extremekid98 napisał(a):
Silnik LRP V10 Spec.2 15x4 modified Limited Edition(jest on dla mnie za słaby... czy jest o ogólnie mocny/jakościowy silnik?)
Silnik na pewno dobry tylko zauważ że jest on do 9.6V więc mussiz miec porządne aku a nie to co masz. Te słabsze pakiety to sobie mozesz co najwyżej lampkę ledowa zasilać. Z resztą te nowe niewiele lepsze.
extremekid98 napisał(a):
Jak to jest z przerówką serwa na 360 stopni?
Po co ci winda do samochodu? Wyciągarki nie potrzebujesz w modelu plaskim.
extremekid98 napisał(a):
Jedyny problemik to ten, że jak skręcę np. w prawo i wrócę do jazdy na wprost to koła są dalikatnie w prawo skręcone ale naprawde minimalnie( na asfalnie na prostej bardzo odczuwalne) tak samo jest z lewą stroną. Da się to ''naprawić''?
Da sie to naprawić poprzez wymiane na serwo cyfrowe. Wtedy nie ma szans by nie wracało do neutrum.
Sttigg napisał(a):
Co do silnika to nie wiem. ja mam bezszczotke 3215kv (około 13t) i jak dla mnie ma wystarczającą moc
A to nie wiedziałem że silnik bezszczotkowy i szczotkowy o takiej samej ilości zwoi mają taką samą moc...
extremekid98 napisał(a):
Więc silnik mimo, że nówka nie robi szału
Jak nowy to trzeba go dotrzeć. To jest silnik rozbieralny więc trzeba przeczyścić komutator, ustawić szczotki, ustawic timing i jak wyżej napisałem dobrze go zasilić.
Sttigg napisał(a):
To przez to że model ma wał a nie paski, wał działa jak żyroskop i dla tego go ściąga

Nie teoretyzuj. Żeby był efekt żyroskopu musiałby miec taki silnik jaki nigdy w życiu na żywo nie widziałeś.
Sttigg napisał(a):
ale jak depne do dechy to tyłek go faktycznie wyprzedza przy starcie
A może by tak ustawić tą tt-01 żeby poprawnie jeździła? Czy to za trudne jest dla Ciebie?
extremekid98 napisał(a):
dwa pakiety 3000mAh jeden 7,2v drugi 8,4v
Mogłes jednego lipola turnigy. Wiecej byś miał z niego.
Osobiście tt-01 na szczescie nie miałem ale jeśli nie masz drążków regulowanych to możesz kupić. Z tego co wiem nie ma sensu kupować większego tuningu bo jakość tego modelu ( miałem go w rekach wiem o czym pisze) jest na prawde mierna. Lepiej sprzedać kupić nawet na wałku ale jakeis tc4 czy cos podobnego co ogarnie bl combo.
PS. nie mogłem się powstrzymac i musiałem przerwać wasze wywody w stylu dzieci neo
Sttigg i
extremekid98.