Witam
Ja ten temat przerabiałem już dość dawno, z reguły mnóstwo osób zaczepia i pyta gdzie takie coś można kupić. Żeby przypadkiem nie kupowali chińszczyzny gotowizny w sklepie wszystkim dobrze znanym rc4... zwykle mówię że lepiej poskładać samodzielnie z pobranej w necie pdf-a albo w ostateczności kupić model ale do samodzielnego składania. Miałem jednak przypadki wyśmiewania się i obrażania. Jest na to sposób i czasem się udaje. Jednego roku systematycznie około godź 22-23 latem wychodziłem z modelem elektrycznym HPI- RS4PRO 2 na bezszczotce na pobliski dworzec autobusowy ponieważ tam był spory równy jak stół plac gdzie nocą mało co przyjeżdżało. Plac był oświetlony a do tego wszystkiego miał drogę wyjazdową na trasę gdzie jeździły rzecz jasna auta 1:1. Pewnego razu jakieś młode małolaty i taksówkarz zaczepili mnie mówiąc że to trochę śmieszne żeby 35 latek bawił się po nocy oświetlonym autkiem. Ja im na to że nie bawię się tylko robię wstyd szczeniakom w wypasionych BM-kach którzy po nocy jeżdżą i wożą towary takie jak wy

Laski się zbulwesrowały i poprosiły o pokaz i wytłumaczenie - o czym właściwie mówię. Więc wyglądało to tak, poczekałem aż nadjedzie "głośna skacząca" bryka i ustawiłem samochodzik na jezdni w przeciwnym kierunku. Samochodzik mam z full oświetleniem łącznie ze stopami
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 12bf7.html. Gdy koleś na pasie obok znalazł się na wysokości modelu nacisnałem spust i model wyprzedził samochód dośc szybko osiągając w niespełna 3 sekundy prędkość około 85km/h przy czym tam jest ograniczenie do 50km/k więc koleś mógł jechać ciut szybciej może 70. Jezdnia jest w tym miejscu na tyle szeroka iż można oddalić model od siebie na odległosć około 100-150 metrów i jeszcze zatrzymać go i zawrócić spowrotem. Były przypadki że podczas zabawy koleś zawracał
bo nie wytrzymał nerwowo takiego przypału - proponował ustawkę model vs jego bryka, byli i tacy którzy chcieli się za kasę scigać na tym odcinku autem 1:1. Mam świadków na taką nocną zabawę na ulicy i jesli dobrze poszukam znajdę jakiś filmik w komórce to zapodam. Na swoim koncie mam też nocną jazdę modelem pod jadącym tam autobusem (kilka sekund) oraz zabawy z psem którego zgoniłem tak że nie miał już siły wstać a model jeździł dalej

Podobne zabawy można śmiało robić na ul. Kresowej w Sosnowcu gdzie jest MCDonald i wieczorami mnóstwo wypasionych bryk tamtędy się przewija, ulica bardzo szeroka ale tłumów nie ma, głównie przyjezdzający do restauracji także idealne miejsce po 22.00

- największe zaintersowanie tematem modelarskiim stwierdziłem u kierowców TIR, był taki który w podziekowaniu za możliwość przejazdu moim modelem wpuścił mnie do kabiny auta i pokazał wszystko o co pytałem prócz tego co wiezie na pace