Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 8:51 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn sty 16, 2012 6:55 pm 

Witam...

Dzisiaj w pracy spotkały mnie niezbyt miłe słowa kolegów którzy wypowiedzieli się na temat mojej przygody z RC.
Mianowicie stwierdzili że kupuję zbędne zabaweczki którymi powinny bawić się dzieci w wieku szkoły podstawowej.

Oczywiście wszystko to było mówione w sposób wyśmiania lub zazdrości kolegów którzy sami by chcieli pośmigać "ZABAWKĄ" co wyciąga ponad 70km/h.

Więc pytanie do Was drodzy koledzy z Forum... Czy też mieliście takie zajścia ? czy tylko ja odczuwam po tej chorej społeczności że człowiek nie może mieć hobby takiego jak RC.

Rozumiem że dużo osób jest nietolerancyjnych do tego co robi inny, ale dam taki przykład... Jeśli słyszę rozmowę między kumplami w pracy że byli gdzieś tam i za flaszkę 0,5 zapłacili 80zł i było zajebiście, no to ja się pytam jaki ten człowiek ma zainteresowania alkohol ???

Też usłyszałem dzisiaj takie słowa... "mój syn miał kiedyś zdalnie sterowanego VW Polo ale jak mu powiedziałem że Ty masz teraz taką zabawkę to się roześmiał" <--- te słowa to mnie nawet nie drażnią, bo kolo ma ksywkę ALIEN i mamy podejrzenie że jest obcym!!!...

Nie rozumiem tej społeczności, w ogóle. Czy jak człowiek nie ma klapek na oczach i ma jakieś pasje, coś co mu się podoba, co go cieszy, to czy to jest złe ???

Boże widzisz i nie grzmisz...

Pozdrawiam wszystkich i czekam na jakieś wasze doświadczenia z nietolerancją osób z własnego środowiska.

PS: Dla sprostowania dodam że nie jestem osobą która by przejmowała się takimi słowami, po prostu chcę Wam przedstawić sytuację która mnie spotkała...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sty 16, 2012 7:08 pm 

Po pierwsze to:

viewtopic.php?f=18&t=55238

Po drugie - takie sytuacje zdarzają się, ale kogo to obchodzi. Im człowiek bardziej dorasta tym mniej obawia się przyznać że po prostu LUBI pobawić się ZABAWKAMI.

PostNapisane: Pn sty 16, 2012 7:14 pm 

Sorry... nie doczytałem całego forum jeszcze :p

Jeśli ten tema był już to bardzo przepraszam, poproszę administratorów i jego usunięcie.

PostNapisane: Cz sty 19, 2012 5:34 pm 

Thomassino napisał(a):
Witam...

Dzisiaj w pracy spotkały mnie niezbyt miłe słowa kolegów którzy wypowiedzieli się na temat mojej przygody z RC...

Niestety głupków nie sadzi się , sami się rodzą...
Nie pozostaje nic innego jak współczuć pracy z idiotami... :(
ps.pokaż im np.stronę redrc.net.Tam są relacje z zawodów zobaczą jaki to "świat"...

PostNapisane: Cz sty 19, 2012 6:52 pm 

Daj im się przejechać. Przeważnie po minucie zadadzą ci pytanie gdzie i za ile można to kupić ;)
Niestety większość społeczeństwa to szary tłum który tylko patrzy na kasę, wódę lub inne łatwe prymitywne zabawy. Każdy kto ma inne hobby jest uważany za dziwaka a tak naprawdę ci zazdroszczą tak jak i ja czasem zazdroszczę innym znajomym ich umiejętności.

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

PostNapisane: Cz sty 19, 2012 8:57 pm 

XAX napisał(a):
Daj im się przejechać. Przeważnie po minucie zadadzą ci pytanie gdzie i za ile można to kupić ;)

Przeważnie po minucie masz powgniataną karoserię (pod warunkiem, że masz szczęście) :P

PostNapisane: Cz sty 19, 2012 10:46 pm 

Thomassino napisał(a):
Dzisiaj w pracy spotkały mnie niezbyt miłe słowa kolegów którzy wypowiedzieli się na temat mojej przygody z RC.
Mianowicie stwierdzili że kupuję zbędne zabaweczki którymi powinny bawić się dzieci w wieku szkoły podstawowej.

Pokaż im to http://www.youtube.com/watch?v=jmhlq9n7zF0 i zamkną się na 10 lat
Ja mam sporo znajomych i jeszcze sie nie spotkałem z taką reakcja jak u Ciebie.
Może dlatego, ze w zasadzie każdy z moich znajomych ma jakąś pasję. Większą, mniejszą, drogą, tanią, poważna, mniej poważną i może w tym jest różnica. Nie dziw się, że jeśli ktoś wracając po pracy siada na kanapie z piwem i gapi sie w telewizor zrozumie, to co chcesz mu pokazać. Jesli już mu sie to spodoba, to CI o tym nie powie, tylko w poczuciu bezradności sięgnie po jeszcze jeden sześciopak
To tak, jakbyś osobie nie widzącej różnicy pomiędzy lustrzanką, a Iphonem próbował przetłumaczyć dlaczego wydałeś 20tys zł na EOS'a 1d Mark III. NIe wspominam już o tym, że nie ma lampy błyskowej jak IPhone :lol:

PostNapisane: Pt sty 20, 2012 3:45 pm 

Taka impreza, tor, modele i zawodnicy na 100000% "nie postawią nogi w Polsce". Właśnie widać jak nasz kraj jest z tyłu za USA ale cóż my na to wpływu nie mamy:)

PostNapisane: Pt sty 20, 2012 4:04 pm 

Wiem doskonalę... Pokaże tym matołom co to prawdziwe HOBBY. Dzięki za odpowiedzi, jak zmienią zdanie dam znać ale coś w to wątpię. Pozdrawiam

PostNapisane: Pt sty 20, 2012 6:31 pm 

Szczurek16 napisał(a):
Taka impreza, tor, modele i zawodnicy na 100000% "nie postawią nogi w Polsce". Właśnie widać jak nasz kraj jest z tyłu za USA ale cóż my na to wpływu nie mamy:)

Spokojnie Panowie my dopiero jesteśmy na etapie otrzepywania się z zaściankowego LOK,ale są już zwiastuny pozytywne.Przecież raz w roku odbywa się w Polsce jedna z eliminacji ETS. Jest to jeden z najbardziej znaczących cykli zawodów w Europie na które zjeżdżają zawodnicy z całego świata.Ścisła czołówka światowa.Tegoroczne zawody odbędą się w Poznaniu. A co dalej to trzeba mocno marzyć,a wszystko może stać się realne...

PostNapisane: Pt sty 20, 2012 6:58 pm 

Mieszkam w Bydgoszczy - miasto ma 400tys mieszkańców i ani jednego toru offroad. Więc nawet nie ma gdzie trenować...
Ta zabawa jest po prostu za droga i jest za mało chętnych żeby utrzymywać tory w każdej większej miejscowości.

PostNapisane: Pt sty 20, 2012 7:40 pm 

Ja znów jestem z okolic Krakowa w którym znajduje się jeden pseudo tor utrzymywany w jakikolwiek stanie przez zamieszkałych tam modelarzy, 2 znów znajduję się w Nowym Targu który można nazwać mianem Toru lecz niestety nie ma co liczyć na próbę startów w zawodach bo LOK jeśli się nie mylę nie przyjmuje do wiadomości ze poza kilkoma klasami przewodnimi nie istnieją inne tak jak SC, ST, Baja itp. a żeby jechać do Częstochowy lub innego miasta żeby wystartować w zawodach HPI nie uśmiecha mi się skoro mam tor praktycznie na miejscu...

PostNapisane: Pt sty 20, 2012 9:03 pm 

Prawda jest taka że statystyczny Kowalski kojarzy profesjonalne modele z zabawką,
ale niech tylko zobaczy taki model w akcji to na 99% zmieni zdanie

