyć w ogień to tak samo byś napisał? Trochę pokory i ogarnięcia.

PS. Ludzie którzy wiedza więcej od Ciebie nie muszą być osobami mądrymi.

PostNapisane: Pt cze 08, 2012 9:15 pm 

Cytuj:
PS. Ludzie którzy wiedza więcej od Ciebie nie muszą być osobami mądrymi.

Faktycznie osobą mądrą to ty nie jesteś, mądrzejszą ode mnie... hmmm... może masz trochę więcej wiedzy w temacie rc ale to chyba tyle.
Tak będę się upierał, że przy mocnym dodawaniu gazu mój model ściąga mi na jedną stronę. Będę się przy tym upierał bo to widzę gdy nim jadę (nie to nie wina źle ustawionych trymerków, luzów, słabego serwa, czy kij wie czego). Nie dzieje się to gdy powoli dodaję gazu, tylko gdy dam mu moc prawie na fula. Wymieniłeś modele które do driftu nie służą, a moje tt-01 tak. Jak by nie jechać model robi wszystko żeby go dupą obróciło, ślizga się jak głupi,gdyby tak nie było to efektu o który się teraz kłócimy zapewne by nie było.
Chcesz konkretnych danych na temat modelu? Proszz: caster z przodu ok 13* camber z przodu ok 3* z tyłu ok 4*, silnik 3215kv, regiel 60A, dociążony przód (ok 750/550), brak cs'a, powiększony kąt skrętu ok 40*, przełożenie 19/61, lipo 5000mah 20c i drugi 5000mah 30c (nie wiem co ci to da, ale chciałeś to masz).

Cytuj:
Jeśli każdy na tym forum pisałby że masz skoczyć w ogień to tak samo byś napisał? Trochę pokory i ogarnięcia.

Tu Cię dziecko na prawdę nie rozumiem. Czego to się miało tyczyć?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona