Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 10:49 pm

Autor
PostNapisane: N mar 04, 2012 10:46 pm 

Witam chciałem sie z wami podzielic tym ze kupiłem niedawno samochód RC '' subaru impreze z tej gazetki radio control'' firmy BYCMO na allegro i jestem zadowolony . Samochodzik jezdzi fajnie , jest wiele frajdy po wymianie kół i opon jestem jeszcze bardziej zadowolony bo ładnie sie trzyma w zakretach na asfalcie , jezdzi w miare szybko około 30km/h . Gdy go kupiłem i jakos przy trzeciej jezdzie przy pełnej predkosci autko wpadło w poslizg i zrobiło baczka i przywaliło z całym impetem w kraweznik przy tym wypadku pekła zwrotnica którą skleiłem super glue ( jak narazie sie trzyma ) ...

Niedłgo dam link z filmikiem z jazdy . A ponizej zdjecia mojego bolidu ;

http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... e013v.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/36 ... 012ys.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/63 ... 010el.jpg/ - fota z kołami do driftu ( bardzo trudno sie nim driftuje )

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N mar 04, 2012 10:57 pm 

Peterzilie napisał(a):
( bardzo trudno sie nim driftuje )

Driftuje się trudno, bo ma niestety 2WD, a z tego co się orientuję to potrzeba napędu na 4 koła ;)

Pozdrawiam

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 8:13 pm 

kubala13 napisał(a):
Peterzilie napisał(a):
( bardzo trudno sie nim driftuje )

Driftuje się trudno, bo ma niestety 2WD, a z tego co się orientuję to potrzeba napędu na 4 koła ;)

Pozdrawiam

Podziel się tą nowiną z posiadaczami BMW. Trudno nie oznacza niemożliwe.

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 9:57 pm 

Nie wiem jak jest w skali 1:1, bo się nie interesuję, natomiast na forum niejednokrotnie czytałem, że do driftu rc, lepszym wyborem będzie model 4WD ;)

Pozdrawiam

PostNapisane: Wt mar 06, 2012 3:55 pm 

W 1:1 ponoć leprze są tylnonapędówki, natomiast 1:10 wszyscy śmigają na 4x4, poza tym nikt nie sprzedaje modeli 2wd ogłaszając, że choć w najmniejszym stopniu są przeznaczone do driftu. Skala wszystko zmienia ;) Spróbuj w tej swojej bycmo zwiększyć skręt, powinno ci się łatwiej w tedy kontrować i nie robić bączków (bo bączki to nie drifty ;) )

PostNapisane: Wt mar 06, 2012 8:12 pm 

Mam małe pytanko mam pakiet 5000mah Rms Ni-MH i ładowałem go zwykłą oryginalną ładowarka od bycmo ( pisze na niej 9V , 300mah ) , dawali ją do subaru wszystko było fajnie samochód jezdził po 40 minut i po próbowałem go naładowac ostatnio i nie ładuje sie juz , zepsułem go czy po prostu musze kupić specjalną ładowarke do Ni-MH ?? ( jak podłaczam pod samochód pakiet to działa skręt kół ale jest na wyczerpaniu i nie jezdzi ) ...

PostNapisane: Wt mar 06, 2012 8:24 pm 

Ta oryginalna ładowała pakiet 15h. Kup normalną ładowarkę, która ładuje przynajmniej 3-4A.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Wt mar 06, 2012 8:29 pm 

A) Albo zepsuła Ci się ładowarka, często tak jest z takimi standardowymi.
B) Być może pakiet stracił na jakości poprzez tz. efekt pamięci. Myślę, że odpowiednie sformowanie go powinno załatwić sprawę.

Pozdrawiam

PostNapisane: Wt mar 06, 2012 9:05 pm 

Wiem ze ładowarka działa na 100% bo ładuje nia oryginalny pakiet Li-Po 1600mah i ładuje sie normalnie , a jaką ładowarke musze kupić ? i czy taka bedzie dobra http://allegro.pl/ladowarka-minilader-3 ... 13167.html do tego pakietu Ni-MH 5000mah ??

PostNapisane: Wt mar 06, 2012 9:28 pm 

Peterzilie napisał(a):
Wiem ze ładowarka działa na 100% bo ładuje nia oryginalny pakiet Li-Po 1600mah i ładuje sie normalnie , a jaką ładowarke musze kupić ? i czy taka bedzie dobra http://allegro.pl/ladowarka-minilader-3 ... 13167.html do tego pakietu Ni-MH 5000mah ??