PostNapisane: N sty 22, 2012 1:09 am 

Witam
Ja ten temat przerabiałem już dość dawno, z reguły mnóstwo osób zaczepia i pyta gdzie takie coś można kupić. Żeby przypadkiem nie kupowali chińszczyzny gotowizny w sklepie wszystkim dobrze znanym rc4... zwykle mówię że lepiej poskładać samodzielnie z pobranej w necie pdf-a albo w ostateczności kupić model ale do samodzielnego składania. Miałem jednak przypadki wyśmiewania się i obrażania. Jest na to sposób i czasem się udaje. Jednego roku systematycznie około godź 22-23 latem wychodziłem z modelem elektrycznym HPI- RS4PRO 2 na bezszczotce na pobliski dworzec autobusowy ponieważ tam był spory równy jak stół plac gdzie nocą mało co przyjeżdżało. Plac był oświetlony a do tego wszystkiego miał drogę wyjazdową na trasę gdzie jeździły rzecz jasna auta 1:1. Pewnego razu jakieś młode małolaty i taksówkarz zaczepili mnie mówiąc że to trochę śmieszne żeby 35 latek bawił się po nocy oświetlonym autkiem. Ja im na to że nie bawię się tylko robię wstyd szczeniakom w wypasionych BM-kach którzy po nocy jeżdżą i wożą towary takie jak wy :lol: :lol: :lol: Laski się zbulwesrowały i poprosiły o pokaz i wytłumaczenie - o czym właściwie mówię. Więc wyglądało to tak, poczekałem aż nadjedzie "głośna skacząca" bryka i ustawiłem samochodzik na jezdni w przeciwnym kierunku. Samochodzik mam z full oświetleniem łącznie ze stopami http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 12bf7.html. Gdy koleś na pasie obok znalazł się na wysokości modelu nacisnałem spust i model wyprzedził samochód dośc szybko osiągając w niespełna 3 sekundy prędkość około 85km/h przy czym tam jest ograniczenie do 50km/k więc koleś mógł jechać ciut szybciej może 70. Jezdnia jest w tym miejscu na tyle szeroka iż można oddalić model od siebie na odległosć około 100-150 metrów i jeszcze zatrzymać go i zawrócić spowrotem. Były przypadki że podczas zabawy koleś zawracał bo nie wytrzymał nerwowo takiego przypału - proponował ustawkę model vs jego bryka, byli i tacy którzy chcieli się za kasę scigać na tym odcinku autem 1:1. Mam świadków na taką nocną zabawę na ulicy i jesli dobrze poszukam znajdę jakiś filmik w komórce to zapodam. Na swoim koncie mam też nocną jazdę modelem pod jadącym tam autobusem (kilka sekund) oraz zabawy z psem którego zgoniłem tak że nie miał już siły wstać a model jeździł dalej :lol: :lol: :lol:
Podobne zabawy można śmiało robić na ul. Kresowej w Sosnowcu gdzie jest MCDonald i wieczorami mnóstwo wypasionych bryk tamtędy się przewija, ulica bardzo szeroka ale tłumów nie ma, głównie przyjezdzający do restauracji także idealne miejsce po 22.00 :wink: - największe zaintersowanie tematem modelarskiim stwierdziłem u kierowców TIR, był taki który w podziekowaniu za możliwość przejazdu moim modelem wpuścił mnie do kabiny auta i pokazał wszystko o co pytałem prócz tego co wiezie na pace :lol:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: N sty 22, 2012 9:59 am 

Bardzo ciekawe przypadki :wink: . Ja mam RC praktycznie od nowego roku i już zainwestowałem w niego więcej ze 2x niż był wart . Przyznam że wciągnęło mnie to ogromnie bo za małolata zawsze o czymś takim marzyłem a moich rodziców nie było na to stać albo się tłumaczyli "przecież masz już taki" . Obecnie mam 27 lat i przeniosłem się z zamieszkaniem na wieś, spokój cisza własne podwórko na którym można pośmigać Buggym. Czasem też tak myślę jak jeżdżę po podwórku że jakiś sąsiad patrzy na to co robi taki chłop jak ja. W sumie to mnie to grzeje co mówią inni zawsze byłem alternatywny i starałem się nie dążyć do środków komercji jak inni aby tylko się pokazać.
Co do wspomnianych kolegów z pracy... hmm ciężki przypadek ale w piątek jeden kumpel z mojego działu powiedział mi cyt: wiesz co cieszę się że chociaż Ty masz coś takiego co sprawia Ci tyle frajdy. Drugi znów jeździł w czwartek bagusiem po śniegu to szczerze mówiąc nie bardzo chciał mi oddać pilota do sterowania, było to można poznać po jego spojrzeniu " bakcyl ??? " Więc tak jak piszecie daj im pojeździć a sami zobaczą.

Dzięki za wsparcie.

Pozdrawiam, Thomassino

PS: Jak macie ochotę to posłuchajcie mojej muzyki www.streemo.pl/boobass

PS: Nie: techno , trance , disco , hip hop, ani nic w podobie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona