Witam
Założylem ten temat ponieważ chciałbym się podzielic moimi relacjami z budowy , łoża dla Bateri lipo 3s w B44 . Zrobiłem to ponieważ Moja bezszczotka niestety nie obsługuje napięć 14,8v Jakie oferują saadley packi , a na 7,4 jazda mi się znudziła więc wziełem się do Pracy . Mama nadzieje że komuś przyda się ten temat
-Wymierzyłem jakie maksymalne wymiary mógłby mieć pakiet
-poszukałem na allegro i znalazłem za 70zł pakiet który idealne pasował do wymiarów mianowicie lipo Turingy 3s 1500 mha
-Po zakupie zabrałem się za zrobienie łoża którw wykonałem z Blaszki ( przyczepianej bo listów jako balast )
-Pół godziny pracy z młotkiem i imadłem zrobiłem łoże
-Blaszka jest ocynkowana wiec nie ma możliwośći zardzewieć , ale musi się jakąś pręzętowac więc poszłem na łatwizne i obkleiłem wszystko dolkadnie sredną tasmą
-rzepy przykleiłem na Klej typu kropelka Wurtha tylko mocniejszy
-Przykleiłem łoże na mocną taśme dwu srtonna ale można jeszcze przykęcić na śróby wykorzystując orginalne dziury pozostawione po słupkach
- przed jazdą zważyłem łoże z akku i po drugiej stronie w tym samym miejscu dałem odwążnik = wadze wcześniej wspomnianych . Pierwsza jazda po śniegi i przy skokach nie ma problemu
Efekty prac widoczne na zdjęciach
http://picasaweb.google.com/stacek96/B44Lipo# Ps-przydała by się na forum zkładka typu Home made