Jeśli ładowałeś nią Lipo i żyjesz to znaczy, że to był NiMh a nie Lipo. Kup IMAX B6 i będziesz miał ładowarkę która starczy ci na długo.

PostNapisane: Wt mar 06, 2012 9:49 pm 

Lub bliźniaczą Accucell 6 ;) Pamiętaj, że ładowarka taka, nie tylko przyda Ci się w modelarstwie, ale też do wszelkich innych urządzeń na akumulatory. Wystarczą tylko odpowiednie przejściówki i ew. adaptery i żaden aku nie straszny ;)

Pozdrawiam

PostNapisane: Śr mar 14, 2012 8:20 pm 

Dzisiaj kupiłem karoserie używaną Audi A4 STW '96 firmy Tamiya ... - http://allegro.pl/karoseria-tamiya-audi ... 04929.html

Co sądzicie , czy dobra cena i czy sie opłacało ?
W jaki sposób moge ją odnowić chodzi mi np o kolor chciał bym zmienic kolor i jestem ciekawy jak to zrobic bo wiem ze takie karoserie są malowane od srodka , czy mam to papierem zetrzec czy jakimś rozpuszczalnikiem ? I jz kąd zdobyć naklejki na przód czy mam wycinac czy idzie kupić takie za groszowe pieniądze chodzi mi o światła przód i grill ...

PostNapisane: Śr mar 14, 2012 9:26 pm 

Dot 4<--- dużo osób go używa do czyszczenia karoserii z farby. Może być też rozpuszczalnik do paznokci ale niektóre karoserie matowi. Zamiast naklejek świateł wyczyść karoserie z farby i nie maluj w miejscach świateł i zrób klosze. Grill chyba też będziesz sam musiał zrobić bo nie wiem czy są takie naklejki gdzieś do kupienia. pdmrc.pl <--- tu się dowiesz o czyszczeniu karoserii, robieniu kloszy, grila itd, itp.

PostNapisane: N mar 18, 2012 10:33 pm 

Gdybyś potrzebował jekieś części do tego czegoś np te pękniętą zwrotnice daj znać mam tego tyle ze złożył by ze 2 sprawne modele jeszcze by coś zostało i oddam po kosztach wysyłki. do niczego się raczej nie przyda ale jakoś szkoda wyrzucić ładowarkę też chyba gdzieś mam. Co do driftu to da się driftować na tylnym napędzie ale chyba nie tym modelem. Pierwsze co to powinieneś założyć mniejszy atak. Z tego co pamiętam ta biała ma ponad 30 zębów to jest ten tuningowy zestaw do większych prędkości ale akurat do driftu potrzebna jest zrywność nie prędkość. Taka zębatka to koszt około 15zł zwykła zębatka w module 0,6 powinna pasować, ale chyba nie warto w to kasy pakować. Spróbuj założyć tą podstawową czarną z mniejszą ilością zębów. 2 sprawa jeśli masz spróbuj założyć szybsze serwa bo nie wiem czy zwłaszcza serwo skrętu nie jest zbyt wolne. Kolejna sprawa, mogę ci dać dyferencjał do tego spróbujesz zalać go klejem może na zblokowanym będzie lepiej jak nie to akurat w tym modelu wymiana działającego dyfra na zblokowany to kwestia 10minut. mówisz ze działa skręt ale nie jezdzi. Jak byś mógł doprecyzować. nie jezdzi ale czy serwo gazu działa? To nie musi być bateria jeśli działają oda serwa jednocześnie sprawdził bym ten nazwijmy to mechaniczny ragiel bo to może być coś na stykach po prostu. Moja rada. Załóż fajne koła fajna karoserie i niech sobie stoi i wygląda a do jazdy kup prawdziwy model.

PostNapisane: Pn mar 19, 2012 4:24 pm 

Podaj mi numer gg swój , chyba bede potzrebował zwrotnic tył do tego bycmo , samochodzik działa wszystko jest ok , oczywiscie odbiornik był wadliwy i wymieniłem na taki sam ( dałem 35zł za odbiornik BYCMO juz z przesyłką ) . W przyszłosci mam zamiar kupic jakąś tamiya tt-01 całośc lub podwozie samo , w bycmo nie warto ładować kase ( byle dziłało i było sprawne bo jakies wieksze mody to nie trzeba w tym samochodziku ) ...